|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Co robicie? Kim jesteście? |
Jestem Uczniem. |
|
7% |
[ 19 ] |
Jestem Studentem. |
|
13% |
[ 32 ] |
Pracuję. |
|
54% |
[ 135 ] |
Jestem Rencistą/Emerytem. |
|
14% |
[ 35 ] |
Jestem Bezrobotny. |
|
10% |
[ 25 ] |
|
Wszystkich Głosów : 246 |
|
Autor |
Wiadomość |
Mella Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 20, 2006 9:34 pm Temat postu: |
|
|
W tym wątku jeszcze się nie wypowiadałam. Otóż z wykształcenia jestem muzealnikiem–zoologiem i pracuję od 20 lat jako kustosz w muzeum przyrodniczym. Wcześniej biegałam z siatką po lasach i łąkach łapiąc motyle, które potem nadziewałam na szpileczki (czasami, rzadko co prawda, ale jeszcze to robię, choć teraz to raczej albo motyle nocne, albo pluskwiaczki) Od 5 lat głównie zajmuję się edukacją, tzn. opracowuję i prowadzę zajęcia dla dzieci i młodzieży w wieku od lat 3 do 18 (czasami nawet starszych, bo przychodzą również studenci). Prowadziłam też warsztaty dla nauczycieli. Pracę bardzo lubię i chociaż brakuje mi trochę wyjazdów w teren, to i tak czuję, że robię coś co daje mi satysfakcję. Chociaż czasami, np. po zajęciach z grupą 50 gimnazjalistów, mam ochotę kogoś rozstrzelać
Choruję od 18 lat, a od 3 wiem, że to toczeń. _________________ "Wszyscy jesteśmy zdolni do wielkich rzeczy, jeśli nie pozwolimy, by pokonał nas strach przed własną słabością."
Jan Paweł II |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 22, 2006 3:58 pm Temat postu: |
|
|
agnieszka14 a orientujesz sie jak to teraz wyglada? co trzena zdawac poszerzone na maturze zeby w ogole moc startowac na taki kierunek? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 26, 2006 11:25 am Temat postu: |
|
|
didulka napisał: |
agnieszka14 a orientujesz sie jak to teraz wyglada? co trzena zdawac poszerzone na maturze zeby w ogole moc startowac na taki kierunek? |
Witaj Didulka, przepraszam za opoźnienie. Nie wiem jak to teraz wygląda, ale mogę się dowiedzieć u nas w dziekanacie, i tak muszę tam pójść podstęplować legitymację  |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 26, 2006 1:34 pm Temat postu: |
|
|
bylabym ci bardzo wdzieczna.... ale jak gdzies bedziesz w poblizu bo specjalnie nie biegaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Mar 26, 2006 4:45 pm Temat postu: |
|
|
Dagmara ...podstawa jest roszerzona bilogia ...fizyka i matematyka....
na wszystkich medycznych kierunkach.....zamast fizyki może byc chemia..
tak bylo jeszcze w ubiegłym roku.nie wiem czy są jakieś ?..
na AM w Katowicach...był jeszcze dodatkowy test liczyły sie punkty z matury oraz z testu......z roku na rok ilość kandydatów na medycynę jest mniejsza... musisz dowiedziec sie jak to wygladało w egzaminach w roku bieżacym...
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
dika Junior

|
Wysłany: Nie Mar 26, 2006 5:58 pm Temat postu: |
|
|
Ja skończyłam liceum ekonomiczne z tytułem technika ale w ogóle mnie to nie wciągnęło, potem studium turystycze ale ze względu na zdrowie praca nie dla mnie (a tak kocham podróże), staż miałam w przychodni jako rejestratorka medyczna. Po skończeniu stażu zarejestrowałam się w urzędzie pracy ale przy tym dużo chodziłam i się udało - obecnie czyli od roku pracuję na Uczelni w administracji i studiuję!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
suzi414 Junior

