Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
magdalena laura Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 08, 2016 6:25 am Temat postu: |
|
|
Jestem
mam możliwość pisania jeno teraz przed pracą
wiesz ja do końca nie potrafię ogarnąć podejścia ... no bo tak nie sądze słonko by lekarz- patomorfolog chciał zataić jakiekolwiek wnioski płynące z bioptatu
myślę, że dobrze zrobiłaś oddając próbkę do ponownego zbadania ja też swoje woziłam do innych miast -masz potwierdzenie to nie azw a tak jak pisałam stłuszczenie wywołało zapalenie, sama napisałaś że już nie ma mowy o autoimmunologii a jest słuszczenie.
Więc ktoś kto to pisał wie co pisze i bierze za to odpowiedzialność
Myślę sobie, że skoro brak odnośnika odnośnie włoknienia to chyba ok co ? nie ma marskości jako takiej -swoją drogą nie wiem skąd wcześniej była ciągle o tym mowa
masz zmiany trzeba leczyć i o siebie dbać - nie doszukuj się na siłe zmian ok bo to nic dobrego. Szczerze wiem, że każdy jest inny ale naprawdę jak na autoimmunolog miałabyś ekstra wyniki
nie łam się pogadaj z hepatologiem swoim lekarzem dojdziecie pewnie do jakiś wniosków może warto poszukać kogoś odnośnie nerek
trzymaj się dzielnie dbaj o wątrobę skonsultuj pogadaj z lekarzami bo my możemy jeno pocieszyć ale ocenić bioptat chyba nie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ammy87 Junior

|
Wysłany: Pią Sty 08, 2016 6:57 am Temat postu: |
|
|
Dziekuje za odpowiedz :**
Jesli chodzi o markosc to powiedziala mi to lekarka ktora wreczala mi wynik biopsji , moj prof rowniez wspomnial ze zaburzona budowa, wloknienie przeslowe itp. Itd to 3 stopien wloknienia i poczatek marskosci.
Ja mojego wycinka nigdzie nie zaowizilam bo znajdowal sie tam gdzie i oboje pato.pracyją. tylko 1 ocenial dr a drugi prof opinie wypisali na jednej kartce jeden pod drugim. Chyba lepiej bym sie czula, gdyby ocenial ktos z innwgo miasta/osrodka... sama nie wiem.
Ostatnio bylo 60% stluszczenia teraz jest 80% a jak rozmawialam z prezesem prometeuszy bo chcialam zasiegnac opini to mowil mi ze 60% to bardzo duzo a przy 80% jest wskazanie do przeszczepu....
Wycienk mozna roznie ocenic bo to ocena subiektywna tylko chodzino to czy ktos mogl sie zasygerowac czyms..pani w rejwstracji ciagle pytala czemu ponowna opinia ito za 50 razem maz powiedzial ze prof chxe miec pewnosc bo wyniki swoje wskazuja a wynik biopsi swoje w koncu powiedziala ze w takim razie ich prof pogada z moim prof o co konretnie chodzi |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 08, 2016 4:50 pm Temat postu: |
|
|
Ammy wez się za siebie - duzo ruchu , zdrowa dieta i problemy się cofną , jak juz było kilka razy.
To własnie jest najważniejsze.
Sami pracujemy tez na to w jakim stanie jest nasza wątroba.
Sama miałam alaty ponad 2 tyś , a GGPT ponad 3 tysiące.
to było ostre zapalenie trzustki , wszystko wróciło jako tako do normy . Watroba się regeneruje ale musisz jej pomóc .
Jak to juz chyba lekarze mówili. Dieta i ruch. _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ammy87 Junior

|
Wysłany: Sob Sty 09, 2016 10:42 am Temat postu: |
|
|
witaj
moze wrócić do normy ale u mnie od x lat jest poziom podwyższony
nie spada do normy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 09, 2016 11:31 am Temat postu: |
|
|
zacznij od diety ammy ale nie tak jak do tej pory na zasadzie sinusoidy,chudniesz-tyjesz-chudniesz...sama zabijasz swoja watrobe a to co mowisz ze mam jest otyla i ma zdrowa watrobe to zaden argument...to tak jak z cukrzyca,jeden otyly ja ma a drugi nie ma a sa tacy ktorzy sa chudzi wrecz i choruja na cukrzyce......zacznij wiec od rzeczy najprostszych bo na pewno kazdy lekarz mowil ci od czego mozesz miec stluszczenie watroby _________________ Animus aeger semper errat |
|
Powrót do góry |
|
 |
ammy87 Junior

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2016 10:12 am Temat postu: |
|
|
Dostalam dzisiajn wynik antydsDNA wynik 0.04 napisane jest ze wynik powyzej 1 dodatni ponizej ujemny a to nie jest tak ze twgo nie powinno byc w ogole ??
Odnosnie wagi to spada ladnie od poczatku -13 kg ale to chyba ze stresu bo apetytu nie mam nawet z lozka wyhsc niw umiem
Wyczytalam ze stluszczenie sie niw cofa a co gorsza jest duza szansa na zachorowanie na raka co 4 osoba z NASHem bedzie miala raka waroby Sad |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2016 10:41 am Temat postu: |
|
|
Ammy..
Trzeba zadbac o to aby wyniki byly choc bliskie normy. W tym momencie NIC w tym kierunku nie robisz.
Nie osiagniesz tego lezac w lozku i czytajac o mozliwosciach wystapienia nowotworu!
Rusz sie i zacznij zyc!
Zadreczasz sie tym co moze sie stac a mnie przeraza to co sie teraz z Toba dzieje...
Wynik antydsDNA jest ujemny - nic tylko sie cieszyc!
Kobieto otrzasnij sie
Ps. Przeczytalas regulamin? Nie piszemy posta pod wlasnym w tk krotkim odstepie czasu-edytujemy poprzedni i dopisujemy. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
ammy87 Junior

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2016 3:40 pm Temat postu: |
|
|
nie umiem tego zmienić tzn nie widzę opcji usunięcia postu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2016 3:50 pm Temat postu: |
|
|
poprawiłam
jest opcja EDIT w prawym górnym rogu- jesli chcesz coś dopisać do posta , którego dopiero co napisałaś , klikasz w edit , wtedy post się otworzy i możesz pisać dalej. _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ammy87 Junior

|
Wysłany: Wto Sty 12, 2016 5:05 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje  |
|