Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lip 12, 2015 6:16 am Temat postu: |
|
|
Witaj ss88!
Powodzenia w ustawieniu leczenia życzę, jak na razie to chyba bierzesz niewiele sterydów , ja mam taką dawkę jako podtrzymujaca.
Chorobe da sie opanowac a ty masz sporą hustawke emocjonalną, wie chwilę to potrwa. Gratulacje Kornelci |
|
Powrót do góry |
|
 |
ss88 Junior

|
Wysłany: Nie Lip 12, 2015 9:07 pm Temat postu: |
|
|
A ta hustawka jest aż tak widoczna? Mój mąż nie może ze mną ostatnio wytrzymać. Ale myślę że teraz to wina nadczynnosc tarczycy w którą wpadłam zawsze tak mam ze jestem wtedy dziwna. Dziękuję Kornelcia to największy skarb jaki dostałam.
A natknęłam się na ciekawą stronę w neciehttp://reumatyzmmamlodatwarz.pl/co-to-jest-toczen/ jak przeczytałam ta historie to jakbym o sobie czytała. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 8:10 am Temat postu: |
|
|
Link, ktory podalas nie dziala.
Takie biale, dlugoutrzymujace sie slady moga swiadczyc o wykluwajacym sie Renku. Na dloniach sprawdzalas? (Na koncowkach palcow.)
Powiedz o tym reumatologowi przy kolejnej wizycie.
Co do gorszego samopoczucia to tak czasem bywa-mamy lepsze i gorsze dni. Licze na to, ze to jednak nie zaostrzenie.
Kiedy kolejna wizyta?
Pozdrawiam.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ss88 Junior

|
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 9:30 am Temat postu: |
|
|
Teraz w piątek mam neurologa zobaczymy co on powie i wtedy do reumatologa. Okropnie mi włosy wypadają i bardzo mnie to martwi wiem czytałam ze tak jest ale jakoś się pogodzić z tym nie mogę. Wg to wiele rzeczy mnie zastanawia co np jest wspólnego z chorobą a co z tarczyca czy też z okresem poporodowa bo to wszystko się tak naszło razem ze ja juz sama nie wiem czy to wszystko nie jest przez bazujące hormony http://reumatyzmmamlodatwarz.pl jeszcze raz wklejam link |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 9:36 am Temat postu: |
|
|
Aaaaa... 3majmy sie razem!
Znajomo wyglada
Pisalam juz chyba, ze i u mnie wszyssko zaczelo szalec po porodzie. Potem byl jakis czaswzgledny spokoj. I tego Ci wlasnie zycze! :
Tak to juz jest, ze ciezko wszystko rozwiklac. Lekarze maja wieksza wiedze i mozliwosci. Nie zamartwiaj sie i ciesz sie skarbem. Moze i troche to potrwa ale w koncu wszystko sie wyjasni.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
ss88 Junior

|
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 6:43 pm Temat postu: |
|
|
Na razie ciągle analizuje i myślę o chorobie chciałabym ja wyprzeć ale codzień doświadczam nowych objawów jest mi źle. Chyba nie potrafię zaakceptować tego ze choruje i nie do końca pojmuje dlaczego teraz mi się to przytrafiło w tym pięknym dla mnie czasie. Od dwóch dni bolą mnie bardzo stawy u rąk tak ze ciężko mi się pisze i mam wrażenie ze twarz mi się pali a mój motyl ma coraz czerwień sza barwę |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 8:33 pm Temat postu: |
|
|
ss88: pełna i stuprocentowa akceptacja choroby to prawdę powiedziawszy rzadkość, a w szczególności u osób, które akurat znajdują się w dołku (nie sposób zresztą się dziwić).
Tym niemniej, jestem przekonany, że kiedy tylko się u Ciebie polepszy, łatwiej Tobie będzie oswoić się z chorobą i potraktować ją jako coś co jest, ale niekoniecznie Tobą włada.
Szybkiego wyjścia na prostą. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 13, 2015 8:39 pm Temat postu: |
|
|
najważniejsze to mieć diagnozę bo za tym idzie leczenie. Najgorzej to sie tak bujać między specjalistami i każdy odsyła do innego, tzn. specjaliści do reumatologa a reumatolog do specjalistów. Ja tak się bujam od stycznia 2014r. i nadal wiem, że jestem chora tylko jeszcze nie wiem czy na stawy , mięsnie czy na głowę. Więc ciesz się, że ten motyl na twarzy przyspieszy postawienie diagnozy i leczenia.
Nie ma dobrego momentu na choroby, zawsze jest za szybko.
A mam pytanie do dłuższych stażem chorobowym, czy okresy remisji są bez objawów chorobowych czy niestety te bóle stawowo-mięśniowe już tak do zakichanej ...? |
|
Powrót do góry |
|
 |
ss88 Junior

|
Wysłany: Wto Lip 14, 2015 9:00 pm Temat postu: |
|
|
Dziś jest jakaś masakra po raz kolejny zapomniałam panu do tel mam go od 3 lat i sobie go zablokowałam no cala wyprawa po puk ito. Powiedzcie mi moi drodzy o czym powinnam powiedzieć neurologii. ? O zapomina nie o mrowieniu w ręce trochę się boję ze mnie wyśmiewa ze taka młoda i wymyśla. Powie tez ze mam problem z liczenieem w pamięci i zapomina niem imion co mi się ostatnio często zdarza.
Wg to zrobiły mi się jakby 3 odciski na wew stronie dłoni na kciuki przy placu środkowym i serdecznym czy to może być twardzina? |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lip 15, 2015 7:07 am Temat postu: |
|
|
a czy Ty badałaś się w kierunku boleriozy? |
|
Powrót do góry |
|
 |
ss88 Junior

|
Wysłany: Sro Lip 15, 2015 8:53 am Temat postu: |
|
|
Nie badała się nikt mi nie mówił ze trseba  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lip 15, 2015 8:59 am Temat postu: |
|
|
U mnie to badanie było zaraz na samym początku. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lip 15, 2015 9:30 am Temat postu: |
|
|
u mnie też w pierwszej kolejności bolerioza, chlamydia , wit. d3 |
|
Powrót do góry |
|
 |
iza.b Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lip 15, 2015 12:02 pm Temat postu: |
|
|
U mnie też w pierwszej kolejności była borelioza, chlamydioza płucna i płciowa, a nawet HIV |
|
Powrót do góry |
|
 |
|