Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
eweff Junior

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2014 11:20 am Temat postu: Trudne zaostrzenie |
|
|
Witam Was kochani toczniowcy!
Choruję na tocznia rumieniowatego układowego, dopiero a może już od 2 lat, do tej pory radziłam sobie całkiem dobrze, nie było zbyt wiele go w moim zyciu, jakies małe choróbki,wirusy,zapalenia pęcherza itp. radziłam sobie z tym, ewentualnie na kilka dni do szpitala dostawałam pulsy, czy wyższe sterydy.
Tym razem to jest jakiś koszmar, jestem w szpitalu na oddziale reumatologii od 2.10 - dziś już mija 1o dzień... w domu męczyłam się jeszcze przez tydzień, chodź tu też się męczę. Moje zaostrzenie rozpoczęło się od zapalenie pęcherza, nie mogłam chodzić , bo tak bolało - dostałam antybiotyk i powinno być dobrze, ale nie jest. Zaczęło się od gorączki, początkowo 37 z dreszczami w nocy. Później zaczęła się 'jazda' która trwa do teraz... codziennie gorączkuje do 40 stopni mam dreszcze w nocy, niczym nie moga tego zatrzymac. Podają mi kiovig, 5 dawek dziś dostałam ostatnią, dodatkowo encorton 60mg i cyclaid został wprowadzony a wycofany imuran, dostaje takze zastrzyki leukocytów, bo mam bardzo niskie - ogólnie w dzien czuje sie jak zupełnie zdrowy człowiek, noc zaczynam przesypiac nawet do 5:00 bez gorączki, dostaje jakioes antybiotykii i mase paracetamolu oczywiscie wszytsko w kroplówkach... mam nadzieje ze się to w koncu wyleczy, ze organizm zacznie sam walczyć... pisze tu bo jestem juz bezsilna ja i moja rodzina, lekarze twierdzą, ze powinno być dobrze - tylko pytanie kiedy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2014 11:50 am Temat postu: |
|
|
witaj
Nie dostajesz zastrzyków leukocytów ale zastrzyki , ktore maja podnieść ich poziom- tzw czynnik wzrostu ( małe sprostowanko )- np Neupogen ( jest ich trochę do wyboru )
Tu trzeba trochę czasu żeby zaczęły działać sterydy i pozostałe leki także. dostajesz także immunoglobuliny plus antybiotyk ,
to trochę potrwa . Musisz się uzbroić w cierpliwość .
Poznałaś chorobę w tej łagodniejszej odmianie - teraz poznajesz ją z drugiej strony - tak się zdarza , żeby nie powiedzieć ze to normalne w naszych chorobach .
Lekarze wiedzą co robią - trochę cierpliwości .
Temperatura i ogólne złe samopoczucie moze także być z powodu podawanych zastrzyków bo prawie wszyscy dostający ten lek tak reagują . Coś za coś - nie ma innego sposobu.
nie wiem ile dostałaś tych zastrzyków ,zazwyczaj 5 powinno pomóc .
Będzie dobrze- głowa do góry _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2014 3:22 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Powtarzając za Moniką, choroba pokazała Tobie swoje gorsze oblicze. Mam nadzieję, że lekarze szybko udobruchają paskudę i szybko dojdziesz do normy. Na nasze kciuki i fluidy możesz liczyć zawsze. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2014 5:55 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum  _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2014 6:22 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2014 6:27 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum  |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2014 6:33 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
mam nadzieję że obecnie wdrożone leczenie postawi cię szybko na nogi i będziesz czuć się znacznie lepiej, tego ci życzę , pozdrawiam _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
eweff Junior

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2014 8:33 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję bardzo, za ciepłe powitanie.
dziś po zbiciu wysokiej gorączki, utrzymuje się na poziomie 36.4.. czuję się bardzo dobrze - no ale poczekajmy na noc.
co do zastrzyku, tak dostaje takie ,ktore wspomagają rozwój
antybiotyk dostaje aktualnie Proxacin, kroplówki Kiovigu zakonczyłam dzisiaj,
no coż trzeba czekać.
Dzięki za wsparcie - pozdrawiam Smile |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlotka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 12, 2014 9:05 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum!
Spokojnie- wszystko sie unormuje. Ja lezalam w bydgoskim bizielu.
Tez podczas rzutu i pobytu w szpitalu dostawalam ch...ry ale postawiono mnie na nogi. U mnie pobyt trwal blisko 4 tyg. Ale roznie to przebiega- wazne ze masz opieke i ze maja plan leczenia- teraz tylko potrzeba czasu
Trzymam kciuki
W razie nudy podczytuj nasze forum- koniecznie zapraszam do kawiarenki!  _________________
SZCZĘŚCIE TO NIC INNEGO JAK ZDROWIE I KIEPSKA PAMIĘĆ J.L.Wisniewski |
|
Powrót do góry |
|
 |
joe alex Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2014 7:49 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie również  _________________ Jeśli kochasz, czas zawsze odnajdziesz nie mając ani jednej chwili. |
|
Powrót do góry |
|
 |
eweff Junior

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2014 10:11 am Temat postu: |
|
|
dziś jest lepiej, gorączka w nocy 38, w sumie nawet jej nie czułam nie było zimno- potem po podaniu paracetamolu zleciała do 36, zaczęłam się cieszyć. nie było tak pięknie, o godz. 9 już 39 i uczucie zimna,dreszcze. kolejny paracetamol, teraz utrzymuj sie na granicy 37.5 ale funkcjonuje. Po rannym obchodzie moje leukocyty wzrosły z 1.7 aż do 4! co w zupełności zadowolło lekarzy i dali optymistyczną diagnozę, że do środy powinno wszytsko być dobrze, a organizm sam zacznie już walczyć! teraz jestem pełna nadziei!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
joe alex Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2014 10:16 am Temat postu: |
|
|
Eweff, i tak trzymać  _________________ Jeśli kochasz, czas zawsze odnajdziesz nie mając ani jednej chwili. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2014 10:18 am Temat postu: |
|
|
Eweff zawsze masz być pełna nadziei to bardzo pomaga. 3m się i powodzenia.
Szybkiego powrotu do domku. 3m się! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2014 11:36 am Temat postu: |
|
|
A może antybiotyk na pęcherz jest nie trafiony?? Może trzeba go skojarzyć jeszcze z innymi?? _________________ "-Synku jakie zwierzęta mają duże uszy?
- Szynszyle i mamusia"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kkk13 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Paź 13, 2014 11:40 am Temat postu: |
|
|
eweff napisał: |
co w zupełności zadowolło lekarzy i dali optymistyczną diagnozę, że do środy powinno wszytsko być dobrze, a organizm sam zacznie już walczyć! teraz jestem pełna nadziei!  |
ja też trzymam mocno kciuki i mam nadzieję, że szybciutko Cię wyleczą  _________________ „Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie" Mahatma Gandhi |
|
Powrót do góry |
|
 |
|