Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agota Junior

|
Wysłany: Sro Lis 11, 2015 11:30 pm Temat postu: Całkiem zielona |
|
|
Witam ! Od kilku dni przegladam, czytam owe forum i dalej jestem zielona Po dwóch wczesnych poronieniach moja ginka wysłała mnie na badania. Wspomniała coś o autoimmunologii. ANA-P\C przeciw jądrowe - stwierdza się obecność. Miano 1:320, oraz Antykoagulant tocznia 60 (norma do 20). Zarówno ginka jak i dietetyczka od razu mówią o toczniu. Dostała skierowanie do hematologa. Zastanawiam się czy te 3 czynniki są już podstawą do stwierdzenia Lupusa. Nie mam żadnych innych ddolegliwości, które stwierdzają chorobę. Cierpie na migreny i hipoglikemie. Czytam i czytam i czytam i nic nie wiem. Czy mam się martwić ? Czy planowanie dziecka jest egoistyczne w moim wypadku ?
No i oczywiście witam wszystkich serdecznie...chyba potrzebuje się wypisać. Robię to pierwszy raz
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2015 6:03 am Temat postu: |
|
|
Hej.
Po pierwsze to spokojnie.
Trzeba spelniac wiele czynnikow aby lekarz postawil diagnoze-nie tylko wyniki badan sie licza (ich sie nie leczy tylko pacjenta ).
Na pewno Twoje poronienia, jak i wyniki sklaniaja do poszukania przyczyn. Dobrze, ze ktos sie tym zajal.
Myslalas o reumatologu? Rozejrzyj sie za dobrym specjalista.
Jesli chodzi o pociechy, to mamy tu grono szczesliwych Mam!
Glowa do gory, cyc do przodu!
Najpierw diagnostyka.
Potem w zaleznosci co i jak-wazne aby wszystko bylo pod kontrola a ciaza dobrze zaplanowana.
Gadaj, pisz kiedy tylko Cie najdzie.
Pozdrawiam i witam cieplutko. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2015 8:21 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum
Dokładnie na początek diagnostyka i ewentualne leczenie
a potem plany odnośnie ciąży.
Spokojnie poukładaj sobie wszystko bez pośpiechu.
Pisz,pytaj a my postaramy się w miarę możliwości wyjaśnić
Twoje wątpliwości. _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2015 4:37 pm Temat postu: |
|
|
witaj
Jak już koleżanki pisały do postawienia diagnozy potrzeba nie tylko wyników króre mogą sugerować chorobę ale tez wielu dolegliwości.
Gdby to była faktycznie ktoraś z naszych chorób to często miesza w organiżmie Zespól antyfosfolipidowy to on powoduje poronienia. ( chociaż nie tylko, bo przyczyn może być wiele zupełnie różnych )
Podpowiedz poproś lekarkę żeby zrobiła badania w tym kierunku. Leczony umożliwia donoszenie ciąży i urodzenie zdrowego dziecka.
Lepiej to wyjaśnic i wtedy możesz starać się o dziecko .
poszukaj reumatologa bo to własnie lekarz tej specjalności zajmuje się toczniem.Niech się wypowie co dalej. _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2015 8:47 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Pierwsze kroki są najtrudniejsze. Możesz się więc cieszyć, że są już za Tobą.
Poprzedniczki dobrze stwierdziły - diagnozowanie należy zostawić specjalistom. Nie przeszkadza nam to jednak trzymać kciuki za szybkie rozwiązanie zagadki.
Trzymaj się. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agota Junior

|
Wysłany: Czw Lis 12, 2015 10:06 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje wam dziekuje za słowa otuchy ! Mimo kochającej i mega martwiacej rodziny czuje się z tyym wszystkim czasami sama. Diagnostyka na pewno, lekarze nfz-ty, pobieranie krwi itd. To przede wszystkim ! Ale czekanie na objawy jest paralizujace.
Pozdrawia wszystkich cieplutko i do przeczytania !  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 13, 2015 8:49 am Temat postu: |
|
|
Witaj..
Czasem warto nie czytać za dużo informacji w necie bo można oszaleć i załamać się na maxa. Na objawy nie musisz czekać bo po prostu mogą nigdy nie nastąpić czego Ci życzę i dużo zdrówka i cierpliwości także .Pozdrawiam _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 13, 2015 6:05 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agota Junior

|
Wysłany: Pią Lis 13, 2015 10:23 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa ! Niezmiernie miło mi, że są osoby, które bezinteresownie potrafią pomóc. Z drugiej strony czuje się troszku dziwnie, nie mam odwagi pisać o sobie. Wydaje mi się to troszku próżne z mojej strony.
Mam nadzieje, że się rozkręcę na forum
...oby choroba się tylko nie nakręciła i nie rozkręciła
Pozdrawiam i ściskam gorąco ! |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 17, 2015 9:59 am Temat postu: |
|
|
Pisz, pisz-po to, miedzy innymi, jest to miejsce!
Wpadnij na ploty do kawiarenki, wrzuc sweet focie, poznaj nas i daj sie poznac a bedzie Ci pewnie latwiej.
Czym sie zajmujesz na codzien?
Pracujesz?
Pozdrawiam.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|