Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KarolinaToczniowiec:) Junior

|
Wysłany: Sro Wrz 09, 2015 7:55 am Temat postu: Uczulona na hydroxychloroquine |
|
|
Dzien Dobry Wszystkim Paniom i Panom,
Mam 26 lat (juz prawie 27 ) i zmagam sie z Toczniem juz od 1-2 lat. Zaczelo sie to chwile temu i moim problemem sa stawy raka, kolan, kostki..ogolnie cale cialo mam oslabione i bolesne. Mieszkam w Londynie juz kilka lat i tutaj wlasnie otrzymalam tak zwany 'treatment'. Polecam goraco Rituximab dla wszystkich co sobie nie radza ale tylko z toczniem ukladowym. Meczy to dosyc niezle ale zamiast sie buntowac i narzekac postanowilam odebrac to jako cos z czym tylko ja moglabym sobie dac rade. Nigdy bym nie chciala np mojej siostry czy bliskiej osoby widziec w takim stanie w jakim ja bylam przez dluzszy czas bo jakos trudno jest sie mnie zalamac i nawet jak jest zle to dla mnie jest 'do przezycia'
Juz od dluzszego czasu najbardziej DENERWUJACE jest swedzenie skory na nogach i ramionach- boze!!! JAKI TO JEST BOL! ale nie taki bol normalny tylko boli mnie glowa jak przychodzi mi sie wykapac albo ubrac spodnie itp.
To wszystko od lekow ktore stosuje a mianowicie bylam na AZIOTORYNIE (ktora rzucilam) jestem takim swoim wlasnym doktorem moge powiedziec.
I zostalam tylko na Hydroxy. ktory nie jest tak strasznie zly jeszcze ale przynajmniej raz na dzien dostaje swedzawki takiej ze cholera mnie bierze a do tego minuta w minute, secunda w sekunde zawsze moje cialo jakby sie mialo na bacznosci. zawsze cos tikuje albo zaswedzi a jak dotkne to juz pieklo..
no to teraz mam pytanie, kto? gdzie? i czy ma cos takiego! POMOCY
Wiem ze to juz jest lek na cale zycie i tak mnie smuci ze jestem uczulona na niego:( czy mioje cialo sie przyzwyczai? Nie mam pojecia...
Rozmawialam z moim doktorem i on mowi-nie nie to nie moze byc od tabletek-glupi cap, bo wszedzie pisza ze pierwsze immunosupressive drugs powoduja swedzenia jakby nie bylo jutra..
Czekam na was.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 09, 2015 8:34 am Temat postu: |
|
|
Witaj.
Pozytywne nastawienie to już duży sukces w chorobie.
Fajnie być takim optymistą.
Życzę Ci ciągłego uśmiechu, choć w tej chwili nie jest to łatwe , wiem choć nie do końca bo takiego czegoś nigdy nie miałam po żadnych lekach.
Jak miałam inne uczulenia to mi od razu lek odstawiano i nie pozwolono nawet dokończyć , bo i tak mówił mi doktor że na mnie on i tak nie działa
Mam nadzieję że coś Ci pomogą Ja nie mam pomysłu po za jednym udaj się do innego lekarza...
Trzymaj się! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 09, 2015 9:08 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum!
Powiem Ci że masz dziwny objaw, swędzenie ja bym pewnie odstawiła wszystkie leki i próbowała dowiedzieć się, który mnie uczula, bo coś jest ewidentnie nie tak.
Życzę dużo zdrówka i dalej takiego pozytywnego podejścia do życia i choroby  |
|
Powrót do góry |
|
 |
katarzynadudek7 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 09, 2015 12:27 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Jest jeszcze kwestia stanu wątroby a nie koniecznie uczulenia . Ja po Imuranie przeszłam zapalenie wątroby i wtedy też strasznie swędziały mnie nogi.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2015 8:37 am Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum.
Mysle, ze warto te objawy, raz jeszcze, przedyskutowac z lekarzem.
Proby watrobowe masz dobre?
U mnie, podobnie jak u Kasi z imurankiem bylo..
Pozdrawiam i czekam na wiesci.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2015 1:46 pm Temat postu: |
|
|
witaj na Forum  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
zozo Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2015 5:52 pm Temat postu: |
|
|
Karolina, a ile tego Rituksimabu dostalas i w jakim czasie? Jak sie po nim czulas? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2015 10:42 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Trudna sprawa: odstawiając leki zwiększa się ryzyko "pierwotnych" objawów. Z drugiej strony, męczenie się objawami ubocznymi to też nie metoda.
Trzymam kciuki, aby udało się wyjść z impasu i dobrać coś, co będzie działało tylko pozytywnie. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Uzumaki Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 01, 2015 10:55 am Temat postu: |
|
|
Witaj.Na forum Lupus UK/HealthUnlocked widzialam sporo postow o dzialaniu ubocznym tego leku,o swiadzie skory bylo bduzo.Nawet niektorzy ludzie mieli reakcje na Hydroxychloroquine/Plaquenil/Quinoric okreslonej firmy a ten sam lek innej firmy nie powodowal swiadu skory i byla dyskusja o tym jak to zrobic zeby z apteki dostawac lek tylko od jednego producenta a nie tak jak zwykle loteria.To cos moze miec na rzeczy.Ja biore ten lek od okolo 8lat,wiaze z nim tylko swedzace zmiany na rekach cos jakby alergia kontaktowa.Serdecznie pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmm... Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 10, 2015 10:00 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Karolina a badałaś próby wątrobowe? Od tego może swędzieć ciało. _________________ "To właśnie jest celem istnienia – po prostu żyć i cieszyć się samym życiem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|