|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agusia74 Junior

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 11:34 am Temat postu: |
|
|
Pierwsze słyszę, że naturalna wit. C może zabić...no cóż. To nie ja pierwsza naskoczyłam na kogokolwiek, może przeczytajcie tekst Ewy ze zrozumieniem Wy też nie jesteście lekarzami...Prawda ? No nic, ja wypisuję się z tego ,,towarzystwa wzajemnej adoracji,,. Życzę Wam powodzenia  _________________ Aga |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 11:50 am Temat postu: |
|
|
Acerola 500mg - naturalna witamina C
1 tabletka: 125 mg. tj. 156% dobowego zapotrzebowania
trzeba czytać skład
cena 35zł
tak, no bo przecież farmacja to czysty biznes
Cytat: |
No nic, ja wypisuję się z tego ,,towarzystwa wzajemnej adoracji,,. Życzę Wam powodzenia |
dziękuję bardzo lubię adorować osoby mądre a siebie najbardziej
przeczytajcie tekst Ewy ze zrozumieniem |
jaki tekst jakiej Ewy?  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 11:52 am Temat postu: |
|
|
Oj jak milo!
To ja Ciebie nie rozumiem.
Napisalas kilka postow- brak odpowiedzi- wiec ewela, z dobrego serducha, pokierowala Cie do odpowiedniego dzialu. Bylo trzeba dopisac sie do Twojego postu jako mod i dodac ostrzezenie za reklamowanie produktow.
No rozbawilas mnie tym personalnym atakiem. Teraz wiem co mi dolega- brak inteligecji i szerokopojetej madrosci.
Ty negujesz moje słowa, myślisz, że jak masz więcej ,,buziek,, to jesteś mądrzejsza?. |
Zaskocze Cie, mam prawo sie niezgadzac z tym co piszesz. Nie wiem czy (od ilosci buziek?) jestem madrzejsza ale na pewno lepiej wychowana. Moj post byl wywazony i dyplomatyczny.
Żadnym ekspertem nie jesteś, masz tylko czas na pisanie, nie będę oceniać czy jest to pisanie z sensem czy nie. |
Nie jestem lekarzem reumatologiem wiec ekspertem tez nie. A Ty?
A Acerola nie jest lekiem, tylko naturalną wit C- to tak gdybyś nie wiedziała. Kto mądrzejszy to sobie poczyta. |
Nie musze znac wszystkich nazw suplementow i witamin bo ich ilosc jest powalajaca. (O, to to jest miara "madrosci"... Aaaa- teraz juz wiem.) Jak slusznie zauwazylas, to kazdy ma ograniczony czas a ja swojego nie bede tracic na studiowanie wyszytkich nazw wyprodukowanych witamin. Wole go poswiecic (no nie wem czy z sensem ) na rozmowe z ludzmi, ktorzy tu trafiaja i potrzebuja pomocy, wsparcia; porzadkowanie forum i...odzywania sie kiedy nikt na post nie odpowiada. Najgorzej chyba byc ignorowanym, prawda?
Powodzenia.
Edit:
To nie ja pierwsza naskoczyłam na kogokolwiek |
taak, tak i to Cie calkowicie tlumaczy.
Ja slyszalam, ze juz ktos kiedys komus naplul w twarz...  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia.. 
Ostatnio zmieniony przez ewela.t dnia Wto Mar 31, 2015 12:28 pm, w całości zmieniany 4 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 11:57 am Temat postu: |
|
|
zachwalałaś Naltrekson- odniosłam się do tego konkretnego " leku"
Naltrekson nie jest bezpieczny .
Wit C sama biorę
rzecz jasna z polecenia lekarza.
Aniu własnie Tylko Ty możesz nam coś polecać- bo w przeciwienstwie do nas wiesz jak działają leki i z czym ich się nie łączy, jakie mogą być uboczne reakcje
temat ksiązek jest w dziale Rozmowy Niekontrolowane , nam czytanie nie szkodzi- wątek o książkach kwitnie. _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 12:02 pm Temat postu: |
|
|
przy Naltreksonie lista chorób ktore ma niby leczyć jest długa jak tasiemiec- nie wiem czy wiesz ,że jesli coś jest do wszystkiego po prostu jest do niczego.
kolejne cudo ktore powinno mieć Nobla |
Moniko a to nie ma jeszcze?  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agusia74 Junior

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 2:11 pm Temat postu: |
|
|
Proszę o usunięcie mojego konta przez hym...,,najwyższego rangą,, moderatora Nie wiem, czy mam kogoś obrazić, czy Wy wszyscy tacy obrażalscy jesteście...Forum miało jak myślę pomagać innym, a nie ich obrażać i podważać zdanie . Nie tylko mnie to tu spotkało.,, Pani Doktor,, Ankanow62 to chyba jest sponsorowana przez firmy farmaceutyczne, pewnie zalecała swoim pacjentom Rutinoscorbin   Przez głupotę wielu lekarzy, ich zadufanie wielu ludzi umiera, właściwie codziennie przez błędy lekarzy. Są oczywiście dobrzy lekarze, ale tych można policzyć na palcach jednej ręki... Wit. C nigdy nie będzie ,,lekiem,,, nikt na tym nie zarobi, co innego z kwasem alfaliponowym, można kupić za 20 zł placebo, ale można kupić za 200 zł przebadany klinicznie lek na receptę. Wystarczy poczytać o badaniach klinicznych.
Wystarczy już? To czekam na usunięcie mojego konta:) _________________ Aga |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 2:17 pm Temat postu: |
|
|
wielka szkoda że nie poszłaś na medycynę , ale zawsze możesz pójść, ewentualnie na farmację _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 2:42 pm Temat postu: |
|
|
kto i gdzie przebadał owo cudo? rozumiem że nie koncerny
poczytaj sobie linka ktory Ci podesłałam- warto
działasz w/g schematu
lekarze - beeee
koncerny niedobre na biednych ludziach się bogaca, truja itd...
tylko super to co się poleca
klasyczny szarlatanizm .
co juz na forum jest niedopuszczalne
rzecz jasna nadal mówię o Naltreksonie - owo cudo działa na wszystko, podobno święcona woda także _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal

Ostatnio zmieniony przez Monika B dnia Sro Kwi 01, 2015 4:47 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 2:43 pm Temat postu: |
|
|
Agusia74 napisał: |
Proszę o usunięcie mojego konta przez hym...,,najwyższego rangą,, moderatora Nie wiem, czy mam kogoś obrazić, czy Wy wszyscy tacy obrażalscy jesteście...Forum miało jak myślę pomagać innym, a nie ich obrażać i podważać zdanie . Nie tylko mnie to tu spotkało.,, Pani Doktor,, Ankanow62 to chyba jest sponsorowana przez firmy farmaceutyczne, pewnie zalecała swoim pacjentom Rutinoscorbin   Przez głupotę wielu lekarzy, ich zadufanie wielu ludzi umiera, właściwie codziennie przez błędy lekarzy. Są oczywiście dobrzy lekarze, ale tych można policzyć na palcach jednej ręki... Wit. C nigdy nie będzie ,,lekiem,,, nikt na tym nie zarobi, co innego z kwasem alfaliponowym, można kupić za 20 zł placebo, ale można kupić za 200 zł przebadany klinicznie lek na receptę. Wystarczy poczytać o badaniach klinicznych.
Wystarczy już? To czekam na usunięcie mojego konta:) |
Juz obrazilas i nadal to robisz.
Nie ma tu obrazalskich ale panuja pewne zasady, jak wszedzie zreszta.
Nie wiem dlaczego usunieciem Twojego konta mialby sie zajac moderator "najwyzszy" ranga. U nas nie ma koggos takiego.
Nie wchodz na forum jak nie chcesz- nie ma koniecznosci usuwania Twojego konta.
Natomiast kolejne obrazliwe posty pod adresem forumowiczow lub jakichkolwiek grup zawodowych, spolecznych beda usuwane, zgodnie z regulaminem.
Usuniecie konta nic nie zmieni.
Twoje dotychczasowe posty i cala dyskusja i tak zostanie.
Jesli musisz miec blokade aby powstrzymac sie przed wchodzeniem na forum, to zwroc sie do admina. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia.. 
Ostatnio zmieniony przez ewela.t dnia Wto Mar 31, 2015 2:45 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 2:44 pm Temat postu: |
|
|
Agusia a skąd u Ciebie taka wojownicza postawa??
Masz zapewne problemy emocjonalne bo innego wytłumaczenia nie ma...
Hmm... wiesz co dzieki tym lekarzom, których autorytet śmiesz podważać
udało mi się dożyć aż tak długooo.
Proponuję zażyć tzw. uspokajacza bo wprowadzasz nerwową atmosferę
a to nie służy nikomu.Życzę wszechobecnego spokoju. _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ri Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 3:15 pm Temat postu: |
|
|
Napisałam, usunęłam, ale jednak stwierdzam, że umieszczę co mi się ciśnie na usta...
Czytając przychodzi mi na myśl jedno... Jak bardzo trafia mnie szlag od wszystkich pseudomedycznych porad, od których roi się w internecie. Okazuje się, że wszyscy teraz stali się ekspertami od wszystkiego i lekarze są nam niepotrzebni. Wszyscy w koło na dietach, suplementach i kto wie czym jeszcze. Mnie też znajomi próbowali leczyć chińskimi ziółkami, których składu nikt nie zna i goi nieznanego pochodzenia. Dziękuję - postoję. Czy to przypadkiem nie lekarze powinni nas leczyć? Do wszystkiego trzeba mieć dystans. Oczywiście są ludzie, którzy wymagają odpowiedniej diety. Uważam jednak, że jeśli nie ma wskazań to nie widzę powodu żeby przechodzić na dietę bezglutenową, paleo czy dziesiątki innych jakie mi sugerowano. Podobnie z suplementami, póki lekarz nie zaleci nie biorę, bo nie są badane i zwyczajnie się ich boję. Poza tym mogą wchodzić w interakcje z przyjmowanymi już lekami. Najmodniejszym ostatnio stało się bycie na diecie, łykanie garści suplementów i nieszczepienie dzieci. Konwencjonalne leczenie to oczywiście zmowa lekarzy i koncernów farmaceutycznych, którzy dla kasy chcą wykończyć wszystkich pacjentów.
Pozwólmy leczyć tym, którzy się na tym znają. _________________ Co nas nie zabije, to nas wzmocni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 3:52 pm Temat postu: |
|
|
Pozwólmy leczyć tym, którzy się na tym znają. |
Ri popieram we wszystkim . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 4:19 pm Temat postu: |
|
|
Agusiu jesli o mnie chodzi akurat ty.. nie jestes wstanie mnie obrazic ale zastanawiam sie dlaczego w ogole chadzasz do lekarzy i pracujesz kupujac leki na korzyść firm farmaceutycznych,zawsze mozesz zrezygnowac z badan,z porad lekarskich i zaczac leczyc sie u znachorow albo u kowala....ja zycze ci POWODZENIA _________________ Animus aeger semper errat |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 6:11 pm Temat postu: |
|
|
Skoro lekarze są źli i w zmowie z koncernami farmaceutycznymi to bądź konsekwentna i przestań się leczyć I wcinaj swoją acerole i wbijaj w siebie igielki. Swoją drogą sama ją uprawiasz czy połykasz tabletki wyprodukowane przez koncerny?
Anka poproszę receptę na rutinoscorbin  _________________ "-Synku jakie zwierzęta mają duże uszy?
- Szynszyle i mamusia"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agusia74 Junior

|
Wysłany: Wto Mar 31, 2015 11:58 pm Temat postu: |
|
|
No pewnie ,,ciotki klotki,, ja wprowadziłam nerwową atmosferę...ha,ha. To Wy nie uznajecie innego zdania, wielokrotnie zachowujecie się podobnie w stosunku do innych na forum- ich już tu nie ma, ale posty zostały... Nie pisałam, ze wszyscy lekarze to [color=red] xxxxx [/color] i że nie należy przyjmować leków i suplementów. Sama je zażywam i to dużo cięższe niż Wasze sterydy. Nie miałyście nigdy akupunktury, to się nie wypowiadajcie....Najlepiej założyć ,,klapki na oczy,, i straszyć młode dziewczyny, które zachorowały. Każdemu co innego pomaga, każdy ma prawo pisać o sobie, a jak komuś się nie podoba, to niech nie czyta. Pewnie, że będę łykać moją Acerole, a [color=red] xxxx [/color] przydałyby się igły ale na mózg. Nie czytałaś moich postów, to po cholerę się odzywasz...Niektórzy piją sok noni, inni sok z aloesu, ocet jabłkowy, Pycnogenol, kwas kaprylowy i wiele innych i jeśli czują poprawę, to dlaczego mają się tym nie podzielić??? Dlatego obudźcie się i nie negujcie wszystkiego, jeśli nie macie o tym zielonego pojęcia. Moje posty być może będą dalej na tym forum, może nie, usuwajcie sobie co tam chcecie. Nie obrażam tu wszystkich, nawet tych półinteligentów mających zbyt duże mniemanie o sobie, odpowiadam tylko na głupie odzywki i odpowiedzi. Poznałam tu też fajne osoby, które myślą jak ja i to mi wystarczy. Pochodźcie sobie po reumatologach- zaręczam, ze każdy powie Wam coś innego i inaczej będzie leczył. Pytanie który, za którym razem trafi... Totolotek.
Xxxxxxxxxxxxxxx
Post zmoderowany przez moda./ewela.t _________________ Aga |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|