Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 28, 2015 9:34 pm Temat postu: |
|
|
hej,
mi włosy się przerzedziły jak zaczęłam brać plaquenil, od 5 tygodni biorę metotreksat i oczywiście najbardziej nie boje sie uszkodzenia wątroby a utraty włosów, bo bez leków nigdy nie miałam gęstych. Ale biorę suplement z Solgara "Włosy, skóra, paznokcie"
http://www.solgar.pl/produkty/specjalne-suplementy/formuly-specjalne/formula-wlosy-skora-paznokcie
W skład wchodzą składniki, które potrzebuje tkanka łączna do produkcji kolagenu, więc mam za jednym zamachem suplement dla stawów i włosów |
|
Powrót do góry |
|
 |
saba Junior

|
Wysłany: Pon Lis 30, 2015 12:24 pm Temat postu: |
|
|
cześć karolinja mam na imię sabina i od niedawna jestem na forum, chorobą też niedawno wstępnie mi zdiagnozowano( Toczeń układowy ) ale czekam na miejsce w szpitalu, przypomnę tylko że jak lekarze powiedzieli że na tą chorobę chorowałam co najmniej od 23 lat, ponieważ miałam wszystkie objawy, ale nikt nigdy mnie nie zdiagnozował, ale chciałam Ci tylko powiedzieć że zawsze kupowałam sobie z firmy forewer naturalne minerały. Też miałam problem z włosami, anemię. U mnie mieszka pani która tym się zajmuje. Jak do tej pory zawsze mi to pomagało. Jak tylko mogłam to unikałam antybiotyków i innych leków ponieważ czułam że żle na mnie wpływały. W tej chwili mam duże nasilenie tej choroby, ale mój lekarz powiedział że takie podstawowe naturalne minerały nie szkodzą.Może pomyśl w tym kierunku i życzę Ci żeby pomogło. Napewno trochę będziesz musiała trochę brać ale mi do tej pory jakoś się udawało. Jak już pisałam mam też 3 dzieci, z trzecią ciążą miałam trochę problemów,a 2 jest już dorosła, ale najważniejsze abyś się za bardzo nie martwiła i myślała pozytywnie To jest 70% sukcesu pozdrawiam saba |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolinja Junior

|
Wysłany: Sob Gru 05, 2015 10:31 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję wszystkim za rady i dobre słowo
Spieszę pochwalić się, że test pokazał 2 kreski 5 tydzień. Od razu odstawiłam Amlozek i Acard. Quensyl przyjmuje nadal raz dziennie i nie wiem czy dobrze robię. Czytałam różne opinie na temat stosowania tego leku w ciaży. Podczas ostatniej wizyty w szpitalu, prof. Majdan powiedziała, że Quensyl jest bezpieczny. Do gina wybieram się za tydzień, u reumatologa wizytę mam 15 grudnia. Coś czuję, że jeden powie nie brać a drugi brać... |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 05, 2015 10:59 pm Temat postu: |
|
|
Gratulacje
I nie zakładaj z góry, że opinie lekarzy będą rozbieżne
Powodzenia!  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 06, 2015 10:05 am Temat postu: |
|
|
gratulacje  _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 06, 2015 4:47 pm Temat postu: |
|
|
Gratulacje i dużo zdrówka dla Was trzymajcie się! _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 06, 2015 5:34 pm Temat postu: |
|
|
Gratulacje !  _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Gru 06, 2015 5:50 pm Temat postu: |
|
|
Gratuluję i radzę poszukac lekarza ginekologa ktory zna się na chorobach tkanki łącznej. Teraz musisz bardzo przestrzegać tego co lekarze Ci zaproponują .Szczerze mówiąc nie jestem pewna czy dobrze zrobiłaś odstawiając leki sama. Tu trzeba wiedzieć na 100% czy one mogą zaszkodzić ,czasem to że ich nie bierzesz może zaszkodzić i tobie i maleństwu .
Dokładnie wypytaj lekarzy co masz brac a czego nie .
Trzymam kciuki . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
saba Junior

|
Wysłany: Nie Gru 06, 2015 8:58 pm Temat postu: |
|
|
Gratuluję i życzę dużo zdrowia |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolinja Junior

|
Wysłany: Nie Gru 06, 2015 10:37 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję Dam znać jak będę po wizytach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 07, 2015 2:03 pm Temat postu: |
|
|
Gratulacje
Uważaj teraz na siebie i na maleństwo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 07, 2015 2:32 pm Temat postu: |
|
|
No takie info przegapilam!
Zdrowka, zdrowka i jeszcze raz zdrowka dla Was!  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolinja Junior

|
Wysłany: Nie Gru 13, 2015 12:34 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj bylam na wizycie u gina. Póki co wszystko ok. Leki mam utrzymane poza Amlozekiem. Dodatkowo dostałam Clexane. Przerażaja mnie te zastrzyki w brzuch, ale muszę dać radę. Wciaż nie jestem do końca przekonana co do brania Quensylu. We wtorek wizyta u reumatologa. Do gina ponownie przed samymi świętami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 13, 2015 12:41 pm Temat postu: |
|
|
Super,że ok i oby tak dalej !
Wtorek juz niedługo i dowiesz się konkretnie.
Zdrówka życzę  _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marcin K Stary wyjadacz

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|