|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agula81 Junior

|
Wysłany: Pią Paź 02, 2015 8:21 pm Temat postu: WITAM |
|
|
Witam bardzo dlugo mnie nie bylo.Choruje na Raynauda postac wtorna.Bralam leki takie jak Nifedypina, Naftidrofuryl 100mg, Aspiryna, Diltiazem 60mg, a Teraz biore Losartan. Caly czas bardzo bola mnie dlonie i puchna,stopy terz bardzo bola i pieka sa sine stopy mam owrzadzenia na palcach od stop i na dloniach. Baklofen na spastyke miesni biore, naproxen, codamol ale po tym leku zle sie czuje i nie pamaga.Kregoslup bardzo rwie,nogi bardzo bola.Wizyte prawdopodobnie bede miala za pol roku.Nie wiem co robic.Za dlugo to wszystko trwa.Mam rumien na twarzy i plamy czerwone robia sie na ciele.Bylam z tym u lekarza ale nic.Problemy z krazeniem mam.W maju bylam u dermatologa bo tylko wysylaja mnie do dermatologa a nie do reumatologa.I tak wszystko wyglada mieszkam w anglii.Bardzo dlugo trzyma mnie objawy grypowe,wezly chlonne bola.Z gory dziekuje.
Przpraszam ja juz dawno chcialam wstawic moj temat,ale cos mi sie zawieszalo.Z gory dziekuje _________________ Podejrzenie Sm I inne objawy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Uzumaki Master butterfly

|
Wysłany: Pią Paź 02, 2015 11:10 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Agula81,tak sobie mysle ze moze poszlabys do GP jeszcze raz i bardzo prosila o skierowanie do reumatologa to moze by to cos przyspieszylo?
6msc to dlugo,czy ktos ci obiecal tego reumatologa w tym czasie?Potem jak w koncu sie dostaniesz to badania krwi i inne tez zajma czas.Ja mam swojego reumatologa ale zeby tak bardzo sie mna opiekowal to nie powiem.Zanim czlowiek wejdzie w ten system wizyt,leczenia,badan,lekow to chwile trwa.Do tego oni tez popelniaja bledy.Raz dostalam list ze jestem wypisana z poradni reumatologicznej bo sie nie stawiam na wizyty,a ja prawdopodobnie nie dostalam 2listow z wizyta.Z placzem blagalam GP zeby znowu mi dal skierowanie do reumatologa.
To brzmi dziwnie/okrutnie ale trzeba kolo tego chodzic,mam na mysli mocno sie interesowac,oni w wiekszosci sa mili ale za raczke nie prowadza.Bardzo bym chciala miec wieksza pomoc bo czasami/czesto jestem otepiona jakbm zamiast mozgu miala wate.Mam nadzieje ze masz wsparcie w rodzinie,samemu ciezko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmm... Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 10, 2015 9:54 pm Temat postu: |
|
|
Agula-a moze w Polsce bys sprobowala z reumatologiem? O ile pojawiasz sie czasami w naszym pieknym kraju a w Anglii nie ma prywatnych wizyt? _________________ "To właśnie jest celem istnienia – po prostu żyć i cieszyć się samym życiem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sob Paź 10, 2015 11:13 pm Temat postu: |
|
|
Agula, uderz, raz jeszcze do GP.
Juz Ci kiedys pisalam, ze to od niego duzo zalezy. (Moze warto zmienic jesli nie jest zaineresiwany diagnostyka, he?)
Ciezko zyc w innym kraju a leczyc sie w Polsce-jak dla mnie- niewykonalne.
Odezwij sie co jak.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agula81 Junior

|
Wysłany: Nie Paź 11, 2015 2:46 pm Temat postu: WITAM |
|
|
Witam Ewela.t, mmm, Uzumaki.Dziekuje za opowiedz.
Witam ponownie.Dostalam listy na wizyte do dermatologa, i odzielny list do reumatologa.Z gory dziekuje.
Agula pamietaj, ze mozesz edytowac swoje posty; poprawiac, dopisywac itp. Nie piszemy posta pod wlasnym w tak krotkim odstepie czasu. Przypomnij sobie regulamin forum, dobrze?/ewela.t _________________ Podejrzenie Sm I inne objawy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 11, 2015 3:47 pm Temat postu: |
|
|
To oznacza, ze w koncu trafusz do reumatologa!
Ile bedziesz czekac? _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|