Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ss88 Junior

|
Wysłany: Sro Lip 15, 2015 8:18 pm Temat postu: |
|
|
Słuchajcie coś mi się przypomniałoprzeglądając wątki o wypadaniu włosów natknęłam się na łysienie plackowate. Otóż w 1 klasie technikum czyli jakieś 10 lat temu miałam bardzo długie włosy i koleżanka mówi do mnie siedząca w ławce ze jestem ly są myślałam że to żart ja do lusterka a tam lysy placek oczywiscie rodzice zabrali mnie to dermatologa i stwierdziła że to łysienie plackowate dostałam lek nazwy nie pamiętam wiem ze była to butelka z takim długim zakończeniem do smarowania. W tamtym czasie tez dużo chorowała nawet pamiętam ze mój tato niósł mnie 16 etia babę do samochodu na rękach bo nie miałam siły i jechaliśmy do lekarza na nocny dyżur. Po jakims czasie wlosyy dorosły i jakoś się rozeszło. Rodzice nawet wtedy podejrzewali ze biorę jakieś narkotyki bo nowa szkoła itp. A później te bóle zwalali na hormony i dojrzewanie.
Teraz tak myślę że wtedy to mógł być pierwszy rzut choroby. Co wy na to? |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lip 15, 2015 9:39 pm Temat postu: |
|
|
łysienie plackowate jest autoagresją, więc mogły to być pierwsze rzuty |
|
Powrót do góry |
|
 |
ss88 Junior

|
Wysłany: Sob Lip 18, 2015 11:51 am Temat postu: |
|
|
Już po wizycie lekarka powiedziała ze wg jest to związane z niedoczynnoscis tarczycy ale na TK dala czekam do września. A poza tym coś dziwnego się dzieje bo w prawej ręce bolą mnie o puszki palców jakby ktoś igły wbijal dziwne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ss88 Junior

|
Wysłany: Pon Lip 27, 2015 8:25 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie, wiele się dzieje ostatnio w ciągu dwóch tygodni 4 razy miałam gorączkę około 39 stopni samopoczucie jak przy grypie co dziwne zdążylo się to wieczorem miałam dreszcze i silne bóle nóg a rano jakby ręką odjąć, dalej byłam dziś u fryzjera na farbowanie włosów i z tyłu głowy mam lysy placek do tego w tym samym miejscu co kiedyś. I teraz moje pytanie bo ogólnie na codzień czuje się dobrze wszystkie objawy minęły oprócz tej dziwnej gorączki wizytę u reumatologa mam dopiero 28.09. A TK głowy 7.09 i co teraz robić czekać czy umówić się odrazę do dermatologa? A i czy ten lysy placek może się powiększać. ? juz pisałam ze włosy wypadają mi garściami. A zapomniałam dodać że wieczorem odpadają mnie dziwne dusznosci tak ze nie mogę złapać oddechu glebszego |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lip 28, 2015 3:45 pm Temat postu: |
|
|
duszność często jest objawem sarkaidozy, jak masz duszności to idź do lekarza, nie czekaj na wrzesień , nawet do internisty |
|
Powrót do góry |
|
 |
ss88 Junior

|
Wysłany: Czw Sie 06, 2015 9:18 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie znowu błagam pomóżcie co można zrobić z tymi wypadajacymi włosami. ? juz w kilku miejscach mam lysy placki szczególnie nad lewym uchem i z tyłu głowy. Włosy są wszędzie boje się ich myć boje się cześć bo tak wypadają. Lekarz na urlopie niestety |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sie 07, 2015 7:31 am Temat postu: |
|
|
Jezeli to lysienie plackowate, o ktorym pisalas, to tylko lekarz moze cos poradzic.
Idz do rodzinnego moze pomoze-nic nie tracisz. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ss88 Junior

|
Wysłany: Wto Sie 11, 2015 8:26 pm Temat postu: |
|
|
Wiec tak:reumatolog na gorączki kazał brać 3 dawki metypredu, skierowanie na rtg odnośnie dusznosci, i dermatolog lysienie plackowate dala do wcierania emulsje ale mówi ze póki nie ustabilizuje się sytuacja to nie liczyć na znaczną poprawę  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ss88 Junior

|
Wysłany: Pon Sie 17, 2015 3:02 pm Temat postu: |
|
|
A wiec robiłam dzisiaj wyniki i w morfologii wyszły obniżone baso i ob 19. Ponadto tsh 0,039 oraz urobinogen w moczu ponad normę o czym to świadczy. ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 27, 2015 8:23 am Temat postu: |
|
|
OB 19 jest nieznacznie podniesione. Nie martwilabym sie tym bardzo ale lekarz napewno wszystko Ci juz wyjasnil.
Co do reszty wynikow to nie mam pojecia.
Leczenie skutkuje?
Pozdrawiam.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|