|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
beata-maja Junior

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2015 3:24 pm Temat postu: Witam po raz pierwszy |
|
|
Witam,
Jestem po raz pierwszy na tym forum, proszę więc o wyrozumiałość i ewentualne cenne wskazówki.
Jestem mamą 9 letniej Mai, jesteśmy w trakcie diagnozowania tocznia. Mai najbardziej doskwiera uczucie piekących rąk, objaw najczęściej pojawia się wieczorem tuż przed zaśnięciem, Maja nie zaśnie dopóki nie ochłodzi sobie dłoni, chłodzimy te dłonie od stycznia, od maja przyjmujemy Quensyl. Maja miała też robioną biopsję nerki, ponieważ utrzymują się jej leukocyty w moczu, miałyśmy robioną też kapilaroskopię, w lipcu czeka nas jeszcze badanie EMG, czy jest ktoś na forum, kto zmaga się z podobnymi objawami u siebie bądź u dziecka? Niestety nie spotkałam dotąd żadnego rodzica z którym mogłabym się podzielić uwagami a takie rozmowy są czasami bezcenne...
Pozdrawiam Beata |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2015 6:06 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Jeśli chodzi o pieczenie rąk, temat jest mi niestety obcy. Z czasem powinny się jednak odezwać osoby doświadczone w tej kwestii.
Trzymam kciuki, aby wszystko ułożyło się jak należy. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2015 7:49 pm Temat postu: |
|
|
na forum są mamy chorych dzieci. Pewnie niebawem się odezwą. A czemu córka ma miec robione EMG? |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 29, 2015 7:52 am Temat postu: |
|
|
Witam Was cieplutko na forum.
Jest sporo tutaj mam z chorujacymi pociechami. Tutaj masz link do watku Eweliny i Martysi : http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=3536&start=0
Pobuszuj w "Pierwszych krokach" a znajdziesz wiele podobnych.
Nie jestes sama i na pewno odnajdziesz na forum rodzicow z podobnymi problemami.
Czy jedynym objawem Mai sa piekace dlonie?
Przeczytaj sobie watek specjalny, regulamin oraz instrukcje forum-pomoze Ci to w poruszaniu sie po forum oraz zapoznaniu sie z panujacymi tutaj obyczajami.
Pozdrawiam i zycze duzo zdrówka.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 29, 2015 8:16 am Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie.
Teraz czas urlopu , więc część z nas wypoczywa... Ewelina jest na urlopie myślę że jak wróci to coś napisze a w tym czasie Ewela podsunęła Ci jej wątek.
życzę zdrowia dla córci i dużo cierpliwości dla Ciebie.
Pozdrawiam. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|