Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 27, 2014 10:45 am Temat postu: |
|
|
Elaaa napisał: |
Nie można się bać tej choroby. Każdy z nas jest inny, zresztą nawet moja Pani reumatolog mi powiedziała, że nie ma dwóch takich samych osób jeśli chodzi o objawy i chorowanie na tocznia. |
Powtórzę za Ewelą - podejście godne pochwały i stawiania za wzór do akceptacji, inspiracji i walki z przeciwnościami.
Tak trzymaj i tym bardziej trzymam kciuki, abyś należała do osób, z którymi choroba obchodzi się łagodnie. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 27, 2014 11:33 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum  _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 27, 2014 2:51 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, Elaaa Miło Cię widzieć wśród nas  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mascha Senior

|
Wysłany: Sob Gru 27, 2014 11:07 pm Temat postu: |
|
|
witam dziekuje za odpowiedz na moje "niedyskretne pytanie" i przepraszam nie bylo przemyslane bylo spontaniczne.Chciałabym jak wiekszosc z Was miec pozytywne nastawienie walcze z tym kazdego dnia choc jest cholernie trudno! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Gru 27, 2014 11:24 pm Temat postu: |
|
|
Mascha nie jest tak trudno jesli się pomysli że mozna chorować na coś znacznie gorszego .
Jesli zmienisz podejscie do choroby to będzie łatwiej.Uwierz na słowo , kogoś kto choruje tak długo i przeszedł chyba juz wszystko co możliwe.
Nie jest łatwo ale nie przewidzisz przyszłości na podstawie historii innych. Nie da się okreslić jak będzie u Ciebie jutro , za rok , czy za dziesięć.Może akuart będzie dobrze , bo w tej chorobie wszystko jest możliwe . Dobre okresy są często i czasem trawają latami.
Pozytywne nastawienie naprawdę wiele daje .To nie jest olewanie choroby ,tylko prosty sposob na zycie.Moze za rok, moze za 10 ktoś znajdzie lek na wyleczenie tego ?
Zyjesz teraz i masz o życie wykorzystać na maxa , innego życia nie będzie . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorotanka Junior

|
Wysłany: Nie Gru 28, 2014 1:33 am Temat postu: |
|
|
Witaj Elaaa!
Ja też jestem pod ogromnym wrażeniem Twojej ogromnej siły i pięknego podejścia do życia, a do tego troszkę Ci zazdroszczę (ale tak pozytywnie - bez zawiści!) tak fajnego zawodu!
Ściskam i życzę dużo zdrowia!
dorota |
|
Powrót do góry |
|
 |
barbgro Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 28, 2014 11:09 pm Temat postu: |
|
|
I ja cieplutko witam ale masz cudowny zawód, zazdroszczę , ja kocham góry  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 9:49 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum I jak widzę fanek gór u nas nie brakuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel-ania Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 12:28 pm Temat postu: |
|
|
Elaaa, witam Cię Twoja praca i zainteresowania to niezły sposób na życie i choróbsko I tego się trzymaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Elaaa Junior

|
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 9:44 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje, dziękuje i jeszcze raz dziękuję
Wasze słowa jeszcze bardziej napędzają mnie do pozytywnego myślenia.
A wszystkich fanów gór czujących się na siłach zapraszam w Karkonosze, bo zima przyszła i mam nadzieje, że zostanie z nami aby móc się nacieszyć trochę jej urokiem
Masha- nie przejmuj się, nic się nie stało. Każdy się czasem boi, więc to normalne, że zapytałaś. Ale mam nadzieję, że uda Ci się odpędzić ponure myśli i w końcu w Twojej główce będą same już te słoneczne Trzymam kciuki! _________________ "Więc spleć palce z moimi palcami i chodź.
Prowadź i daj się prowadzić
Tam, gdzie czeka nas czas,
Dobry czas.
Czas spełnienia" |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 9:53 pm Temat postu: |
|
|
Elaaa, gratuluję Twojej postawy, sama jeszcze tak nie potrafię.
Co prawda diagnozy jeszcze nie mam i ciągle się łudzę, że to jednak nie to. Byłam u 2 polecanych tutaj specjalistów i póki co nic nie znaleźli, więc trochę trzymam się ich opinii. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Elaaa Junior

|
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 10:14 pm Temat postu: |
|
|
aklepka, a może to jednak nie to choć życie w niepewności jest chyba najgorsze. Najważniejsze to znaleźć lekarza, któremu się zaufa. Jeśli mogę polecić to ja jestem bardzo zadowolona z Pani dr Szmyrki- Kaczmarek z Wrocławia. Ma ona dobre opinie i "siedzi" w temacie toczniowym cały czas, oraz innych chorobach autoimmunologicznych.
Trzymam kciuki za szybką diagnozę i skuteczne leczenie  _________________ "Więc spleć palce z moimi palcami i chodź.
Dobry czas.
Czas spełnienia"
Ostatnio zmieniony przez Elaaa dnia Pon Gru 29, 2014 10:30 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
abisynka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 10:28 pm Temat postu: |
|
|
aj zpomniałam się przywitać, witaj w naszym gronie trzymam kciuki także za ciebie  _________________ "wiedzieć to znać swoje przeznaczenie" |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 10:38 pm Temat postu: |
|
|
Elaaa, dzięki za namiar. Byłam u Szechińskiego i Świerkota. Zapisana też jestem u Sokolik, bo ona robi na wizycie USG stawów, co też może przyspieszyć diagnozę. Wiem, że diagnoza = leczenie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Elaaa Junior

|
Wysłany: Wto Gru 30, 2014 5:43 pm Temat postu: |
|
|
Też się zastanawiałam nad Szechińskim jak szukałam reumatologa oraz nad Wilandem, ale jakoś uznałam, że lepiej mieć lekarza, który jest przede wszystkim praktykiem, bo z profesorami to różnie bywa (nie chce tutaj oczywiście uogólniać).
Mam nadzieję, że się wszystko u Ciebie szybko wyjaśni.
Pozdrawiam  _________________ "Więc spleć palce z moimi palcami i chodź.
Dobry czas.
Czas spełnienia" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|