Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Judith81 Junior

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 6:17 am Temat postu: Przywitanie - Judith |
|
|
Witam wszystkich serdecznie.
Moja historia nie dotyczy mnie a mojego synka. Ma 7 lat.
Wszytko zaczęło sie na początku września. Syn obudził sie i nie widział na jedno oko. Całą ścieżkę od lekarza pierwszego kontaktu po oddział obylismy zadziwiająco szybko. Potem było jak było. Musiałam wyprosisz rozmowę i usłyszałam diagnozę zapalenie błony śluzowej obu oczu i podejrzenie rzs. Po szpitalu trafiliśmy do okulistyki z Chorozwa - stan oczu sie polepszył- została zaćmy i rozsypanych barwnik na jednym oku. Poleciła nam zrobic całościowej wyniki u dr. W z Bytomia. Wyniki wykazały Chlamydie, podejrzenie Brucelozy i babeszi i bartonella U dr. ANAwszystkie w porządku. A przed tygodniem dostaliśmy wynik jeszcze z szpitala ANA2- 1:10000 i metoda immunoblotu dsDNA ++ , lekarze skłaniają sie ku toczniowi. A my stoimy w rozkroku nikt jednoznacznie nie potrafi nam powiedzieć co sie dzieje i postawić diagnozy. Syn jest na antybiotykoterapi i wszyscy rozkładają ręce co zrobic z sterydami.
Jakoś sie trzymamy.
Czytają Wasze historie widzę że mozna pozytywnie myślec i przeżywać życie walcząc dzielnie z choróbskiem. Mam nadzieje że i nam sie uda. Do tego moze spotkamy dr. House na swojej drodze  |
|
Powrót do góry |
|
 |
joe alex Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 7:28 am Temat postu: Re: Przywitanie - Judith |
|
|
Witam serdecznie. Na wsparcie możesz zawsze liczyć
Dziewczyny to chodzące encyklopedie. _________________ Jeśli kochasz, czas zawsze odnajdziesz nie mając ani jednej chwili. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 8:44 am Temat postu: |
|
|
Najbardziej przykre i bolesne jest gdy choruja dzieci,mam nadzieje ze traficie na dobrych lekarzy i leczenie bedzie przynosilo efekty,trzymam kciuki.... _________________ Animus aeger semper errat |
|
Powrót do góry |
|
 |
kkk13 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 9:27 am Temat postu: |
|
|
Hej Judith81
trzymam kciuki, żeby wszystko się wyjaśniło i żeby Twój synek czuł się dobrze  _________________ „Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie" Mahatma Gandhi |
|
Powrót do góry |
|
 |
Judith81 Junior

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 10:32 am Temat postu: |
|
|
Dzięki za kciuki
Najdziwniejsze że on czuje się rewelacyjnie. Nie bolą go stawy, nie ma wysypki. Jedyne co mu doskwiera to stany podgorączkowe 37,1-37,3 i to że czasem jest mu zimo i jest szczupły ( ale nie chudy ) to jedyne tropy.
jestem ciekawa czy ANA mogło podskoczyć przy zapaleniu błony naczyniowej oka lub przy sprawach związanych z Chlamedia |
|
Powrót do góry |
|
 |
kkk13 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 10:54 am Temat postu: |
|
|
W dziale "Porady i Doświadczenia" jest wątek "Przeciwciała" - tam masz mmmnóstwo informacji może znajdziesz coś ciekawego _________________ „Bądź zmianą, którą pragniesz ujrzeć w świecie" Mahatma Gandhi |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 10:58 am Temat postu: |
|
|
Witaj Judith81 Życzę właściwego leczenia i konkretnych lekarzy. _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 1:19 pm Temat postu: |
|
|
witaj
jesli mały czuje się dobrze to tylko się ciesz
gorzej gdyby zle się czuł- nie ma nic gorszego niż patrzenie jak ktoś cierpi i własna bezradność w takich sytuacjach . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Judith81 Junior

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 2:08 pm Temat postu: |
|
|
No to cieszy nas najbardziej że syn biega, lata wszytko robi.
Właśnie przegrzebuje forum - jesteście skarbnicą wiedzy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 4:26 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Judith!
Życzę Ci znalezienia właśnie takiego House dla swojego synka.
Czytaj i pisz, zawsze ktoś z nas spróbuje Ci pomóc, jak tylko będzie mógł.
Powodzenia! |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 4:28 pm Temat postu: |
|
|
witaj
mam nadzieję ze wszystko szybko się wyjaśni i wdrozone leczenie przyniesie efekty, tak jak piszą dziewczyny,, najważneijsze ze synek dobrze się czuje, to bardzo ważne i dla niego i dla ciebie  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 4:59 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum i zdrowia dla synusia życzę, a w szczególności tego Housa  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 15, 2014 8:11 pm Temat postu: Re: Przywitanie - Judith |
|
|
Witaj.
Judith81 napisał: |
Czytają Wasze historie widzę że mozna pozytywnie myślec i przeżywać życie walcząc dzielnie z choróbskiem. Mam nadzieje że i nam sie uda. Do tego moze spotkamy dr. House na swojej drodze  |
Nadzieję trzeba mieć zawsze i wszędzie. W naszych przypadkach można normalnie funkcjonować, a pozytywne nastawienie to jedna ze składowych sukcesu.
Powodzenia w walce z choróbskiem. Trzymajcie się. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 16, 2014 8:04 am Temat postu: |
|
|
Judith81 wszystkiego dobrego dla synka i dużo zdrowia. Obyście jak najszybciej trafili w dobre ręce . Powodzenia i dużo cierpliwości życzę. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 16, 2014 8:11 am Temat postu: |
|
|
Witaj Judith
Mam troszke poslizgu ake witam cieplutko i serdecznie.
Jak ma nasz bohater na imie?
Jestescie pod opieka reumatologa? Zdarzyliscie juz kogos wybrac?
Diagnozowanie naszych chorobsk nie jest latwe, niestety. Przyda Wam sie dociekliwy lekarz specjalista.
Antybiotyki pomagaja?
Jesli to toczen to sterydy lub inne leki przeciwzapalne moglyby byc pomocne-troche tego w koszyczku mamy..
No ale to lekarz podejmuje decyzje dotyczace leczenia...
Trzymam kciuki i czekam na wieści!  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|