Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam Wszystkich-Scel??
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karola26
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Paź 11, 2014 4:03 pm    Temat postu: Witam Wszystkich-Scel?? Odpowiedz z cytatem

Witam Wszysystkich.Po pierwsze fajnie że jest takie forum,taka jedna wielka rodzinna Smile
A teraz troche o mnie, moje problemy zaczeły sie jakieś 5-6miesiecy temu od małej zmiany na skórze.
Pojawiła mi sie kropka czerwona na klatce piersiowej, na początku myślałam że jakiś to może pryszcz,ale zaczeła sie powiekszac i pojawiły sie kolejne żywo czerwone i jest ich tak wiec kilka niektóre sie zlewaja,tak wiec poszłam do dermatologa ten na to że to łupież gelberta,i ze zniknie.Ale niestwty nie znikło a doszły okropne bóle nóg,mięśni co jakiś czas oddawanie moczu z krwia i wypadają mi strasznie włosy.
Poszlam do kolejnego gdyż te plamy zaczeły sie jagby lekko łuszczyć a nasłoncu jeszcze gorzej były bardziej czerwone i zaczeły kolejne wwyskakiwac ten na to ze toborelioza ehh.stwierdziłam ze może wkońcu znikna te plamy ale gdy zaczeły bladnać to robiły się jagby blizny a gdy tylko posiedziałam troszke nasłoncu to od nowa wielkie czerwone.Dziś po kolejnej wizycie u dermayologa na miejacu gdy tylko spojrzał to pow że to Toczeń ehh scieło mnoez nóg czytałam troche o tymm.Odrazu skierowanie do szpitala na dermatologie .Mam wstawic sie na oddział we wtorek.
Tak strasznie sie boje,cały czas mam nadzieje że to nie to.
Jak myślicie tomożebyć toczeń?
Jak długo bede leżeć w szpitalu na diagnostyce?
Aha zapomniałam powiedzieć że choruje jeszcze na wzwb istrasznie sie boje czy to gorzej jak mam jeszcze te wzw?
Pozdrawiam serdecznie Smile
Karolina.
Pozdrawiam was serdecznie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Paź 11, 2014 4:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj.

Same zmiany skórne to jeszcze za mało, by mówić o toczniu.

Bóle kończyn mogą sugerować, że coś jest na rzeczy, jednak bez solidnej ekspertyzy trudno cokolwiek określić.

Jeśli chodzi o długość pobytu - reguły nie ma, ale im dokładniej Cię przebadają, tym lepiej: korzystniej jest coś potwierdzić, niż gdybać (jak w życiu).

Wytrwałości, odwagi oraz cierpliwości w drążeniu tematu: strach nie jest obcy żadnej osobie z forum, jednak każda prawda jest lepsza, niż niepewność.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Paź 11, 2014 4:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj
Łukasz ma rację - żeby stwierdzić toczen- to trzeba wykonac mase badan i spełnić mega ostre kryteria , to nie katar , ktory zle zdiagnozowany i tak nie poczyni większych szkod w organizmie

szczerze bałabym się lekarza , ktory na podstawie zmian na skorze stwierdza toczen .
Mam nadzieję że coś się wyjaśni po pobycie w szpitalu .

wiekszośc z nas ma szereg chorob ktore same w sobie są dosyć ciezkie.Jesli choroba jest prawidłowo leczona dodatkowe obciązenia nie sa przeszkodą .
karola26
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Paź 11, 2014 4:22 pm    Temat postu: Witam Wszystkich-Scel?? Odpowiedz z cytatem

Dziękuje za szybką pomoc Smile
Tak wiem że potrzebne są badania,z jednwj strony już bym chciała leżec na oddziele i miec wkoncu diagnoze.
Aha zapomnialam jeszcze dodać że robią mi sie okropne owrzodzenia,rany obok ust oraz q śr.odku w jamie ustnej.
Powrót do góry
abisynka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Paź 11, 2014 5:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj Smile

spokojnie, wtorek to już bardzo blisko, może coś się rozjaśni, choć bywa że na konkrety czeka się długo. życzę ci szybkiej diagnozy i lepszego samopoczucia Smile, pozdrawiam
karola26
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Paź 11, 2014 6:37 pm    Temat postu: Witam Wszystkich-Scel?? Odpowiedz z cytatem

Tak jeszce troche.
A powiedzcie mi co musze zabrac najważniejszego ze sobą na pobyt,niestety w razie co nie będzie miał mi kto co dowieźć.
Powrót do góry
abisynka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Paź 11, 2014 6:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

najlepiej jeśli wiesz do jakiego szpitala idziesz , zobacz na ich stronie internetowej, coraz wiecej szpitali ma takie cos, "co zabrac ze sobą do szpitala"

ale dziewczyny na bank zaraz podpowiedzą co ci się jeszcze przyda Very Happy, bo ja dawno nie lezałam
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Paź 11, 2014 8:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na pewno dres, raczej chodzi się w dresach nie w piżamkach
sztućce, talerzyk , szklanke
abisynka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Paź 11, 2014 8:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bielizne, ręczniki, kapcie, pizamy do spania jeno, klapki pod pryszcznic, szoteczke do zębów, pewnie mydło, szampon, zel do mycia co tam uzywasz z kosmetyków ale nie całą drogerię, telefon, łądowarke ew suszarkę do włosów, moze laptop czy notebook, czy coś tam jak ci sie będzie bardzo nudzić albo książkę, i ew okulary jak nosisz, chyba papier toaletowy mają, ew jakieś chusteczki do nosa, nie wiem jak z lekami, ew możesz wziac te co bierzesz na codzień.
wyniki badań,

coś jeszcze? nie wiem, koleżanki pomózćie Very Happy
kkk13
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Nie Paź 12, 2014 1:57 am    Temat postu: Re: Witam Wszystkich-Scel?? Odpowiedz z cytatem

karola26 napisał:

Pojawiła mi sie kropka czerwona na klatce piersiowej, na początku myślałam że jakiś to może pryszcz,ale zaczeła sie powiekszac i pojawiły sie kolejne żywo czerwone i jest ich tak wiec kilka niektóre sie zlewaja,tak wiec poszłam do dermatologa ten na to że to łupież gelberta,i ze zniknie.Ale niestwty nie znikło a doszły okropne bóle nóg,mięśni co jakiś czas oddawanie moczu z krwia i wypadają mi strasznie włosy.
Poszlam do kolejnego gdyż te plamy zaczeły sie jagby lekko łuszczyć a nasłoncu jeszcze gorzej były bardziej czerwone i zaczeły kolejne wwyskakiwac ten na to ze toborelioza ehh.stwierdziłam ze może wkońcu znikna te plamy ale gdy zaczeły bladnać to robiły się jagby blizny a gdy tylko posiedziałam troszke nasłoncu to od nowa wielkie czerwone.Dziś po kolejnej wizycie u dermayologa na miejacu gdy tylko spojrzał to pow że to Toczeń ehh scieło mnoez nóg czytałam troche o tymm.

Karola - spokojnie myślę, że dermatolog na tym etapie zupełnie niepotrzebnie Cię nastraszył. Oczywiście warto zrobić badania dodatkowe i trzeba to wszystko wyjaśnić, ale te zmiany skórne to jeszcze nie diagnoza - dokładnie z takimi samymi teraz walczę i chociaż mam podejrzenie tocznia z innych powodów, teraz nikt tego jeszcze nie łączy (zaczęło się od jednej plamki, diagnoza łupieżu gilberta, ból mięśni i nóg, zmiany skórne łuszczą się i zalewają całe ciało a najwięcej na ramionach, po słońcu jeszcze bardziej widoczne, obecnie mam maść z antybiotykiem).
Do szpitala warto iść bo zrobią Ci bardzo zaawansowaną diagnostykę, ale same zmiany skórne o niczym nie świadczą.
Więc nie martw się na zapas, ja trzymam kciuki za to żeby okazało się, że to tylko nie groźna infekcja Buziak
karola26
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Paź 12, 2014 7:50 am    Temat postu: Witam Wszystkich-Scel?? Odpowiedz z cytatem

Dziękuje Wam kochani za poc i wsparcie.
Już niedługo wtorek i będzie wkońcu wiadomo co mi jest.
Pozdrawiam cieplutko Smile
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Paź 16, 2014 8:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj cieplutko, Karola. Smile

Coz, jak czytam to Ty juz sie "wylegujesz" Wink.
Mam nadzieje, ze zabrali sie za Ciebie porzadnie.
Czekam na wiesci i pozdrawiam.Very Happy

Ps. Nie wiem czy zabralas jakas sexy bielizne do szpitala. Rolling Eyes -to taki forumowy zwyczaj. Mr. Green .. a dziewczyny nie podpowiedzialy... Rolling Eyes , ehhh... Wink
joe alex
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Paź 16, 2014 10:21 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewela, a jak Karola trafi na szpitalnego zboczeńca Very Happy Chociaz i jemu pewnie widok rąbka sexy bielizny się należy... życie taaaakie krótkie Very Happy
karola26
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Paź 16, 2014 12:12 pm    Temat postu: Witam Wszystkich-Scel?? Odpowiedz z cytatem

Hej Wink
Ja sobie leże i leże dobrze że mam intern w telef bo bym ogłupiała : D
Ojj zapomnialam sexi bielizny, ale ehh żadnego przystojnego lekarzaa , chociaż żeby był jakiś młody a tu benc nie ma Smile
Dziś miałam biopsje skóry, wczoraj robili wyniki Ana i jakieś tam jeszcze ,ciekawe jak długo czeka sie za wynikiem, pytałam sie ale narazie nie otrzymałam odpowiedzi.Mam nadzieje że jutro wkońcu wyjde do domu. Bo oszaleje..Pozdrawiam cieplutkooo
Powrót do góry
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Paź 16, 2014 12:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na wyniki ANA troszku się czeka ok dwóch tygodni czasem 10 dni a czasem nawet 4 tygodnie. Wynik z biopsji też chyba ok 10 dni.
Ale nie jestem pewna na 100% .

Wszystkiego dobrego w tym szpitalu , a szpital jak szpital zawsze nudno , ale pamiętaj inteligentni ludzie się nie nudzą i tego się trzymaj.
Powodzenia i daj znać jak po Spa:)
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: