Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Hej witajcie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ss88
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Lip 15, 2015 8:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Słuchajcie coś mi się przypomniałoprzeglądając wątki o wypadaniu włosów natknęłam się na łysienie plackowate. Otóż w 1 klasie technikum czyli jakieś 10 lat temu miałam bardzo długie włosy i koleżanka mówi do mnie siedząca w ławce ze jestem ly są myślałam że to żart ja do lusterka a tam lysy placek oczywiscie rodzice zabrali mnie to dermatologa i stwierdziła że to łysienie plackowate dostałam lek nazwy nie pamiętam wiem ze była to butelka z takim długim zakończeniem do smarowania. W tamtym czasie tez dużo chorowała nawet pamiętam ze mój tato niósł mnie 16 etia babę do samochodu na rękach bo nie miałam siły i jechaliśmy do lekarza na nocny dyżur. Po jakims czasie wlosyy dorosły i jakoś się rozeszło. Rodzice nawet wtedy podejrzewali ze biorę jakieś narkotyki bo nowa szkoła itp. A później te bóle zwalali na hormony i dojrzewanie.
Teraz tak myślę że wtedy to mógł być pierwszy rzut choroby. Co wy na to?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
aklepka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lip 15, 2015 9:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

łysienie plackowate jest autoagresją, więc mogły to być pierwsze rzuty
Powrót do góry
ss88
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Lip 18, 2015 11:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Już po wizycie lekarka powiedziała ze wg jest to związane z niedoczynnoscis tarczycy ale na TK dala czekam do września. A poza tym coś dziwnego się dzieje bo w prawej ręce bolą mnie o puszki palców jakby ktoś igły wbijal Shocked dziwne.
Powrót do góry
ss88
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Lip 27, 2015 8:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie, wiele się dzieje ostatnio w ciągu dwóch tygodni 4 razy miałam gorączkę około 39 stopni samopoczucie jak przy grypie co dziwne zdążylo się to wieczorem miałam dreszcze i silne bóle nóg a rano jakby ręką odjąć, dalej byłam dziś u fryzjera na farbowanie włosów i z tyłu głowy mam lysy placek do tego w tym samym miejscu co kiedyś. I teraz moje pytanie bo ogólnie na codzień czuje się dobrze wszystkie objawy minęły oprócz tej dziwnej gorączki wizytę u reumatologa mam dopiero 28.09. A TK głowy 7.09 i co teraz robić czekać czy umówić się odrazę do dermatologa? A i czy ten lysy placek może się powiększać. ? juz pisałam ze włosy wypadają mi garściami. A zapomniałam dodać że wieczorem odpadają mnie dziwne dusznosci tak ze nie mogę złapać oddechu glebszego
Powrót do góry
aklepka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Lip 28, 2015 3:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

duszność często jest objawem sarkaidozy, jak masz duszności to idź do lekarza, nie czekaj na wrzesień , nawet do internisty
Powrót do góry
ss88
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Sie 06, 2015 9:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie znowu błagam pomóżcie co można zrobić z tymi wypadajacymi włosami. ? juz w kilku miejscach mam lysy placki szczególnie nad lewym uchem i z tyłu głowy. Włosy są wszędzie boje się ich myć boje się cześć bo tak wypadają. Lekarz na urlopie niestety
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Sie 07, 2015 7:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jezeli to lysienie plackowate, o ktorym pisalas, to tylko lekarz moze cos poradzic.
Idz do rodzinnego moze pomoze-nic nie tracisz.
ss88
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Sie 11, 2015 8:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiec tak:reumatolog na gorączki kazał brać 3 dawki metypredu, skierowanie na rtg odnośnie dusznosci, i dermatolog lysienie plackowate dala do wcierania emulsje ale mówi ze póki nie ustabilizuje się sytuacja to nie liczyć na znaczną poprawę Sad
Powrót do góry
ss88
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Sie 17, 2015 3:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A wiec robiłam dzisiaj wyniki i w morfologii wyszły obniżone baso i ob 19. Ponadto tsh 0,039 oraz urobinogen w moczu ponad normę o czym to świadczy. ?
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Wrz 27, 2015 8:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

OB 19 jest nieznacznie podniesione. Nie martwilabym sie tym bardzo ale lekarz napewno wszystko Ci juz wyjasnil.
Co do reszty wynikow to nie mam pojecia. Confused

Leczenie skutkuje?
Pozdrawiam. Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

Skocz do: