|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewela.t Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
magdalena laura Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2014 8:30 am Temat postu: |
|
|
Iwus
Ketony i spadki cukru hmm za mało węglowodanów? Stosujesz diete low carb ? niskowęglowodanową? Cholesterol też może wtedy być wysoki paradoks co
nawet u wegetarian jest wtedy podwyższony
Jelito drażliwe może być spowodowane nawet zbyt niskim zasiedleniem bakterii a nawet ich przerostem może lekarz zaleci sprawdzenie tego hmm ( o przeroście jest sporo art)
Z jelitami może być też problem alergii pokarmowych ale życzę Tobie szybkiego rozwikłania enigmy |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2014 8:45 am Temat postu: |
|
|
Iwuś mam nadzieję że znajdziesz jakąś mądrą głowę co rozwikła to . Ja się kompletnie na tym nie znam i nie pomogę, Powodzenia 3m się  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2014 10:20 am Temat postu: |
|
|
Iwus, ja to bym uderzyła do NFZ i zapytała gdzie masz się właściwie leczyć,niech wskażą Ci przychodnię,lekarza.
Przecież zostałaś praktycznie na lodzie
Porozmawiaj i ewentualnie opisz całą sytuację na piśmie i niech się odniosą do Twojego przypadku.
Ja nie tak dawno zwracałam się do NFZ,
wprawdzie w innej trochę sprawie ale załatwiłam pomyślnie.
W końcu od tego są i myślę,że nie zostawia Cię bez pomocy. _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kintaro Junior

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2014 11:21 am Temat postu: |
|
|
iwus napisał: |
Kintaro - u mnie głównie ból i słabość mięśni są problemem, no i oczywiście ciągłe zmęczenie.
A mięśnie bolą przy jakiejkolwiek aktywności. Jak nic nie robię, jest ok. |
Iwus mam dokładnie to samo, być może zaatakowało nas to samo, troche się martwię, że miałaś robione szereg badań i nic za bardzo nie wyszło...Teraz mam dużo pracy (do końca roku) i nie mam za bardzo czasu, się tym zająć. Po nowym roku zabieram się za to i będę w pocie czoła walczył, aby to chorubsko wypędzić z mojego organizmu, życzę Ci dużo zdrowia, mam nadzieję, że i mi i Tobie wszystko się wyprostuje, pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2014 12:51 pm Temat postu: |
|
|
Iwuś, łykasz magnez na tężyczkę?? _________________ "-Synku jakie zwierzęta mają duże uszy?
- Szynszyle i mamusia"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2014 5:34 pm Temat postu: |
|
|
Kochane jesteście Od razu lżej na duszy się robi
Aiwko - endo każe mi łykać calperos i vigantoleten, o magnezie nic nie mówił, natomiast kardiolog i owszem.
Ewela - przeczytałam
Laurko - żadnej diety nie stosuję, jedynie ostatnio znacznie ograniczyłam tłuszcze zwierzęce, natomiast węglowodany jem. Co do jelita, dopytam jeszcze swojej rodzinnej. Reumatolog mi kiedyś powiedział, ze to sprawa neurologiczna. Łykam duspatalin, ale i on nie ustrzega mnie przed sensacjami, chociaż i tak zdecydowanie mniej ich jest, niż przed.
Meguchna - a pismo do NFZ nie przyszło mi na myśl To też jakieś wyjście.
Kintaro, wytrwałości życzę i szybkiej diagnozy.
Na początku listopada mam wizytę u neurologa na Koszarowej, może tam co jeszcze podpowiedzą...
Tymczasem bardzo Wam dziękuję  |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdalena laura Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2014 6:27 pm Temat postu: |
|
|
Iwus spróbuj tribux zamiast duspatalin może on okaże się lepszy dla jelit polecam też probiotyki san probi ibs drogi ale świetny mam co prawda inne problemy jelitowe ale polecam stosuje go już długo. Popytaj o ten przerost jeszcze. Powodzenia na wizycie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2014 6:37 pm Temat postu: |
|
|
zgadzam sie z Laurką z probiotykami nawet branymi tylko okresowo jest dużo lepiej.
sama to widzę- ja stosuję je seriami i może to być nawet zwykły Biotyk - sprawdz czy jest róznica - powinna byc
Jak u Ciebie z magnezem i potasem - bo takie sensacje mam jak spadają zbyt szybko .
