Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jalfim Junior

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2015 10:29 am Temat postu: |
|
|
Przygotowuję się właśnie na jutrzejszą wizytę i z zapisu wizyty wyczytałam, że pobierano mi krew na następujące badania:
IgE, IgG, IgM, specyficzne IgE wziewne i panel pokarmowy Laborex
ANA, ENA ANCA RF
przeciwciała endokrynologiczne (tarczyca, nadnercza, jajniki, sperma) |
|
Powrót do góry |
|
 |
jalfim Junior

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2015 4:31 pm Temat postu: |
|
|
Dzisiaj to chyba jest panika.
Jutro o 13:45 mam wizytę.
Od wczorajszego wieczora tak się nakręciłam - gwałtownie wstałam z łóżka (leżąc na brzuchu) i poczułam prawe kolano. Od tej chwili oczywiście łaskoczą/bolą mnie oba. Nie potrafię o tym zapomnieć i panika...
Wybaczcie za to, że się tutaj tak "wylewam"... Jestem raczej silną kobietą, ale ostatnich 6 miesięcy tak bardzo dało mi popalić, że nie potrafię obiektywnie ocenić sytuacji.
Dziękuję, że jesteście i proszę o kciuki! |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2015 5:37 pm Temat postu: |
|
|
Kciuki zapewnione.
A teraz wez relaksujaca kapiel, jakies domowe spa, lampke wina i relaksik.
Daj znac po wizycie.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2015 5:51 pm Temat postu: |
|
|
kciukasy masz
jak u mnie podejrzewali "coś" też w większosći chorób widziałam siebie, a nawet objawy mialam, a co  _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2015 7:27 pm Temat postu: |
|
|
Kciuki zaciśnięte 😃
Powodzenia 😃 |
|
Powrót do góry |
|
 |
jalfim Junior

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2015 8:04 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje!! Z uwagi na zdiagnozowane przez dermatolog AZS relax w formie kapieli, wina itp. jest raczej niwrealny, ze wzgledu na mozliwosc pogorszenia zmian skornych, alw wlasnie siwdze na swoim balkonie z przepieknym widokiem na moje rodzinne miasto i gory i wylewam swoje zale. Lubie plakac na balkonie, bo wtedy tak jakby wszelkie brudy zostawiam na zewnatrz, do mieszkania wchodze lzejsza. Biedny ten moj maz... musi wytrzymac z taka beksa i panikara.
A zeby bylo ciekawiej... na szyi wyhodowalam nowa czerwona plame tuz pod linia wlosow (potraktowalam mascia sterydowa), a kolana qciaz niby czuje. Nie mowcie, ze ro nie psychika... bylam w sklepie i nie czulam nic, wystarczylo wejsc do domu... Cale dwa miesiace od piwewszej wizyty u alergologa-immunologa mnie nic nie bolalo i nagle dzien przed... Czary mary. |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2015 8:27 pm Temat postu: |
|
|
ja też jestem straszna panikara, też męzowi się dzisiaj napłakałam. I też się zastanawiam, które objawy są realne - wiem, że drętwienia nocne, bóle stóp, kolan, dłoni, ale drętwienie karku, ból szyi może już na tle emocjonalnym. Nigdy w zyciu się tak nie bałam jak teraz, właściwie nie umiem skupić uwagi na niczym innym, pomimo brania antydepresantu to mega depresja, a właściwie mega strach, który paralizuje mnie w całości.
Ale u Ciebie będzie dobrze, choroba okaże sie AZS, aty jutro wypijesz z tej okazji z mężem butelke czerwonego wina. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jalfim Junior

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2015 8:32 pm Temat postu: |
|
|
aklepka napisał: |
ja też jestem straszna panikara, też męzowi się dzisiaj napłakałam. I też się zastanawiam, które objawy są realne - wiem, że drętwienia nocne, bóle stóp, kolan, dłoni, ale drętwienie karku, ból szyi może już na tle emocjonalnym. Nigdy w zyciu się tak nie bałam jak teraz, właściwie nie umiem skupić uwagi na niczym innym, pomimo brania antydepresantu to mega depresja, a właściwie mega strach, który paralizuje mnie w całości.
Ale u Ciebie będzie dobrze, choroba okaże sie AZS, aty jutro wypijesz z tej okazji z mężem butelke czerwonego wina. |
Wybacz Aklepko droga,s ale nie zarejestrowalam w jakiej fazie diagnozy jestes? Co teraz planujesz?
a juz widze Twoje info... Jaki masz plan w zwiazku z diagnozowaniem? |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2015 9:23 pm Temat postu: |
|
|
czekam na pobyt w szpitalu, ale to troche potrwa bo termin za 2 m-ce. umrę ze strachu do tego czasu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jalfim Junior

|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2015 7:20 am Temat postu: |
|
|
Nie da się tego jakoś przyspieszyć?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2015 8:28 am Temat postu: |
|
|
Da się wszystko się da tylko więcej wiary w siebie głowa do góry  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ola1 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2015 10:43 am Temat postu: |
|
|
Jalfim,
Piszesz, ze masz z balkonu widok na góry.
Czyli mąż góral pewnie. Górale to silne, fajne chłopaki, wytrzyma z Tobą na pewno Ja kiedyś przed wizytami u reumatologa też miałam dziwne bóle Dasz radę. Trzymam kciuki. Odezwij się po wizycie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
jalfim Junior

|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2015 11:36 am Temat postu: |
|
|
Ola1 napisał: |
Jalfim,
Piszesz, ze masz z balkonu widok na góry.
Czyli mąż góral pewnie. Górale to silne, fajne chłopaki, wytrzyma z Tobą na pewno Ja kiedyś przed wizytami u reumatologa też miałam dziwne bóle Dasz radę. Trzymam kciuki. Odezwij się po wizycie. |
Stres siega zenitu... za 20 minut wychodze... |
|
Powrót do góry |
|
 |
jalfim Junior

|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2015 2:42 pm Temat postu: |
|
|
Drogie Motylki... wszystkie przeciwciala negatywne, brak alergii. Jakis gen mi sie zmutowal i zostalam atopikiem albo atopka...? Dziekuje Wam ogromnie za wsparcie i niezwykla doze zrozumienia i empatii... Jezeli to nie problem, to chcialabym z Wami zostac i wesprzec Was rowniez. Do zobaczenia na ciachu w kawiarence. ))) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Wrz 04, 2015 3:15 pm Temat postu: |
|
|
Zostań , zostań, będzie nam miło
cieszę się ze oprócz tego co masz juz od dawna reszta jest ok . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|