|
Wysłany: Sro Wrz 06, 2006 8:09 am Temat postu: jestem na rencie |
|
|
Od 6 lat borykam sie z bólami mięsni, móg i kregosłupa a teraz jeszcze doszły ramiona i ręce A od dwóch lat mnie diagnozuja i nic wyniki mam rózne raz lepszcze raz gorsze teraz jestem po klinice na Ochojcu w Katowicach i czeka na przeciw ciała SSa i SSb bo poszły do Warszawy powiem wam ze Ochojec to rutyna nie słuchaja pacjenta co ma im do powiedzenia Pozdrawiam wszystkich na forum  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewela1 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Wrz 25, 2006 10:44 pm Temat postu: |
|
|
to ja też się uzewnętrznię..... ukończyłam technikum poligraficzne w łodzi..... specjalizacje procesy introligatorskie.. ponieważ moim mrzeniem bylo zjmowanie się ,, starodrukiem,, ..papier czerpany, ręcznie zdobione litery, ręcznie wykonywane ilustracje.. księgi oprawiane w skóre... i takie tam.. bozia obdrzyła mnie potrzebnymi zdolnościami..ale czas zweryfikował marzenia..pracowałam w zawodzie.. ale chemikalia nie sa dla mnie dobre..(ok.5lat).. malowałam.. i wykonywałam róznego rodzaju prace artystyczno-plastyczne.... ale jak wiadomo z tego trudno wyżyć. więc jestem tu.. i pracuje w fabryce ciasteczek, jestem bliska awansu-w sumie obiecanego-maam zacząc od stycznia.. ale jako osoba z dusza artysty pomału rozgladam się za nową pracą.. aaa .. zapomniłabym w polsce zjmowałaam się dekoracją wnętrz i teraz tu też troszkę zaczynam.. ale tak po cichutku.. to tyle...ale mi tasiemiec wyszedł... sorki
pozdrawiam-ewela  |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorka1 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Paź 27, 2006 12:39 pm Temat postu: |
|
|
No to ja dorzucę parę słów,mam wykształcenie chemiczne/technik-analityk/ ale sie przebranżowiłam i od 15 lat pracuję jako księgowa, starsza zresztą ale nieraz tak się czuję,ze rano nie mogę się zwlec,potem się rozruszam i jakoś to leci,po południu oczywiście drugi etat w domku. A propo-może wynajdą jakieś tabletki zamiast posiłków,bo nie mam czasu na gotowanie,a jeść trzeba  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aniusia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Paź 27, 2006 9:41 pm Temat postu: |
|
|
chyba jestem dłużniczką tego forum powinnam też coś wspomnieć o sobie. Obecnie jestem na rencie chorobowej I grupa od czasu udaru muzgu, czyli od dwóch lat. Z zawodu jestem ekonomistą, przez wiele lat pracowałam jako inspektor płac, później jako księgowa do czasu choroby. Mam trzech synów(już dorosłych), jedną synową i maleńką wnusię. Nie siedzę jednak w
domu mimo, że jestem niepełnosprawna po udarze, dorabiam troszkę tam,gdzie pracowałam, pomagam w sprawach księgowych( na ile mogę). Wracam ledwo żywa, ale daje mi to wiele radości i jednocześnie jest rodzajem rechabilitacji dla mojego umysłu. Na tocznia choruję wiele lat,natomiast pięć i pół roku temu został zdjagnozowany. Ale się rozpisałam, szok zawsze lubiłam pisać tylko teraz mam z tym pewne problemy. Całuski , dobranoc  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
abi29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 1:03 am Temat postu: |
|
|
To ja też dopiszę coś o sobie. Skończyłam filologię polską na UJ (dawno temu i nigdy nie pracowałam w zawodzie) i zarządzanie administracją- pracuję we "wspaniałej firmie"(Poczta Polska) . Teraz siedzę w domu na zwolnieniu i zajmuję się moimi córkami i czasami mężem (czasami dlatego, że rzadko się widujemy, chyba bardziej kocha swój tenis stołowy) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 9:03 am Temat postu: |
|
|
abi29 w jakim wieku masz córeczki? _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gevalia Senior

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 10:20 am Temat postu: |
|
|
jak wszyscy to wszyscy Skończyłam Politechnikę Łódzką, jestem inżynierem włókiennikiem chemikiem. Jedyny kontakt poniekąd z zawodem to był staż w wykończalni tkanin, potem trochę w handlu (też związany z włókiennictwem); aktualnie na zwolnieniu i w trakcie intensywnego szukania a no i zamierzam wrócić na studia żeby zrobić magisterkę tylko jeszcze nie wiem kiedy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
abi29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 11:35 am Temat postu: |
|
|
Julita ma 8 lat (prawie osiem, poprawia mnie właśnie:)), a Natalka 4. Obie szalone, potworzyce czasami straszne, ale naukochańsze- jak wszystkie Dzieci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 09, 2006 12:24 pm Temat postu: |
|
|
abi29 napisał: |
chyba bardziej kocha swój tenis stołowy) |
juz uwielbiam twojego meza  |