Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

AZW? toczen?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
magdalena laura
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Sty 08, 2016 6:25 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem
mam możliwość pisania jeno teraz przed pracą
wiesz ja do końca nie potrafię ogarnąć podejścia ... no bo tak nie sądze słonko by lekarz- patomorfolog chciał zataić jakiekolwiek wnioski płynące z bioptatu Shocked
myślę, że dobrze zrobiłaś oddając próbkę do ponownego zbadania ja też swoje woziłam do innych miast -masz potwierdzenie to nie azw a tak jak pisałam stłuszczenie wywołało zapalenie, sama napisałaś że już nie ma mowy o autoimmunologii a jest słuszczenie.
Więc ktoś kto to pisał wie co pisze i bierze za to odpowiedzialność
Myślę sobie, że skoro brak odnośnika odnośnie włoknienia to chyba ok co ? nie ma marskości jako takiej -swoją drogą nie wiem skąd wcześniej była ciągle o tym mowa
masz zmiany trzeba leczyć i o siebie dbać - nie doszukuj się na siłe zmian ok bo to nic dobrego. Szczerze wiem, że każdy jest inny ale naprawdę jak na autoimmunolog miałabyś ekstra wyniki Wink
nie łam się pogadaj z hepatologiem swoim lekarzem dojdziecie pewnie do jakiś wniosków może warto poszukać kogoś odnośnie nerek
trzymaj się dzielnie dbaj o wątrobę skonsultuj pogadaj z lekarzami bo my możemy jeno pocieszyć ale ocenić bioptat chyba nie Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ammy87
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Sty 08, 2016 6:57 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziekuje za odpowiedz :**

Jesli chodzi o markosc to powiedziala mi to lekarka ktora wreczala mi wynik biopsji , moj prof rowniez wspomnial ze zaburzona budowa, wloknienie przeslowe itp. Itd to 3 stopien wloknienia i poczatek marskosci.
Ja mojego wycinka nigdzie nie zaowizilam bo znajdowal sie tam gdzie i oboje pato.pracyją. tylko 1 ocenial dr a drugi prof opinie wypisali na jednej kartce jeden pod drugim. Chyba lepiej bym sie czula, gdyby ocenial ktos z innwgo miasta/osrodka... sama nie wiem.
Ostatnio bylo 60% stluszczenia teraz jest 80% a jak rozmawialam z prezesem prometeuszy bo chcialam zasiegnac opini to mowil mi ze 60% to bardzo duzo a przy 80% jest wskazanie do przeszczepu....

Wycienk mozna roznie ocenic bo to ocena subiektywna tylko chodzino to czy ktos mogl sie zasygerowac czyms..pani w rejwstracji ciagle pytala czemu ponowna opinia ito za 50 razem maz powiedzial ze prof chxe miec pewnosc bo wyniki swoje wskazuja a wynik biopsi swoje w koncu powiedziala ze w takim razie ich prof pogada z moim prof o co konretnie chodzi
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Sty 08, 2016 4:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ammy wez się za siebie - duzo ruchu , zdrowa dieta i problemy się cofną , jak juz było kilka razy.
To własnie jest najważniejsze.
Sami pracujemy tez na to w jakim stanie jest nasza wątroba.
Sama miałam alaty ponad 2 tyś , a GGPT ponad 3 tysiące.
to było ostre zapalenie trzustki , wszystko wróciło jako tako do normy . Watroba się regeneruje ale musisz jej pomóc .
Jak to juz chyba lekarze mówili. Dieta i ruch.
ammy87
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Sty 09, 2016 10:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj
moze wrócić do normy ale u mnie od x lat jest poziom podwyższony
nie spada do normy Sad
Powrót do góry
Ankanow62
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Sty 09, 2016 11:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zacznij od diety ammy ale nie tak jak do tej pory na zasadzie sinusoidy,chudniesz-tyjesz-chudniesz...sama zabijasz swoja watrobe a to co mowisz ze mam jest otyla i ma zdrowa watrobe to zaden argument...to tak jak z cukrzyca,jeden otyly ja ma a drugi nie ma a sa tacy ktorzy sa chudzi wrecz i choruja na cukrzyce......zacznij wiec od rzeczy najprostszych bo na pewno kazdy lekarz mowil ci od czego mozesz miec stluszczenie watroby
ammy87
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Sty 12, 2016 10:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dostalam dzisiajn wynik antydsDNA wynik 0.04 napisane jest ze wynik powyzej 1 dodatni ponizej ujemny a to nie jest tak ze twgo nie powinno byc w ogole ??

Odnosnie wagi to spada ladnie od poczatku -13 kg ale to chyba ze stresu bo apetytu nie mam nawet z lozka wyhsc niw umiem
Wyczytalam ze stluszczenie sie niw cofa a co gorsza jest duza szansa na zachorowanie na raka co 4 osoba z NASHem bedzie miala raka waroby Sad
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Sty 12, 2016 10:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ammy..

Trzeba zadbac o to aby wyniki byly choc bliskie normy. W tym momencie NIC w tym kierunku nie robisz. Confused
Nie osiagniesz tego lezac w lozku i czytajac o mozliwosciach wystapienia nowotworu!

Rusz sie i zacznij zyc!
Zadreczasz sie tym co moze sie stac a mnie przeraza to co sie teraz z Toba dzieje...

Wynik antydsDNA jest ujemny - nic tylko sie cieszyc!
Kobieto otrzasnij sie Idea

Ps. Przeczytalas regulamin? Nie piszemy posta pod wlasnym w tk krotkim odstepie czasu-edytujemy poprzedni i dopisujemy.
ammy87
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Sty 12, 2016 3:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie umiem tego zmienić tzn nie widzę opcji usunięcia postu Sad
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 12, 2016 3:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

poprawiłam
jest opcja EDIT w prawym górnym rogu- jesli chcesz coś dopisać do posta , którego dopiero co napisałaś , klikasz w edit , wtedy post się otworzy i możesz pisać dalej.
ammy87
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Sty 12, 2016 5:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziekuje Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: