Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agatamatylda Junior

|
Wysłany: Pon Sie 03, 2015 10:12 am Temat postu: Poproszę o pomoc - już nie widzę rozwiązania.... |
|
|
Postaram się jak najkrócej, chociaż mój horror trwa już prawie 5 lat. Zaczęło się od "nadreaktywnego" pęcherza. Ciągłe poczucie parcia na mocz i ciągłe wizyty w wc. Potem w przeciągu tych 5 lat "epizody" od miesiąca do dwóch okresów całkowitej utraty apetytu, chudnięcia, niesamowitego osłabienia (uniemożliwiającego funkcjonowanie). Aktualnie mija 4 miesiąc moich męk.....schudłam 8 kg., nie dam rady wstać z łóżka z osłabienia, zero łaknienia, ciągły częstomocz. Wykonane badania: kolonoskopia, gastroskopia, usg tarczycy i jamy brzusznej, tk jamy brzusznej - wszystko gra. Mocz i morfologia ok. Jedyną rzeczą która wyszły to przeciwciała przeciwjądrowe 1:3200-ziarnisty i cytoplazmatyczny. W wypisie - poradnia reumatologiczna. A ja nie dam rady żyć. Żadnych objawów reumatycznych nie mam. Aktualnie zrobiłam badania ANA3, na boleriozę, na lambrie - czekam na wyniki. Dodam jeszcze, ze od tych 5 lat mam nawracające lambrię - leczę i one wracają. Pęcherz nie reaguje na żadne leki zmniejszające jego kurczliwość.
Może ktoś pomoże, bo lekarze nie chcą mnie już widzieć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 03, 2015 8:56 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Na forum niestety lekarzy nie ma, jednak z naszej strony z całych sił i chęci służymy wsparciem moralnym. Wiem, że to niewiele (zwłaszcza, gdy choroba przyciska), mam jednak nadzieję, że wszystko się ułoży.
Napisz skąd jesteś - myślę, że szybko odezwą się Twoi krajanie i podpowiedzą, gdzie szukać informacji i do kogo się kierować.
Trzymaj się. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 04, 2015 9:07 am Temat postu: |
|
|
Hej
Przykro mi z powodu Twoich dolegliwosci.
Miano ANA jest dosc wysokie-mysle, ze reumatolog moglby sie temu przyjrzec. Jest wiele mozliwosci i ANA wystepuja przy roznych schorzeniach (przejrzyj watek o nich-"przeciwciala")-moze znajdziesz tam wskazowke. (Nie bardzo mam jak wkleic link bo pisze z tableta. Moze inna dobra duszyczka to zrobi lub sama znajdziesz. Jesli nie, to jak wroce z pracy to go wkleje.)
Trzymam kciuki za znalezienie przyczyny i zaradzenie problemom!
Edit:
Mysle, ze dociekliwy rodzinny bylby wskazany. Moze poszukaj takiego (?)
U mnie tez pierwszym objawem bylo chudniecie w zastraszajacym tempie... _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
agatamatylda Junior

|
Wysłany: Wto Sie 04, 2015 11:30 am Temat postu: |
|
|
Bardzo, bardzo dziekuję za odzew....
Byłam u reumatologa w piątek wieczorem i zlecił mi ANA 3.....zrobiłam wczoraj i czekam na wyniki.
Zrobiłam również wit d.....dzisiaj odebrałam wynik 18,29 przy niedoborze poniżej 20. Tak, że bardzo duzy niedobór.
Jestem już tak zmęczona i nie wiem gdzie szukać pomocy.
Wszystkim chcącym pomóc jestem bezmiernie wdzięczna.
Wieczorem jade jeszcze do irydologa.....sama nie bardzo wierzę w takie rozwiązania, ale nie widzę już rady.
Ściskam i dziękuję raz jeszcze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 04, 2015 11:59 am Temat postu: |
|
|
Wypowiem się tylko co do pęcherza. Czy miałaś robiony posiew? skoro leki na pęcherz nadreaktywny nie działają to trzeba spróbować z antybiotykiem.
U mnie badanie ogólne moczu prawie zawsze w porządku, a w posiewie były 3 rodzaje bakterii. Możesz też spróbować wziąć furagin i zobaczyć jak zareagujesz. Ale najpierw zrób ten posiew. _________________ "-Synku jakie zwierzęta mają duże uszy?
- Szynszyle i mamusia"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatamatylda Junior

|
Wysłany: Wto Sie 04, 2015 12:03 pm Temat postu: |
|
|
Kilkanaście posiewów - zero bakterii.
Wycinki z pęcherza - bez zmian.
W sumie wszystko gra.....a nie gra nic  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatamatylda Junior

|
Wysłany: Wto Sie 04, 2015 4:38 pm Temat postu: |
|
|
16 antygenów ANA3 negatywne...
Więc co może oznaczać tak wysoki wskaźnik przeciwciał przeciwjądrowych przy niedoborze wit d3?
Może ktoś podpowie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Sie 04, 2015 5:25 pm Temat postu: |
|
|
niska wit D3 w naszej strefie klimatycznej to jest norma.
Nie ma sensu łączyć tego z wynikiem ANA
kolezanka podesłała Ci link o p/ciałach , one mogą występować w masie rożnych chorób . Tak więc jak na razie stoisz w sumie w miejscu- wspołczuję _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatamatylda Junior

|
Wysłany: Wto Sie 04, 2015 5:26 pm Temat postu: |
|
|
Dokładnie.....wszystko wyczytałam i nic mi nie pasuje pod moje objawy.
Jeszcze gdzieś czytałam, że wysokie ANA może być powodem pasożytów np. lambrii.....ale czy to możliwe? |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatamatylda Junior

|
Wysłany: Czw Sie 06, 2015 10:44 am Temat postu: |
|
|
Lambrii brak....
Wiem, że jestem cięzki przypadek.....ale może ktoś, coś ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Sie 06, 2015 2:37 pm Temat postu: |
|
|
Musisz uzbroić się w cierpliwość , bardzo duzo osób tu na forum jest w podobnej sytuacji jak Ty.
Niestety czasem trzeba lat , żeby coś zaczęło się układać w spójną całość.
wiem że to trudne - znam z własnego doswiadczenia- lata całe byłam bez diagnozy( ale tez nie szukałam sama ) Przyjęłam że co ma być to i tak będzie i starałam się żyć w miarę normalnie . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 06, 2015 2:42 pm Temat postu: |
|
|
Posłuchaj Moniki bo to naprawdę cenna rada. _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatamatylda Junior

|
Wysłany: Pią Sie 07, 2015 11:00 am Temat postu: |
|
|
Dzięki Dziewczyny.
Pomimo szeregu dolegliwości starałam się żyć normalnie, do czasu, aż nie dopadła mnie totalna słabość.
Teraz już nie żyję - leżę. Totalne osłabienie - to jest najgorsze. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2015 9:36 am Temat postu: |
|
|
Hej Agata.
Czy cos sie wyjasnilo?
Jak samopoczucie? _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|