Aiwa ma rację - magnez tez powinnas brać . koniecznie  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2014 6:50 pm Temat postu: |
|
|
Laurko - dostosuję się do sugestii
Moniko - potas chyba w normie, bo 4,46 mmol/l. A magnez 0,84. Nie mam podanych norm, bo to ze szpitala wyniki.
Dziękuję wam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2014 7:58 pm Temat postu: |
|
|
Dziwne, ze lekarz nic nie powiedział. Bo magnez przy tezyczce to podstawa. Niedobory elektrolitów maja związek właśnie z parathormonem.
U mnie podobnie jak u Moni niedobory powodują podobne problemy. _________________ "-Synku jakie zwierzęta mają duże uszy?
- Szynszyle i mamusia"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Sro Paź 22, 2014 9:26 pm Temat postu: |
|
|
Aiwko - też mi się wydawało, że bez magnezu ani rusz, ale odkąd bio4ę wapń i wit. D, objawów tężyczkowych nie mam. Niemniej jednak, magnez jutro kupię
Edit: Kupiłam i jem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Nie Maj 17, 2015 4:59 pm Temat postu: |
|
|
Melduje, ze w dalszym ciągu brak konkretów. Teoretycznie pozostajemy przy diagnozie miopatii z naręczem pobocznych chorób, ale w kwestii zasadniczej nowości brak. Moja neuro zaleciła zrobienie przeciwciał w kierunku miastenii ( czekam na wyniki ) i onkoneuronalnych. Te ostatnie juz do mnie dotarły i wszystko wydaje się być pozytywne, bo nie wykryto żadnych z dziewięciu przeciwciał, natomiast jest obecne niespecyficzne świecenie jąder warstwy ziarnistej móżdżku i komórek Purkiniego. Oczywiście bladego pojęcia nie mam, o co chodzi, a do neuro dopiero pod koniec czerwca A zwariowana wyobraźnia już podsuwa czarne scenariusze, oczywiscie W ogóle ja cała jakaś niespecyficzna jestem, wycinek mięśnia wykazał też niespecyficzne zmiany
Edit:
Miastenii nie mam, bo wszystkie trzy przeciwciała w normie
Odebrała natomiast wynik rezonansu kręgosłupa szyjnego i trochę mnie ścięlo. Wiedziałam, że szału nie ma, ale okazało się, że przez kilka lat trochę sponiewieralo mnie. Opis bogaty, nie będę was zanudzać, ale ogólnie rzecz biorąc, dyskopatia w całym odcinku szyjnym, a dodatkowo najprawdopodobniej naczyniak w górnej części piersiowego, w każdym razie zmiana przypominająca go. I wskazanie do ponownego RMI z kontrastem. Nic to, w tym miesiącu u neuro, dowiem się więcej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2015 4:06 pm Temat postu: |
|
|
Piszę nowego posta, bo jak dopisywalam w poprzednim, to się nie pokazywał, jako nowa wiadomość.
Byłam dziś u swojej pani neurolog, wspaniałej kobiety. Młoda jest, ale każdy lekarz powinien brać z niej przykład w kwestii podejścia do pacjenta. Na dzień dzisiejszy wiem tyle, ile wcześniej, a więc że miopatia na pewno plus stado pomniejszych chorób, skutecznie jednak utrudniających funkcjonowanie. No i oczywiście nieźle sterany kręgosłup, w sierpniu do sprawdzenia ten atypowy naczyniak. Natomiast wynik przeciwciał onkoneuronalnych na tyle nietypowy, że pani doktor musi to przeanalizować i przy kolejnej wizycie może już będzie cokolwiek wiadomo. Chyba że będzie nieciekawie, to będzie dzwonić. Już kolejny wynik nietypowy, jakaś taka dziwna jestem No i pani doktor naciska mnie z rentą twierdząc, że już dawno powinnam się o nią starać, a ja ciągle odwlekam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmm... Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2015 5:08 pm Temat postu: |
|
|
Iwuś, to może warto pomyśleć o rencie? Na rencie też możesz pracować a zawsze możesz pracować mniej  _________________ "To właśnie jest celem istnienia – po prostu żyć i cieszyć się samym życiem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|