Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam Wszystkich
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Liluu
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Sty 19, 2015 9:56 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj na forum Smile
Dziewczyny już Ci wszystko pięknie napisały, więc ja życzę tylko znalezienia dobrego specjalisty i wdrożenia leczenia.
Powodzenia i dużo zdrówka Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
vernita
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Sty 20, 2015 7:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak tylko mocniej zetnie mróz, to zrobię próbę. Teraz trochę jeszcze za ciepło jest, więc w zasadzie byłby to tylko test możliwych skutków ubocznych. Ciężko mi powiedzieć czy za pierwszym razem Nitrocard zadziałał tak jak powinien, bo było w lekko powyżej zera, a ja też chciałam się w wolny dzień przekonać czy nie będzie jakichś cyrków z tą maścią - i wtedy były jak się okazało. niemniej zdam szczegółową relację Very Happy
Widzę, że nie tylko ja jestem pacjentką Borowskiej Smile Kinga, do której lekarki POZ chodzisz? Ostatnio przeniosłam się do dr Tworek i jestem mile zaskoczona. Z marszu dostałam skierowanie do kardiologa, na EKG i rentgen płuc. W mojej poprzedniej przychodni absolutnie wszystko trzeba było sobie wyszarpać. Może trochę oschła i krzykliwa pani doktor, ale jak się zgłosi problem, to zabiera się do rzeczy konkretnie.
Co do wyników, możliwe że w przyszłym tygodniu już będą. Mam dzwonić w poniedziałek do laboratorium...

Aktualizacja - 2014-01-23
Wypróbowałam maść po raz kolejny. Nałożyłam na już białe i sztywne palce bardzo niewielką ilość. Skutek był pozytywny - pobyłam chwilę w cieple i szybko nabrały rumieńców. Potem jeszcze czekałam trochę na przystanku - normalnie to już bolałoby jak cholera, a miałam tylko zwyczajnie zimne stopy. W domu błyskawicznie się zagrzały. Co do spadków ciśnienia - był, ale bardzo nieznaczny. Stałam się lekko senna i to wszystko. Być może tamta akcja to jakiś szok organizmu na nitroglicerynę, której nigdy wcześniej nie brałam, albo złożyło się kilka innych czynników, jak ogólnie mocno obniżone ciśnienie, zmęczenie materiału itp.
Aga, radzę spróbować w jakiś luźniejszy dzień, żeby w razie czego móc się wyleżeć. Ja użyłam bardzo mało i w dodatku przez rękawiczkę, a i tak zadziałało. Zacznę stosować ją częściej i jakby jednak coś się działo to dam znać Smile
Powrót do góry
vernita
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Sty 30, 2015 6:53 pm    Temat postu: Wyniki Odpowiedz z cytatem

Dobry wieczór. Obiecałam napisać o wynikach ENA/ANA3... Wszystko wyszło ujemne. DsDNA <10 czyli też ujemne. Nie wiem co o tym sądzić bo jednak sama ANA jest dość wysoka, a i Raynaud mam wrażenie, że się powiększa i atakuje coraz częściej. Po prostu chyba zaczekam na wizytę u reumatologa w marcu i niech on decyduje czy coś jeszcze badać. Niemniej dziękuję wszystkim za wsparcie i słowa otuchy. Cieszę się, że tu trafiłam. Ściskam Was wszystkich bardzo mocno i z całego serducha życzę zdrowa!
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Sty 30, 2015 7:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Smile

No przyznam szczerze, ze nie mam pomyslu co do kolejnych badan.
Napisz co reumatolog na to, ok?
Renek moze rowniez wystepowac samodzielnie, niekoniecznie w związku z naszymi chorobami. Trzeba obserwowac i dbac o "koncowki".
Krazenie u Ciebie ok?
vernita
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Sty 30, 2015 9:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No właśnie ja też nie Smile Nigdzie nie piszą jakie ilości przeciwciał mogą występować przy samodzielnym Reno. Muszę podpytać się o boreliozę, bo kleszcze łapałam wielokrotnie w ciągu ostatnich lat, a gdzieś wyczytałam, że też Ana rośnie. Co do krążenia to nie wiem, czy jest jest do końca ok - mam skierowanie do kardiologa. Jestem niskociśnieniowcem. Mam stale nierówny rytm serca (pierwszy kontakt mówi, że tak się zdarza) okresowo mam napady kołatania, zwykle przy kontakcie z ciepłem - jak zbyt gorącą herbatę wypiję, zgrzeję się z wysiłku czy przy kąpieli, albo jak się zestresuję, a i czasami bez powodu. I wyłażą mi naczynka na twarzy i dekolcie Sad a latem straszliwie puchną stopy. To wszystko w zasadzie od dawna mam, jak kiedyś byłam u kardio, to stwierdził, że taka moja uroda więc się nie przejmowałam a jedynie unikałam czynników, które wywoływały nieciekawe reakcje.
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Sty 30, 2015 9:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Renek moze byc zwiastunem innych probkemow ale wcale nie musi. Wink
Uszy do gory i od czasu do czasu na kontrole.
Trzymam kciuki Smile
vernita
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Sty 31, 2015 12:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O kontrolach Renek przypomina mi ostatnio bardzo często Smile
Postanowiłam nie grzebać i nie wyszukiwać informacji, bo zaraz widzę i siebie objawy Shocked Paranoja to też choroba... chyba trzeba będzie znaleźć stosowne do niej forum... Dzięki wielkie i pozdrawiam!
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sty 31, 2015 9:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Melduj sie czasem. Very Happy

Co bedziesz szukala nowego forum-tutaj tez bywa "dziko". Wink
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Sty 31, 2015 9:47 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Magda Very Happy na kogo trafię w poradni, ten jest Smile Zawsze jakiś normalny się trafia Smile

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: