Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Cześć, jestem Michał - zaczynam popadać w paranoje
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
kintaro
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Paź 21, 2014 2:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam,
Nic się nie zmienia, bóle nadal trwają, popijam już ziółka z pazura diabelskiego, żadnych efektów, proszę niech mnie ktoś nakieruje, gdzie jeszcze mogę się udać, bóle mięśni i stawów nadal trwają, miałem cichą nadzieję, że znikną same od siebie, teraz już jestem pewny, że nic z tego nie będzie, w ten szajs jakoś trzeba uderzyć, tylko jak? Proszę forumowicze pomóżcie i podajcie jakieś propozycje...mi już naprawdę odechciewa się żyć...doradźcie coś Sad pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Paź 21, 2014 5:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ewela.t napisał:
Warto probowac! Leki, ktore wymieniles to niewiele z tego co lekarz moze zaoferowac. Wazne aby wiedzial, iz poprzednie nie zadzialaly.
Pamietaj rowniez o skierowaniu do Poradni leczenia bolu!

Skorzystales z tych?????
Nie ma sensu w kolko pisac o tym samym...
Skoro chcesz pozostac przy konopiach i innych ziolkach to juz Twoj wybór, trudno... Confused

Tak czy inaczej przykro mi, ze zle sie czujesz. Pomoc jakowoz nie umiem.
kintaro
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Paź 25, 2014 9:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
Dziś poczytałem trochę na necie w sprawach bólów mięśni i stawów i postanowiłem wykonać kolejne kroki...Będę powtarzał badania na bolerioze (ale tylko w IgG - bo tu miałem wątpliwy wynik). Dodatkowo postanowiłem zrobić badania na chlamydię - wyczytałem, że te bakterie też wywołują właśnie bóle, które mi towarzyszą. Paru forumowiczów pisało, że leczenie antybiotykami zwalcza bóle. W poniedziałek idę do laboratorium, dobrze, że na 7:30 to nie będzie mi z pracą kolidowało. Jeszcze pytanie czy ktoś kiedyś słyszał o tej bakterii chlamydia? Jak dzwoniłem do laboratorium to trochę porozmawiałem z tą kobietą i mówiła, żeby badania na bolerioze koniecznie powtórzyć i na chlamydie też warto zrobić, cóż trzeba walczyć, chce w sezonie 2015 jeździć po górach rowerem jak zawsze ! Pozdrawiam
Powrót do góry
aiwka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Paź 25, 2014 11:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kurna niby miałam zrobić przerwę od pisania na forum, ale przychodzę z pomocą Smile
Po pierwsze włącz suplementacje z magnezu i potasu.
Po drugie badanie na chlamydie trachomatis (plciowa) i pneumonie (oddechowa) bo dają objawy stawowo-mięśniowe. Robi sie je z krwi.
Po trzecie posiew moczu i nasienia. Bez względu na to czy badanie ogólne jest dobre czy nie. Ja miałam dobre ogólne, przez 1,5 roku posiewy w luxmedzie jałowe mimo zapaleń pęcherza. Zrobiłam badanie prywatnie w badbak.pl i okazało sie, ze sa 3 rodzaje bakterii w tym dwie w zmutowanym szczepie. Po 3 miesiącach antybiotyku bóle mięśni i stawów poszły precz.
Po czwarte wymaz z cewki w kierunku ureaplasma i mykoplasma (nie ma refundacji NFZ).
Faceci często nie maja objawów z układu moczowo płciowego.
Tylko tyle mogę Ci poradzić.
I przestań chłopie jarać ziolo...albo sie chociaż podziel Wink
kintaro
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Paź 26, 2014 9:14 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
Dziękuje za odpowiedź. Suplementacja z magnezu i potasu na bieżąco + inne suplementy diety (wapno + wit D i jeszcze parę innych). Z tą chlamydią, to zapomniałem jeszcze podać, że ta kobieta z laboratorium pytała mnie czy mam kaszel, bo zazwyczaj tej bakterii towarzyszy kaszel, a no ja właśnie nie kaszle. Co do Chlamydii Trachomatis (czyli ta płciowa). Teraz mam stałą partnerkę, ale wcześniej zdarzały się przelotne spotkania, no ale zawsze było wszystko z zabezpieczeniem, ewentualnie seks oralny był bez zabezpieczenia, ewentualnie taką drogą mogłem coś załapać. Co do posiewu moczu i nasienia to dziś wieczorem poczytam o tym, bo nie mam wógole pojęcia o tym. No ale dziś jestem w pracy niedziela handlowa. Więc dopiero wieczorem poczytam o tym. Pozdrawiam
Powrót do góry
alva_alva
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Paź 26, 2014 11:08 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kintaro napisał:
Witam,
Dziękuje za odpowiedź. Suplementacja z magnezu i potasu na bieżąco +

A potas wyszedł ci kiedyś za niski? Nie można łykać potasu jeśli jest w normie, bo wtedy bardzo łatwo go przedawkować i od tego to dopiero boleć mogą stawy i mięśnie też. Ja w rzucie tocznia jak wysokie dawki sterydów łykałam, to właśnie potas przedawkowałam raz, bo to się łyka wtedy na wyczucie w zasadzie i stwierdzam, że za wysoki potas jest jeszcze gorszy chyba niż za niski.
Jeśli nie masz zaburzeń związanych z ucieczką potasu, to nie ma co pakować w siebie dodatkowo tego potasu, bo to na mięśnie dobrze nie działa wcale.

Bakterie można sprawdzać, ale wydaje mi się, że potrzebna jest też wizyta u neurologa i EMG mięśni przede wszystkim, które pokaże, czy nie ma pierwotnego uszkodzenia mięśni.

Cukier sprawdziłeś? 131 na czczo to nie jest dobry wynik.
Powrót do góry
kintaro
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Paź 29, 2014 1:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
Ostatnie dni poświęciłem na zbieranie informacji, co może być przyczyną bóli mięśni i stawów, jutro będę robił kolejne badania w laboratorium, koszt 296 zł, no ale trudno zdrowie ważne, bóli mam już dosyć bo to męka, proszę zerknąć co sądzicie o badaniach, które chcę jutro wykonać:
Bolerioza (tylko w IgG, bo tam miałem wynik wątpliwy)
Chlamydię pneumoniae i trachomatis
Candida
Paciorkowce
Ogólna Morfologia

Wyczytałem na necie, że te bakterie mogą wywoływać bóle, które mi towarzyszą, jak sądzicie, dobry wybór w sprawie ewentualnego wykrycia diagnozy? Pozdrawiam
Powrót do góry
aiwka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Paź 29, 2014 1:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Candida to z czego chcesz badać?? Kał czy wymaz z gardła?
Ja jak już wcześniej ci pisałam proponuję zrobić jeszcze posiew moczu i nasienia. Nie tylko te bakterie, które wymieniłeś wywołują bóle mięśni i stawów. Ja w moczu miałam całkiem" zwykłe" czyli e. coli, klebsiella i enterocous f. Pani w laboratorium mówiła, że miała też kilka przypadków takich przy zakażeniu gronkowcem.
kintaro
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Paź 29, 2014 2:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
Dzięki za odpowiedź, posiew moczu też będę robił, 25 zł te badanie, akurat tyle jeszcze mam pieniędzy, na resztę nie mam już kasy :/ Candida z tego co pamiętam, to chyba kał, chociaż do końca nie jestem pewny, Pani z laboratorium powiedziała żebym przyniósł kał i mocz (posiew moczu), a wymaz z gardła też będe miał, ale nie wiem, czy to nie na paciorkowce, walczę, nie wyobrażam sobie, żeby kolejne lato spędzić w domu, pozdrawiam
Powrót do góry
aiwka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Paź 29, 2014 2:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

candide bym sobei darowała, prawie każdy ma ją przerośnietą. poprostu wprowadz dietę antygrzybiczą i sam zobaczysz.

Przy posiewie moczu zapytaj się ile bakterii za to oznaczają, bo czesto jest tak, że interesuje ich tylko bakteria e.coli, a reszta juz nie. Ja za posiew moczu placilam 130 zl i babka oznaczala razem z antybiogramem az 3 rodzaje bakterii i gdyby bylo wiecej to za ta cene oznaczyla by je takze.
kintaro
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Paź 29, 2014 2:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

babka z laboratorium powiedziała mi, że 25 zł, ale jeżeli coś tam wyjdzie, to trzeba robić dodatkowe test, coś na litere "a" i wtedy 60 zł więcej. Mam nadzieję, że coś mi wyjdzie w tych badaniach i że wykurzę ten szajs antybiotykami, oby poszło szybko i sprawnie, jestem optymistycznie do tego nastawiony, pozdrawiam
Powrót do góry
kintaro
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Lis 06, 2014 12:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam,
No i właśnie odebrałem wyniki, wyszła mi chlamydia w iIgG .Wskaźnik normy do 11, a ja miałem 13...Słyszałem, że ciężko wykurzyć tę bakterię, wyczytałem, że dużo osób zmaga się z tą bakterią...czy wskaźnik 13 to dużo? Bywają większe? Jest możliwość, że to ta bakteria wywołuje mi te bóle mięśni i stawów, które trwają od czerwca?? Jak wygląda leczenie? Antybiotyki pomogą? Ktoś wyleczył tę bakterię samymi antybiotykami? Proszę o odpowiedzi, pozdrawiam
Powrót do góry
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 06, 2014 1:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na forum już było wspominane ja nie doradzę nie wiem. poczytaj może to=>
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=608&postdays=0&postorder=asc&start=0

Czasem warto korzystać z wyszukiwarki
aiwka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 06, 2014 1:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale która chlamydia wyszła?? tracho czy pneumo? Tak czy siak trudno się ja leczy, czasami długotrwale. Znajdź dobrego lekarza, który się tego podejmie. Co do bólów stawów to tak, może ona je wywoływać.
kintaro
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Lis 06, 2014 6:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam,
już się zagłębiam w czytanie linków i z wyszukiwarki również zaraz skorzystam, ale mam jeszcze jedno pytanie - ktoś pytał o jaką chlamydię chodzi, więc odpowiadam - pneumoniae norma do 11, ja miałem 13. No właśnie...kobieta z laboratorium powiedziała, że to tylko dwie kreski ponad normę i że to raczej nie ta bakteria wywołuje te bóle...Najchętniej poszedłbym do lekarza, ale już tyle razy brałem chorobowe i urlop też wykorzystałem...chodzi mi o to, że jak pójdę do lekarza, to powie mi to samo co kobieta z laboratorium...czy leczyć to antybiotykami skoro wskaźnik jest 2 kreski ponad normę? pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

Skocz do: