Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Piotr80 Junior

|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 9:51 am Temat postu: PPJ panel sklerodermia - Kontrola ws? |
|
|
Witam czy ktoś z forumowiczów może napisać co znaczy ostatnia pozycja w badaniu PPJ panel sklerodermia ( tylko Kontrola ws - wynik 192 +++ silnie dodatni, reszta pozycji antygenów ujemna). Robiłem badanie Ana1 i wyszło ujemne. Nie wiem co ta kontrola oznacza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 10:15 am Temat postu: |
|
|
O twardzinie jest tutaj : http://toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=759
Witam ciepkutko na forum
Przenioslam Twoj post do pierwszych krokow-tutaj sie przedstawiamy i zapoznajemy.
Polecam zapoznanie sie z regulaminem forum oraz watkiem specjalnym (przyklejone watki powyzej)-ulatwi Ci to poruszanie sie po forum oraz odnalezienie poszukiwanych informacji.
Tutaj masz watek o przeciwcialach: http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=957
W tym samym dziele jest watek "wyniki badan" -to rowniez dobre miejsce do umieszczenia Twojego pytania.
Poczytaj, pobuszuj moze sam znajdziesz odpowiedz. lub poczekaj na ktoras "madra glowe".
Pozdrawiam.
Ps. "Do kontroli", jak dla mnie, oznacza do obserwacji. Masz wizyte u specjalisty? _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
katarzynadudek7 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 10:30 am Temat postu: |
|
|
Witaj
Z tego co wiem aczkolwiek nie potrafię naukowo opisać kontrola znaczy tyle co to, że badanie zostało przeprowadzone prawidłowo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 11:07 am Temat postu: |
|
|
Kasia, no jasne!
Tak to jest odpisywac zbyt poranna pora.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
perelka20 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 11:18 am Temat postu: |
|
|
Witaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Mar 22, 2015 9:42 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Niestety nie kojarzę, co może oznaczać wynik.
Jak widzę, resztę antygenów masz ujemną. Z jednej strony to dobrze, jednak z drugiej strony wynik nie zawsze oddaje rzeczywisty stan kliniczny.
Mam nadzieję, że poza tym jednym wynikiem, nie masz innych objawów.
Pozdrawiam, _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Mar 23, 2015 12:44 am Temat postu: Re: PPJ panel sklerodermia - Kontrola ws? |
|
|
Piotr80 napisał: |
Witam czy ktoś z forumowiczów może napisać co znaczy ostatnia pozycja w badaniu PPJ panel sklerodermia ( tylko Kontrola ws - wynik 192 +++ silnie dodatni, reszta pozycji antygenów ujemna). Robiłem badanie Ana1 i wyszło ujemne. Nie wiem co ta kontrola oznacza. |
bardzo dobry wynik, panel ujemny, a kontrola ws oznacza, że że badanie zweryfikowano i na +++ jest dobrze wykonane |
|
Powrót do góry |
|
 |
|