Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam sie na jakis czas
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dacja
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Gru 18, 2015 10:42 pm    Temat postu: Witam sie na jakis czas Odpowiedz z cytatem

Witam , Nie dalam rady przeczytac wszystkiego , pewnie nadrobie. Chcialam sie przywitac bo prawdopodobnie bede potrzebowla Waszej wiedzy i wsparcia. 3 tygodnie temu dostalam wyniki badan gdzie mam pozytywne przeciwciama DsDNA i Ana tez.. lekarz rodzinny na podstawie objawow : bole nocne kregoslupa , sztywnosc karku , bokesnosc palcy i kolan, skierowal nie do reumatologa ze wskazaniem Toczen. Nie wiem jak bardzo jestem chora , jak silny lub jak slaby jest przeciwnik we mnie , ale mam nadzieje , ze wnajde u Was wsparcie i porade. W poniedzialek 21.12 mam pierwsza wizyte u remautologa ... jesli pozwolicie dam Wal znac jak to wyglada. Chetnie pogadam w wolnym ( gdy dzieci spia ) czasie jak to przetrwac , jak dalej zyc ... pozdrwiam Was tuz przed diagnoza Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Gru 18, 2015 11:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam cieplutko na forum. Very Happy

Po pierwsze to trzeba skupic sie na pozytwach. Wink
Jest ich trochę.
Wizyte u reumatologa masz bardzo szybko oby tak samo bylo z diagnoza lub jej wykluczeniem. Smile
Z toczniem zyje sie zupelnie normalnie. Bywa uciazliwy ale leki sa po to aby ujarzmic jego apetyt. Wink
Do 21-go masz kilka dni wiec zaoraszamy na kafke do naszej kawiarenki-ploty w dobrym towarzystwie sa bardzo relaksujace. Very Happy

Rozgosc sie i w razie pytan nie krepuj sie. Very Happy
Pozdrawiam.
Dacja
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Gru 18, 2015 11:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziekuje za przywitanie , musze sie zaznajomic z forum... jestem w forach dobra , ale kazde forum jest specjalne Wink Mieszkam 8 lat poza Polska wiec prosze wybaczcie literowki .. pisze teraz z klawiatura AZERT nie QWERTY . Czy jest mozliwe aby z toczniem tyc ?? ja mam wrazenie , ze puchne .. czy to oze oznaczac problem z nerkami ?

ewela.t napisał:
kawiarenki-ploty w dobrym towarzystwie sa bardzo relaksujace. Very Happy

Pozdrawiam.

Nie dziala , chce jakies wtyczki ...
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Gru 18, 2015 11:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zdarza sie np. zbierac wode.. Wink
Zawsze to lepiej niz brzmi niz zbierac tluszczyk, prawda? Wink
Toczen moze atakowac nerki ale nie martw sie na zapas. Lekarz zkeci badania, wszystko sprawdzi i podbije "przeglad".

Literowki to moja specjalność-dzieki za wybawienie! Allah

Gdzie Cie wywialo? Wink

Edit:
Jak to? Kawiarenka nie dziala? Shocked
(Znajduje sie w Rozmowach Niekontrolowanych")

Ps. Mozesz edytowac swoj post i dopisac to co Ci umknelo-mamy tutaj zasade, ze nie piszemy posta pod wlasnym w tak krotkim odstepie czasu.
Jak bedziesz miała chwilke to zapoznaj sie z naszym regulaminem-poruszanie sie po forum bedzie latwiejsze. Very Happy
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Gru 18, 2015 11:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj.
Na forum znajdziesz mnóstwo inspiracji do walki z chorobą: ważne, by umieć czerpać z tego miejsca tylko pozytywną energię.

Jeśli chodzi o nasze choroby i tycie - nie jest to nic nadzwyczajnego, ale też nie występuje zawsze. Mam więc nadzieję, że owo "puchnięcie" jest tylko przejściowe.

Co do miejsca Twojego pobytu, pozwolę sobie zgadnąć - czyżby Francja? Wskazywałby na to typ klawiatury. Z drugiej strony "Dacja" kojarzy mi się z Rumunią, więc albo jedno albo drugie ze wskazaniem na to pierwsze...

Trzymaj się
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Dacja
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Gru 18, 2015 11:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mieszkam w Belgii , gdzies obok terorystow... nieedaleko Wink Moj mlodszy syn 7 lat ostatnio nie mogl spac , bal sie wiadomosci w TV... wizyte u reumatologa faktycznie mam szybko bo prywatnie ... jak dzwonilam do szpitala to czas oczekwiwania okolo 3 mce ... Jestem twarda babka.. ale czasami sie boje diagnozy ze wzgledu na dzieci... mam synkow 7 lat i 3,5 roku.
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Gru 18, 2015 11:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie boj sie diagnozy-nie taki diabel straszny. Wink
Dobrze jest wiedziec z kim/czym przyszlo nam sie zmierzyc.
Toczen to choroba przewlekla, ktora potrafi dopiec ale mamy jak z nia walczyć-to jest najwazniejsze! Very Happy

Teraz to podobno na Londyn sie szykuja...
Dzieci nie powinny sie bac. Sad
Dacja
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Gru 18, 2015 11:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Łukasz F. napisał:
Witaj.

Co do miejsca Twojego pobytu, pozwolę sobie zgadnąć - czyżby Francja? Wskazywałby na to typ klawiatury. Z drugiej strony "Dacja" kojarzy mi się z Rumunią, więc albo jedno albo drugie ze wskazaniem na to pierwsze...

Trzymaj się

Blisko Francji i blisko Dacji w Rumunii .
Mieszkam w Belgii bo wyszlam za maz za Belga , Dacja to kraina geograficzna Rumunii ... ten nick powstal jakies 15 lat temu ... wszystko co z nim zwiazane zostaniez blisko sercu memu.
Powrót do góry
Łukasz F.
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Gru 18, 2015 11:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cóż - przynajmniej byłem blisko Smile
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Gru 19, 2015 9:29 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj na forum

piszesz
Cytat:
.. Jestem twarda babka.. ale czasami sie boje diagnozy ze wzgledu na dzieci... mam synkow 7 lat i 3,5 roku.

i
Cytat:
jak dalej zyc ... pozdrwiam Was tuz przed diagnoza Wink

zrozumiałe ze się boisz bo wszystko co nieznane budzi lęk,

pytanie jak dalej zyć ? tak jak zyłaś nie inaczej. Wink
sama zaczełam chorować jak moje dzieci były mniej więcej w wieku Twoich.
- teraz obaj są ojcami, - wiesz juz jak będzie - różnie będzie. Zalezy od organizmu , własnej siły wewnętrznej , silnego ducha i determinacji.
bEdą okresy ze zapomnisz o chorobie - naprawdę tak będzie.

nie podoba mi się tytył Twojego wątku ( to żart) - Witam się na jakiś czas- dlaczego na jakiś czas? mam nadzieję ze jak juz wszystko będziesz wiedziała to nas nie zostawisz co Wink

jeszcze jedno myslę że sprawdzałaś chat a nie dotarłaś do kawiarenki - chat nie działa to masz rację .
Porozglądaj się po forum , znajdziesz na spokojnie wszystko i pisz wszędzie , gdzie masz coś do powiedzienia Wink Wink
Dacja
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Gru 19, 2015 10:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam porannie ,

Dziekuje za powitanie , i bardzo mi milo , ze mnie tak milo przyjeliscie Smile Faktycznie tytul mojego watku moze nienajlepszy , ale chyba mialam wczoraj troszke gorszy dzien...
Uwielbiam grac w siatkowke i z grupa znajomych w kazda sobote gramy na sali 2-3 godzinki. Niestey pierwszy raz usialam zrezygnowac z grania dzisiaj ze wzgedu ba bole stawow , ktore mam. Kolana strzelaja i bola jakby musialy dzwigac 150 kg ...
Fajnie , ze istniejecie bedziecie dla mnie skarbnica wiedzy a w przszlosci moze ja bede mogla pomoc komus nowemu jak sie pojawi - tak ja WY pomagacie. Wspanialej soboty Smile

Ostatnio zmieniony przez Dacja dnia Pon Gru 21, 2015 9:49 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Dacja
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Gru 21, 2015 9:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wieczornie drodzy forumowicze.

Jestem dzisiaj po mojej pierwszej zyciowej wizycie u reumatologa. Lekarz fajny ( szkoda, ze jestem mezatka ) popatrzyl na moje badania lekarza rodwinnego ANA hep-2 dodatnie ,dsDNA +66 przy normie ponizej 10 , pokiwal glowa i powiedzial zartobliwie, ze na tocznia to trzeba sobie zasłużyć Smile Nie wiem czy sobie zasluzylam , wiec popukal , powyginal i kazal przyjsc 14 stycznia ze wszystkimi wynikami.

Do zrobienia mam :
przeswietlenie dloni , kregoslupa szyjnego , kregoslupa ledzwiowego i kolan.
Badania krwi cala masa , nie wiem czy mi krwi starczy .
podstawa + rozne witaminy , glukoza, keratyna , mocznik , kwas moczowy .. blee , transfery - cokolwiek to jest Wink , ferrytyny .. brzmi tajemniczo , Biochemia ASR+ALT , Gamma-GT, LDH, CK ,foswatazy alkaliczne , bialka wszelkiej masci ( CRP, C3, C4) no i na dokladke autoimunologiczne ANF, ANCA, RF .... Pfuuuu ... sporo tego i wiele zwrotow trudno mi tlumaczyc.
Czeka mnie droga przez badania , trzymajcie kciuki aby wyszly dobrze.
Powrót do góry
renia79
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Gru 22, 2015 9:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

krwi Ci starczy, przy okazji bedziesz swiecic jak neonówka Laughing Laughing Laughing

a teraz na serio, super ze dostałaś tyle badan na dzien dobry, wiele to moze wyjasnic, bez zbednego łazenia w te i nazad Laughing
Dacja
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Gru 22, 2015 9:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

renia79 napisał:
krwi Ci starczy, przy okazji bedziesz swiecic jak neonówka Laughing Laughing Laughing
l:

Swiecenie moze wskazane na swieta , dzieci beda przesczesliwe jak mama poswieci kolo choinki.

Jutro dzien krwisty i zdjeciowy Smile nastepna wizyta u reumatologa 14 stycznia z kompletem wynikow.
Pozdrawiam wszystkich swiatecznie.
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Gru 22, 2015 9:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj na forum Smile

kciuki mogę potrzymać Smile

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: