Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ZABA Junior

|
Wysłany: Wto Lip 28, 2015 3:37 pm Temat postu: mam do sprzedania plaquenil |
|
|
W zeszłym roku po wizycie na oddziale reumatologicznym stwierdzono u mnie niezróżnicowana chorobę tkanki łącznej, ponieważ miałam przeciwciała ANA 3 1:1000. Żadnych innych objawów. Zalecono mi branie leku Plaquenil. Dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej i droktor odstawiła mi ten lek. Na inne swoje dolegliwości immunologiczne biorę steryd Pabi-dexamethasan więc nie ma potrzeby dalszego brania Plaquenilu.
xxxxxxxxxxx tresc usunieta przez moda/ewela. xxxxxxxxxxxxx
Dorota |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lip 28, 2015 3:45 pm Temat postu: |
|
|
Jest to Twoj pierwszy post wiec tylko Cie poproszę o zapoznanie sie z regulaminem forum (Zakaz handlu lekami. ) oraz zmiane tresci postu. Jezeli masz zbedne leki mozesz umiescic ogloszenie w odpowiednim watku: "Oddam/potrzebuje".
No i ja chyba jednak sie przywitam...
"Czesc". _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
katarzynadudek7 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lip 28, 2015 6:31 pm Temat postu: |
|
|
Ja też się przywitam i pomijając fakt, że tu nie sprzedajemy leków to ciężko Ci będzie gdziekolwiek sprzedać za taką cenę coś, co w Polsce kosztuje max 23 zł za 30 tabletek  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ZABA Junior

|
Wysłany: Sro Lip 29, 2015 5:39 am Temat postu: nie oddam leku:-) |
|
|
Chyba mamy inne rozumienie słowa "Handel" Oczywistym jest fakt że nie oddam za darmo czegoś za co sama płaciłam 28 eur w Niemczech-mam dowód zakupu. Ale jeżeli nikt nie chce bo uważa że jestem handlarką to nie:-) Wiem że mi było ciężko zdobyć ten lek. Musiałam prosić brata znajomej żeby mi przywiózł z zagranicy. Więc nie wiem jak jest możliwe to że w Polsce kosztuje on tylko 23 zł. Chyba ktoś pomylił z Arechinem:-))))
Dorota |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lip 29, 2015 7:16 am Temat postu: |
|
|
No i tu się mylisz Zaba ja sprowadzałam ten lek z Francji, opakowanie 30 tabletek kosztuje 5,75EUR czyli w przeliczeniu ok 23zł, teraz sprowadzam go z Czech wysyłając polska receptę do ich apteki i nawet z kosztami przesyłki wychodzi mi około 23-25 zł za 30 tabletek, więc nic się tu nikomu nie pomyliło  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lip 29, 2015 9:15 am Temat postu: |
|
|
Sprzedaz lekow "na recepte", poza miejscami do tego wyznaczonymi, jest wbrew prawu.
Forum istnieje dzieki zyczliwosci innych i nie bedziemy ryzykowac, ze ktoś bedzie mial przez nas problemy a forum, miejsce naszych spotkan, ostoja, zbior wiedzy, przestanie istnieć.
Jakby Ci zalezalo aby leki "sie nie zmarnowaly", to oddalabys komus kto ich potrzebuje ale, oczywiscie, mozesz sobie z nich zrobic wisiorek.
Nie zmienilas tresci postu wiec ja to zrobię.
Ps. Lek ten jest juz dostepny w Polsce choc sa pewne utrudnienia ostatnio... _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lip 29, 2015 9:30 am Temat postu: |
|
|
Arechin jest w granicach 6 zł,natomiast na forum jest informacja o tym w jakiej cenie i od kiedy Plaquenil jest dostępny w Polsce.
To forum w końcu istnieje dla nas by ułatwić nam życie z chorobą we wszystkich sferach  _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ZABA Junior

|
Wysłany: Sro Lip 29, 2015 10:01 am Temat postu: hi:-) |
|
|
Lek już odsprzedałam- jak widać są normalni ludzie którzy wiedzą że pieniądze nie chodzą po ulicach i odsprzedaż artykułów medycznych, których już nie musisz używać jest normalnym zjawiskiem a nie handlem lekami:-)) A jeżeli chodzi o wisiorki to na prawdę mam dużo lepsze materiały niż tabletki, ale może każdy patrzy po sobie:-)))))
Rób co chcesz z moim postem. Ja cel osiągnęłam:-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lip 29, 2015 10:33 am Temat postu: |
|
|
To nie jest artykuł medyczny tylko farmaceutyczny,który nawet w aptece nie podlega zwrotowi a także wymianie.
Nie masz się czym chwalić bo normalne i ludzkie zachowanie to nie sprzedaż leku w momencie kiedy jest dla Ciebie zbędny ale widać,
że mamy inne spojrzenie na obraz człowieka,który ma jakąś wartość w sobie. _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lip 29, 2015 10:51 am Temat postu: |
|
|
Zwykla kultura osobista i dobre wychowanie niektorym zawsze pozostana obce..
Wchodzac do czyjegos domu witamy sie i stosujemy do zasad u niego obowiązujących.
Zalatwilas sprawę, ktoś przeplacil i tyle.
Drugiej, podobnej sprawy juz tutaj nie zalatwisz.
Pierwsze i ostatnie ostrzezenie. Konto zostanie zablokowane. Zlamanie regulaminu forum. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|