Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

powiększone węzły chłonne i dodatnie ANA a brak diagnozy
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
alawa
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Gru 14, 2015 8:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj!
Trzymam kciuki , aby wreszcie wyjaśnily się Twoje problemy i zastosowano sensowną kurację.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Gru 15, 2015 11:21 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Iwonko, rozmawialas juz ze specjalista o tym wyniku?

Z jednej strony rozumiem chec postawienia diagnozy bo niepewnosc jest najgorsza ale z drugiej strony, dobrze, ze badanie nie wykazalo czegos konkretnego.

Sciskam i czekam na diagnoze razem z Tobą. Buziak
Iwona123
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Sty 11, 2016 7:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Was ponownie,

przez ostatni czas konsultowałam wynik histopatologiczny węzła z hematologiem, który powiedział, że należy zamknąć temat nowotworu układu chłonnego bo ja według niego nic takiego nie mam, a jak zapytałam skąd w takim razie te węzły, odpowiedział, że ja tak najwidoczniej mam i tyle.

Kilka dni temu byłam u bardzo dobrego immunologa z krakowa w sprawie tych moich przeciwciał, lekarz zbadał mnie bardzo dokładnie, wynalazł bardzo dużo węzłów i to nawet w takich miejscach, że nawet nie wiedziałam że mogą być tam węzły. Powiedział, że bardzo dobrze, że wynik histopatologiczny dwóch wyciętych węzłów nie pokazał nic nowotworowego a to oznacza, że przy moich dodatnich przeciwciałach może to być toczeń, że ta bardzo rozległa limfadenopatia i bóle stawów i mięśni też na to wskazują, ale pocieszył mnie żebym się nie martwiła bo to znacznie lepsza diagnoza niż nowotwór.
Polecił zrobienie jeszcze ANA3 i z pełnymi wynikami wizyta za 3 tygodnie i rozpoczęcie leczenia, jeszcze nie wiem jakiego, lekarz zleci je po obrazie pełnych badań.

Nie wiem czy ten lekarz ma rację po tylu wizytach u różnych specjalistów bez żadnego rezultatu trochę w to wszystko zwątpiłam ale wreszcie jeden postawił jakaś ewentualną diagnozę i mam nadzieję, że wreszcie ten lekarz odpowiednio się mną zajmie i jakoś to wszystko pozbiera do kupy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Sty 11, 2016 10:25 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobrze że trafiłaś na dobrego lekarza i oby postawił słuszną diagnozę , nowotwór wykluczony ,to już super wiadomość.,jeszcze kilka badań odpowiednie leczenie i będziesz funkcjonować normalnie .
Dużo zdrówka życzę i cierpliwości.Trzymaj się.
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Sty 12, 2016 10:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo sie ciesze, ze nowotwor zostal wykllczony! Jupi2

Podpisuje sie pod słowami Agi i czejam na same dobre wiesci. Very Happy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: