|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Lis 29, 2014 9:58 pm Temat postu: |
|
|
katarzynadudek7 napisał: |
Ja mam tak jak Gosia - bolą mnie pięty same w sobie. Nie promieniują nigdzie tylko boli dokładnie że tak powiem "kość piętowa"  |
Zgadza się wasz opis -mam podobnie chociaż rzadko bolą mnie akurat pięty
Nie mam i nigdy nie miałam bóli wędrujących takich piorunów , czy jak to opisujecie- zeby co chwilę bolało coś innego.
Nie wiedziałam nawet ze coś takiego istnieje.
Mnie jak bolą stawy -to stale, bol jest wszechogarniający , ogromny.
Wędrujące rozumiem tak że przez kilka dni bolą jedne stawy, potem odpuszczają żeby "dać szansę innym stawom się wykazać"- takie bóle mam bardzo często .Praktycznie rzadko się zdarza żeby nic nie bolało . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 29, 2014 10:07 pm Temat postu: |
|
|
Mam dokladnie tak jak Monika....... _________________ Animus aeger semper errat |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 29, 2014 10:12 pm Temat postu: |
|
|
Dokładnie tak Moniko stawy bolą naprzemiennie czyli raz jedne innym razem drugie niemal nieustannie.
A żeby było ciekawiej to jeszcze i mięśnie dają do wiwatu  _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
alva_alva Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 29, 2014 10:29 pm Temat postu: |
|
|
Zdarza się też, że np. kilka dni bolą mnie tylko kolana, ale częściej mam latające pioruny wszędzie. Dosłownie po całym szkielecie, a głównie ręce i nogi. Kolana też mi tak trą jak wchodzę po schodach. Nie wiem jak to opisać, ale tak jakby się coś w nich ocierało i trzeszczało. To nie boli, tylko jest nieprzyjemne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Lis 29, 2014 10:40 pm Temat postu: |
|
|
meguchna napisał: |
A żeby było ciekawiej to jeszcze i mięśnie dają do wiwatu  |
dokładnie tak
mnie nie trą stawy, mnie tylko bolą , jakby je miało rozsadzić od środka.
Mięsnie bardzo bolą jakby ktoś mi je ktoś rozrywał na dodatek gorącym prętem. .Często trudno wejśc po schodach, bo podniesienie nogi to ból niesamowity.
Dodając do tego chore płuca robi się super ciekawie a wejście na 3 piętro to niezła jazda.
Ciekawsze jeszcze jest jeszcze wejscie po schodach z obciązeniem( np 11 kg Jasia )  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel-ania Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 13, 2014 6:16 pm Temat postu: |
|
|
Dziewuszki, ja od jakichś 3 tygodni serwuję to http://www.litozin.com.pl/ Któraś z Was brała? Jakby co, to w aptece internetowej Cefarm jest obecnie promocja. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nabu Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Sty 09, 2015 8:46 pm Temat postu: |
|
|
..
Ostatnio zmieniony przez nabu dnia Sob Sty 24, 2015 10:52 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 09, 2015 10:19 pm Temat postu: |
|
|
nabu napisał: |
Czy choroba może zaczynać się/objawiać się takimi jakby bólami - "niebólami" . Trudno mi to opisać: jest to uczucie rwania na całej długości rąk i nóg (nawet stóp), mam ochotę się rozciągać żeby to minęło, lecz to nic nie daje na dłuższą metę.
Pytam o to bo nie wiem czy tego typu uczucie może być oznaką jakieś choroby, czy jest to hipochondria. |
Może być oznaką choroby, może być od ciągłego myślenia o niej (kiedyś przed wizytą u dentysty tak się stresowałam, że bolały mnie okropnie wszystkie zęby )
Może być od zmęczenia, przeciążenia, stresu, wysiłku, niedoborów np. magnezu, potasu, wapnia.
Może być od szalejącej pogody.
No to rozjaśniłam Ci sytuację  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nabu Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Sty 09, 2015 11:39 pm Temat postu: |
|
|
..
Ostatnio zmieniony przez nabu dnia Sob Sty 24, 2015 10:52 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 09, 2015 11:43 pm Temat postu: |
|
|
nabu napisał: |
tego typu rwania (lub łaskotania?) miewam od jakichś trzech, czterech lat. Nie są one jakoś bardzo mocne ale jednak są wkurzające, ciągłe, czasem biorę przeciwbólowe przez to. |
Byłaś z tym u lekarza? Co powiedział? _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nabu Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Sty 09, 2015 11:51 pm Temat postu: |
|
|
..
Ostatnio zmieniony przez nabu dnia Sob Sty 24, 2015 10:51 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 10, 2015 12:37 am Temat postu: |
|
|
nabu - nie jestem pewien, czy dobrze odgaduję, w czym sprawa (wrażenie wrażeniu nierówne), ale myślę, że nie jest to ani choroba, ani hipochondria.
Podejrzewam, że to swojego rodzaju "zastanie" mięśni, czy stawów - raczej coś w tym stylu. To się zdarza każdemu, jeśli np. ma siedzący tryb pracy.
Głowy rzecz jasna nie daję i bazuję tylko na przypuszczeniach i teoriach. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nabu Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Sty 10, 2015 10:41 am Temat postu: |
|
|
..
Ostatnio zmieniony przez nabu dnia Sob Sty 24, 2015 10:51 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Sty 10, 2015 11:39 am Temat postu: |
|
|
nabu nie chcę Cię straszyć , ale ta choroba jest tak dziwna i u każdego przebiega bardzo róznie że tu niestety nie ma tu nic pewnego . Dlatego wszystko może być wazne .
Spisuj sobie na kartce swoje dolegliwości i staraj się je jak najdokładniej okresić. Być może kiedyś będzie to pomocne . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
nabu Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Sty 10, 2015 12:26 pm Temat postu: |
|
|
..
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|