|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 14, 2015 8:04 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Trzymam kciuki , aby wreszcie wyjaśnily się Twoje problemy i zastosowano sensowną kurację. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Gru 15, 2015 11:21 am Temat postu: |
|
|
Iwonko, rozmawialas juz ze specjalista o tym wyniku?
Z jednej strony rozumiem chec postawienia diagnozy bo niepewnosc jest najgorsza ale z drugiej strony, dobrze, ze badanie nie wykazalo czegos konkretnego.
Sciskam i czekam na diagnoze razem z Tobą.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwona123 Junior

|
Wysłany: Pon Sty 11, 2016 7:59 am Temat postu: |
|
|
Witam Was ponownie,
przez ostatni czas konsultowałam wynik histopatologiczny węzła z hematologiem, który powiedział, że należy zamknąć temat nowotworu układu chłonnego bo ja według niego nic takiego nie mam, a jak zapytałam skąd w takim razie te węzły, odpowiedział, że ja tak najwidoczniej mam i tyle.
Kilka dni temu byłam u bardzo dobrego immunologa z krakowa w sprawie tych moich przeciwciał, lekarz zbadał mnie bardzo dokładnie, wynalazł bardzo dużo węzłów i to nawet w takich miejscach, że nawet nie wiedziałam że mogą być tam węzły. Powiedział, że bardzo dobrze, że wynik histopatologiczny dwóch wyciętych węzłów nie pokazał nic nowotworowego a to oznacza, że przy moich dodatnich przeciwciałach może to być toczeń, że ta bardzo rozległa limfadenopatia i bóle stawów i mięśni też na to wskazują, ale pocieszył mnie żebym się nie martwiła bo to znacznie lepsza diagnoza niż nowotwór.
Polecił zrobienie jeszcze ANA3 i z pełnymi wynikami wizyta za 3 tygodnie i rozpoczęcie leczenia, jeszcze nie wiem jakiego, lekarz zleci je po obrazie pełnych badań.
Nie wiem czy ten lekarz ma rację po tylu wizytach u różnych specjalistów bez żadnego rezultatu trochę w to wszystko zwątpiłam ale wreszcie jeden postawił jakaś ewentualną diagnozę i mam nadzieję, że wreszcie ten lekarz odpowiednio się mną zajmie i jakoś to wszystko pozbiera do kupy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 11, 2016 10:25 am Temat postu: |
|
|
Dobrze że trafiłaś na dobrego lekarza i oby postawił słuszną diagnozę , nowotwór wykluczony ,to już super wiadomość.,jeszcze kilka badań odpowiednie leczenie i będziesz funkcjonować normalnie .
Dużo zdrówka życzę i cierpliwości.Trzymaj się. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2016 10:53 am Temat postu: |
|
|
Bardzo sie ciesze, ze nowotwor zostal wykllczony!
Podpisuje sie pod słowami Agi i czejam na same dobre wiesci.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|