|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
folka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2015 4:43 pm Temat postu: |
|
|
To stan z dnia dzisiejszego. Wydaje mi się, że to, że nie pamiętam o natłuszczaniu, to jeden problem, a dwa, to niedokładne wycieranie rąk po umyciu. Łatwo się omija nadgarstek.
Tego nie smaruję antybiotykiem, na takie wystarcza mi natłuszczający krem (regularnie stosowany oczywiście, a nie jak sobie przypomnę od wielkiego święta, podkradam czasem Markowi robione w aptece lub s.o s. nivea). Ale gdyby mi się nie chciało goić, to bym takiej spróbowała. Maść z antybiotykiem pomogła mi na skaleczenie na stopie, konkretnie na paluchu, który aż spuchł wtedy (mimo że to malutka rana była). |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2015 5:14 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny smarować , smarować ręce na okrągło- skóra jest wysuszona po sterydach dlatego tak łatwo o coś takiego jak u Folki. Zbyt cienka skora bardzo łatwo pęka i wtedy tworzą się bardzo długo niegojące się ranki .
Mnie skóra az boli jak krem czy maśc wsiąka w skórę.
Tak samo mam ze skorą całego ciała- jak smaruję balsamem to skora zaczyna boleć .
Folka mam podobne zmiany jak zapominam posmarować- po kazdym kontakcie z wodą trzeba skorę natłuścić . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2015 5:32 pm Temat postu: |
|
|
Tez mi skóra na palcach pęka, dosyć głęboko i długo się goi. Boli przy dość mocno. W pracy gole suchą skórę mam niemiłosiernie i jak Monika mówi - smarować! Mi pomaga Elo-baza krem tłusty. Czasem na noc bawełniane rękawiczki zakładam i też jest lepiej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 22, 2015 6:01 pm Temat postu: |
|
|
Iwuś najpierw smaruję grubo kremem potem zakładam rękawiczki- tak spię przynajmniej raz w tygodniu.
Na kilka dni jest lepiej _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 23, 2015 5:11 pm Temat postu: |
|
|
Monika - zgadza się, grubo krem i rękawiczki. Powinnam częściej, ale...  |
|