Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
waniliowa83 Junior

|
Wysłany: Pią Sty 30, 2015 11:15 pm Temat postu: i jeszcze ja :-) |
|
|
witam Was wszystkich serdecznie...
chciałabym się przywitać, choć tak do końca nie wiem czy ja tutaj nie bezprawnie , czy w dobrym miejscu bo diagnozowanie mnie trwa dokładnie rok i ciągle nikt nic do mnie nie mówi.
rok temu zaczęły się bóle brzucha, osłabienie, potworna męczliwość, bóle dosłownie całych rąk i nóg, przez 4 miesiące zrzuciłam 15 kilogramów, choć apetyt miałam niezły.na buzi pod wpływem słońca tworzyły się ciemne plamy(twarz -mapa ), na policzkach utworzyły się paskudne wypryski. usg jamy brzusznej- powiększona wątroba, tomograf potwierdził. echo serca - płyn za prawą komorą serca.podwyższone gammaglobuliny, ob w normie, kilkakrotnie w ciągu roku - krwinkomocz.eeg głowy- jednorazowa tendencja do czynności napadowych. elektromiografia - uszkodzenie nerwu łokciowego, uszkodzenie pierwotne miesni lewych konczyn-dolnej i gornej.trafiłam do reumatolog, dostałam arechinę,bez żadnej diagnozy.po miesiącu odstawiłam-mam jaskrę i nie czułam się najlepiej. zmieniłam lekarza - dziś odebrałam wyniki- ANA , miano 1:160, typ świecenia ziarnisty,jąderka nasilone. ANA profil - - pozytywne SSA oraz SSB. OD 3 tygodni gorączkuję do 38.1, czuję się bardzo źle, mam powiększone węzły chłonne. wizyta u reumatolog we wtorek. mam ogromną nadzieję, że ktoś mi wreszcie pomoże. zatyka mnie w klatce piersiowej, robiono mi badanie siły mięśni oddechowych, podobno wyniki fatalne 30% wydolności.z tego powodu dostałam arechin.
witam was wszystkich raz jeszcze.mam nadzieję, że nowa pani doktor postawi diagnozę i nie potraktuje jak poprzednia. bo jest coraz gorzej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mascha Senior

|
Wysłany: Pią Sty 30, 2015 11:34 pm Temat postu: |
|
|
Witaj duzo masz dolegliwosci i niestety wygladaja mi w duzej czesci znajomo.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
waniliowa83 Junior

|
Wysłany: Pią Sty 30, 2015 11:43 pm Temat postu: |
|
|
pół roku sprawiło, że znajomi ludzie mnie nie poznają. mam 32 lata, pracuję,studiuję dziennie, wychowuję dziecko. próbowano mi wmówić, że jestem przemęczona. 12 lat temu zdiagnozowano u mnie Hashimoto, biorę euthyrox od lat. podobno jedna choroba z autoagresji ciągnie następną. podoobno widać nie jest to takie oczywiste.
przeraża mnie to wszystko.nie mam siły na 1 piętro wejść. dzwoniłam dziś z tymi wynikami do pani dr. co wzbudziło jej zainteresowanie? niskie miano przeciwciał.pozostanie mi chyba wycieczka do Warszawy, skoro tutaj tak ciężko uzyskać pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pluskotka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 31, 2015 12:39 am Temat postu: |
|
|
Witaj.
Też jestem z łódzkiego i po trzech latach przeniosłam się z leczeniem do Warszawy. Diagnozowanie dalej trwa, choć po tej zmianie posunęło się do przodu. Aczkolwiek ty masz bardziej wyraziste i różnorodne objawy, wydaje się, że szybciej powinnaś być zdiagnozowana. Powodzenia.  _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter." |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 31, 2015 9:36 am Temat postu: |
|
|
Hej Waniliowa
Cieplutko witam na forum.
Dociekliwy lekarz to podstawa.
Moze w tym watku odnajdziesz takowego: http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=662&start=0
Trzymam kciuki za szybka diagnoze.
Pozdrawiam  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Sty 31, 2015 9:42 am Temat postu: |
|
|
witaj
znajdujesz czas na spanie?
co studiujesz?
jak Twoje hashimoto w tej chwili? wyniki są ustabilizowane?
czy dbasz w dietę przy chorej tarczycy? to bardzo ważne
trzymam kciuki za najbliższą wizytę i konkrety, a co za tym idzie - za lepsze samopoczucie
pozdrawiam  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
waniliowa83 Junior

|
Wysłany: Sob Sty 31, 2015 11:26 am Temat postu: |
|
|
dzień dobry, cieszę się że się odzywacie raźniej się robi dzięki !!!
kinga, hashimoto jest częścią mnie, nigdy nie przywiązywałam do tego wagi. troszkę puchłam, zmiany nastroju koszmarne , senność...nie przeszkadzało mi to nigdy . w niczym dieta od lat wegetariańska, nieprzetworzona, ale na gluten free jakoś zawsze nie po drodze
czas na spanie jest pracuję w szpitalu w dyżurach dwunastogodzinnych, powoli kończę pielęgniarstwo, przy małej pomoc mam, tylko od roku sił brakło.
teraz jestem na zwolnieniu. trzytygodniowa gorączka robi swoje.powyłaziły mi wszystkie chyba węzły-na karku, w pachwinach, cała szyja. internisci odesłali mnie do reumatologa, wymaz z gardła bz, momonukleoza ujemna. nowa pani doktor przebąkiwała coś o sterydach. że trzeba z końską dawka wejść gdy temp nie spada po niczym (domięśniowo coś - depo medrol? ), ale teraz jakoś ucichło. mam wielką nadzieję, że we wtorek coś wymyśli. przecież ja muszę wracać do pracy - najlepiej w stanie, w którym mogę pracować...
pięknego dnia wszystkim !!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 31, 2015 12:17 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum
Życzę szybkiej diagnozy i wdrożenia leczenia. _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 31, 2015 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Witam i ja ciepło oraz serdecznie. Powodzenia w diagnozowaniu się! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 31, 2015 8:01 pm Temat postu: |
|
|
witaj cieplutko na forum
szybkiej diagnozy życzę  _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 31, 2015 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Serdecznie witam  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 02, 2015 9:03 am Temat postu: |
|
|
Witam na forum i życzę szybkiego znalezienia dobrego specjalisty, który wdroży odpowiednie leczenie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdalena laura Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 02, 2015 10:04 am Temat postu: |
|
|
Cześć także podaję rękę na przywitanie
życzę szybkiego rozwikłania zagadki jak i efektywnej pomocy
trzymaj się dzielnie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 02, 2015 10:05 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
waniliowa83 Junior

|
Wysłany: Pon Lut 02, 2015 8:45 pm Temat postu: |
|
|
dobry wieczór
jestem tak zestresowana jutrzejszą wizyta, że chyba nie zasnę. tak bardzo bym chciała, żeby pani doktor jakoś mi pomogła. dziś ból nogi i rąk(właściwie dłoni) sprawił, że pół dnia przeleżałam. przeglądam w wolnych chwilach forum - w niektórych przypadkach wieki trwało, zanim postawiono diagnozę. a co za tym idzie rozpoczęto leczenie. leżałam dwa miesiące temu w szpitalu, zerknęłam w opis - "nieokreślona zajęcie tkanki łącznej. miopatia zapalna. niedoczynność tarczycy. jaskra. powiększona wątroba". tyle wpisano. arechin chyba mi nie pomógł. czuję się dużo gorzej. jejuuu, tak bym chciała poczuć się jak dawniej.przez tą duszność i zatykanie w klatce piersiowej strasznie się męczę, niewydajna jestem w pracy zupełnie. czytam tutaj, że ob czy crp nie zawsze są podwyższone - skąd zatem opinia "moich" lekarek, że "skoro czynniki zapalne w normie to nic złego się nie dzieje" ? :-/
cieszę się, że jest takie forum. że wy jesteście.tak jak napisałam wcześniej - raźniej razem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|