Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zozo Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Sty 30, 2015 8:17 am Temat postu: |
|
|
Aisha napisał: |
Hej
Ostatnio przetestowałam zakup calcortu na odległość w pewnej niemieckiej aptece w Gorlitz (kontakt mailowy - skan recepty, przelew SEPA, wysyłka oryginału recepty). Łączny czas ok. 9 dni. Cena: calcort 6 mg 100 tabl. 32,36 EUR, wysyłka 4,50 EUR. Namiary na aptekę znajdują się na stronie Zgorzelca - tyle chyba mogę podać nie będąc posądzona o reklamę
 |
Tez korzystam z tej apteki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
szarlotka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2015 1:58 pm Temat postu: |
|
|
droga do uzyskania importu docelowego calcortu ( i nie tylko).
1. drukujemy ze strony ministerstwa zdrowia druki do wypełnienia: http://www2.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=b4&ms=290&ml=pl&mi=296&mx=0&mt=&my=296&ma=05208
2. jeden z druków wypełnia lekarz prowadzący
3. jeśli lek ma być podawany w szpitalu, biegniemy po pięczątkę i podpis do dyrektora szpitala, jesli nie- podpis niepotrzebny.
Na wniosku potrzebny jest też podpis konsultanta wojewódzkiego z danej diedziny lub konsultanta krajowego,
4. wniosek wysyłamy do ministerstwa zdrowia
5. po uzyskaniu zgody z MZ idziemy do lekarza (nawet poz) po receptę i do apteki, która sprowadzi nam lek.
na razie jestem na punkcie 4
Jak na złość moj konsultant wojewodzki został odwolany, a nowy jeszcze nie powołany;/ musiałam wysłać wniosek do krajowego- ale na szczęście rozpatrzył mnie pozytywnie.
Niepotrzebnie wmówiono mi, że potrzebna jest pięczątka dyrektora szpitala :/ ale przynajmniej poznałam sympatyczną panią dyrektor;)
aaa- i jeszcze wazna rzecz- lekarka wypisałą mi zapotrzebowanie tylko na poł roku(niby maxymalny czas)- okazuje się jednak, że od jakiegoś czasu można wypisać nawet do 2 lat!
Wazny tel do MZ w sprawach refundacji importu docelowego
(0-22) 634 96 59 można pytać o wszystko:) _________________
SZCZĘŚCIE TO NIC INNEGO JAK ZDROWIE I KIEPSKA PAMIĘĆ J.L.Wisniewski |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 13, 2015 6:29 pm Temat postu: |
|
|
Nooo kochana jesteś... namiary podałaś niemal na tacy  _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
zozo Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Paź 13, 2015 6:10 pm Temat postu: |
|
|
Hej
Czy ktos z Was ma moze jedno nadliczbowe opakowanie Calcortu i moglby sie podzielic? Moge za nie oddac pieniadze lub oddac opakowanie jak bede miala swoje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 13, 2015 6:58 pm Temat postu: |
|
|
zozo nie pomoge bo nie biorę tego _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel-ania Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 21, 2015 11:16 am Temat postu: |
|
|
Z powodu zmniejszenia dawki mam do odstąpienia Calcort. Termin ważności kwiecień 2016.
Jeśli ktoś w potrzebie, to proszę o priv. |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorka Junior

|
Wysłany: Pon Sty 04, 2016 8:54 pm Temat postu: Odkupię calcort |
|
|
Witam! Pilnie potrzebuję calcort, może ma ktoś na zbyciu? Odkupię lub pożyczę - swój będę miałam dopiero 24 stycznia, a córka ma mocno zwiększoną dawkę i już wiem, że nie wystarczy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Alicja K Junior

|
Wysłany: Pią Paź 14, 2016 10:30 pm Temat postu: Re: Odkupię calcort |
|
|
dorka napisał: |
Witam! Pilnie potrzebuję calcort, może ma ktoś na zbyciu? Odkupię lub pożyczę - swój będę miałam dopiero 24 stycznia, a córka ma mocno zwiększoną dawkę i już wiem, że nie wystarczy. |
DOBRY WIECZÓR,
MOGĘ ODSPRZEDAĆ 2 LUB 3 OPAKOWANIA CALCORTU 6MG
POZDRAWIAM
ALICJA |
|
Powrót do góry |
|
 |
|