|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 19, 2015 9:56 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum
Dziewczyny już Ci wszystko pięknie napisały, więc ja życzę tylko znalezienia dobrego specjalisty i wdrożenia leczenia.
Powodzenia i dużo zdrówka  |
|
Powrót do góry |
|
 |
vernita Junior

|
Wysłany: Wto Sty 20, 2015 7:20 pm Temat postu: |
|
|
Jak tylko mocniej zetnie mróz, to zrobię próbę. Teraz trochę jeszcze za ciepło jest, więc w zasadzie byłby to tylko test możliwych skutków ubocznych. Ciężko mi powiedzieć czy za pierwszym razem Nitrocard zadziałał tak jak powinien, bo było w lekko powyżej zera, a ja też chciałam się w wolny dzień przekonać czy nie będzie jakichś cyrków z tą maścią - i wtedy były jak się okazało. niemniej zdam szczegółową relację
Widzę, że nie tylko ja jestem pacjentką Borowskiej Kinga, do której lekarki POZ chodzisz? Ostatnio przeniosłam się do dr Tworek i jestem mile zaskoczona. Z marszu dostałam skierowanie do kardiologa, na EKG i rentgen płuc. W mojej poprzedniej przychodni absolutnie wszystko trzeba było sobie wyszarpać. Może trochę oschła i krzykliwa pani doktor, ale jak się zgłosi problem, to zabiera się do rzeczy konkretnie.
Co do wyników, możliwe że w przyszłym tygodniu już będą. Mam dzwonić w poniedziałek do laboratorium...
Aktualizacja - 2014-01-23
Wypróbowałam maść po raz kolejny. Nałożyłam na już białe i sztywne palce bardzo niewielką ilość. Skutek był pozytywny - pobyłam chwilę w cieple i szybko nabrały rumieńców. Potem jeszcze czekałam trochę na przystanku - normalnie to już bolałoby jak cholera, a miałam tylko zwyczajnie zimne stopy. W domu błyskawicznie się zagrzały. Co do spadków ciśnienia - był, ale bardzo nieznaczny. Stałam się lekko senna i to wszystko. Być może tamta akcja to jakiś szok organizmu na nitroglicerynę, której nigdy wcześniej nie brałam, albo złożyło się kilka innych czynników, jak ogólnie mocno obniżone ciśnienie, zmęczenie materiału itp.
Aga, radzę spróbować w jakiś luźniejszy dzień, żeby w razie czego móc się wyleżeć. Ja użyłam bardzo mało i w dodatku przez rękawiczkę, a i tak zadziałało. Zacznę stosować ją częściej i jakby jednak coś się działo to dam znać  |
|
Powrót do góry |
|
 |
vernita Junior

|
Wysłany: Pią Sty 30, 2015 6:53 pm Temat postu: Wyniki |
|
|
Dobry wieczór. Obiecałam napisać o wynikach ENA/ANA3... Wszystko wyszło ujemne. DsDNA <10 czyli też ujemne. Nie wiem co o tym sądzić bo jednak sama ANA jest dość wysoka, a i Raynaud mam wrażenie, że się powiększa i atakuje coraz częściej. Po prostu chyba zaczekam na wizytę u reumatologa w marcu i niech on decyduje czy coś jeszcze badać. Niemniej dziękuję wszystkim za wsparcie i słowa otuchy. Cieszę się, że tu trafiłam. Ściskam Was wszystkich bardzo mocno i z całego serducha życzę zdrowa! |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 30, 2015 7:25 pm Temat postu: |
|
|
Hej
No przyznam szczerze, ze nie mam pomyslu co do kolejnych badan.
Napisz co reumatolog na to, ok?
Renek moze rowniez wystepowac samodzielnie, niekoniecznie w związku z naszymi chorobami. Trzeba obserwowac i dbac o "koncowki".
Krazenie u Ciebie ok? _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
vernita Junior

|
Wysłany: Pią Sty 30, 2015 9:36 pm Temat postu: |
|
|
No właśnie ja też nie Nigdzie nie piszą jakie ilości przeciwciał mogą występować przy samodzielnym Reno. Muszę podpytać się o boreliozę, bo kleszcze łapałam wielokrotnie w ciągu ostatnich lat, a gdzieś wyczytałam, że też Ana rośnie. Co do krążenia to nie wiem, czy jest jest do końca ok - mam skierowanie do kardiologa. Jestem niskociśnieniowcem. Mam stale nierówny rytm serca (pierwszy kontakt mówi, że tak się zdarza) okresowo mam napady kołatania, zwykle przy kontakcie z ciepłem - jak zbyt gorącą herbatę wypiję, zgrzeję się z wysiłku czy przy kąpieli, albo jak się zestresuję, a i czasami bez powodu. I wyłażą mi naczynka na twarzy i dekolcie a latem straszliwie puchną stopy. To wszystko w zasadzie od dawna mam, jak kiedyś byłam u kardio, to stwierdził, że taka moja uroda więc się nie przejmowałam a jedynie unikałam czynników, które wywoływały nieciekawe reakcje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 30, 2015 9:43 pm Temat postu: |
|
|
Renek moze byc zwiastunem innych probkemow ale wcale nie musi.
Uszy do gory i od czasu do czasu na kontrole.
Trzymam kciuki  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
vernita Junior

|
Wysłany: Sob Sty 31, 2015 12:16 am Temat postu: |
|
|
O kontrolach Renek przypomina mi ostatnio bardzo często
Postanowiłam nie grzebać i nie wyszukiwać informacji, bo zaraz widzę i siebie objawy Paranoja to też choroba... chyba trzeba będzie znaleźć stosowne do niej forum... Dzięki wielkie i pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 31, 2015 9:39 am Temat postu: |
|
|
Melduj sie czasem.
Co bedziesz szukala nowego forum-tutaj tez bywa "dziko".  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Sty 31, 2015 9:47 am Temat postu: |
|
|
Magda na kogo trafię w poradni, ten jest Zawsze jakiś normalny się trafia  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|