Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
christiane Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 06, 2014 11:39 am Temat postu: Naltrexon |
|
|
Czy ktoś czytał na temat tego leku i jego stosowania w leczeniu chorób autoimmunologicznych?
Materiałów na ten temat nie ma wiele, ale temat ciekawy.
http://www.lowdosenaltrexone.org/
Przenioslam temat do porad gdyz w doniesieniach medycznych nie dyskutujemy. Jesli ktos bedzie posiadal wiedzę na temat leku mozna ja tam umiescic. /ewela. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mascha Senior

|
Wysłany: Sob Maj 10, 2014 9:16 pm Temat postu: |
|
|
Tez dołączam się do pytania powyżej |
|
Powrót do góry |
|
 |
esqa Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2015 4:44 pm Temat postu: |
|
|
również dołączam się do pytania, w internecie można znaleźć sporo informacji na temat leku. czy ktoś z forum go stosował lub stosuje aktualnie? _________________ powinniśmy być Aniołami Stróżami dla siebie nawzajem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2015 4:46 pm Temat postu: |
|
|
Sylwio dobrze pamiętam..?
Coś mi się zdaje że ciężko będzie bo od dawna nikt nic nie pisał na temat tego leku . _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
esqa Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2015 4:53 pm Temat postu: |
|
|
tak Aga, dobrze pamiętasz
wiem właśnie, że póki co cisza, ale liczę na to, że gdzieś jest jakaś dobra dusza, która podzieli się swoim doświadczeniem. _________________ powinniśmy być Aniołami Stróżami dla siebie nawzajem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2015 7:03 pm Temat postu: |
|
|
ja biorę od 2 tygodni za aprobata reumatologa. Odebrałam nawet książke "nieznana medycyna" ale jeszcze nie doczytałam. Obecnie biorę dawke 4 mg, zaczynałam od 2 mg. Wiem, że na efekty trzeba poczekać. Póki co lepiej mi się spi i na psyche lepiej trochę. Wiąże nadzieję z tym lekiem, bo póki co nic innego nie dostaję. Rano biorę 600 mg kwasu alfaliponowego, podobno dobrze przez pierwsze 2 miesiące brać wraz z ldn.
Agnieszka29, w moim wątku wspominałam, że biorę ten lek. Sylwia, też jestem z Wrocławia, i naltrekson dostałam w naszym mieście. |
|
Powrót do góry |
|
 |
esqa Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2015 8:25 pm Temat postu: |
|
|
ciesze sie, ze sie odezwalas. gdzie sie leczysz? i powiedz mi jak dzielisz lek? co uzylas jako wypelniacza? lek zalatwila mi znajoma z poza Wroclawia. _________________ powinniśmy być Aniołami Stróżami dla siebie nawzajem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2015 8:35 pm Temat postu: |
|
|
ja najpierw zaliczyłam Borowską, ale tam nie miałam diagnozy, teraz zaczęłam chodzić do Rozumka z wojskowego. Zarówno Rozumek jak Dobrzyniecka aprobują lek Ja lek otrzymałam gotowy z apteki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
esqa Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2015 8:40 pm Temat postu: |
|
|
mialas recepte, tak? w ktorej aptece go robilas? nie wiesz, co uzyli jako wypelniacza? chodzisz do tych lekarzy prywatnie czy do poradni? _________________ powinniśmy być Aniołami Stróżami dla siebie nawzajem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 29, 2015 8:46 pm Temat postu: |
|
|
poszło na priva |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 30, 2015 7:51 am Temat postu: |
|
|
aklepka napisał: |
Agnieszka29, w moim wątku wspominałam, że biorę ten lek. Sylwia, też jestem z Wrocławia, i naltrekson dostałam w naszym mieście. |
Możliwe ,ale nie pamiętałam , nie w sposób pamiętać co kto bierze a skoro ktoś zadaje pytanie pierwsze pojawiło się 6 stycznia i nikt nie odpowiedział to sadziłam że nikt z nas nie bierze.
Dlatego warto pisać w odpowiednich wątkach wtedy łatwo wszystko znaleźć. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 30, 2015 8:02 am Temat postu: |
|
|
agnieszka29 napisał: |
aklepka napisał: |
Możliwe ,ale nie pamiętałam , nie w sposób pamiętać co kto bierze a skoro ktoś zadaje pytanie pierwsze pojawiło się 6 stycznia i nikt nie odpowiedział to sadziłam że nikt z nas nie bierze.
Dlatego warto pisać w odpowiednich wątkach wtedy łatwo wszystko znaleźć. |
Dokladnie  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 30, 2015 8:03 am Temat postu: |
|
|
wiem Agnieszko, że ciężko spamiętać, ja zaczęłam brać ok. 2-3 tygodni temu, nie chciałam pisać o tym specjalnie na tym forum, bo odnoszę wrażenie, że wszystkie niekonwencjonalne metody są tutaj negowane. Ale to moje osobiste odczucie. Ja marzę też aby dostać w końcu lek modyfikujący leczenie, więc jak tylko dostanę ,będę brała równolegle ldn i np. mtx ( w zależności co będzie). Za tydzień myślę, że padnie jakaś diagnoza - podejrzewam, że będzie to niezróżnicowana albo mieszana chor. tk. łącznej. Ale to niech lekarz się wypowie. Co do ldn, Lekarka z Borowskiej, powiedziała, że mają wielu pacjentów, którym ten lek pomaga i żebym go brała, choć sama nie wypisuje na niego recepty. Tak samo mój obecny reumatolog, zna pacjentów którzy czują się lepiej, ale sam jeszcze tego nie wypisuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|