Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Honoratka Junior

|
Wysłany: Sro Sty 20, 2016 11:24 pm Temat postu: cześć nazywam sie Honorata |
|
|
Jestem bardzo młodą dziewczyną, w listopadzie ubiegłego roku wykryto u mnie tocznia . Trzy lata leczono mnie na bielactwo. Rezultaty leczenia nie przyniosły żadnych skutków wiec przeniosłam się do innego specjalisty .
Wyniki ANA wyszły u mnie pozytywne. Horror!! A do tego także badanie tkankowe wycinka skóry " bardzo wysoko dodatnie złogi immunoglobulin oraz C3 . Do tego mam małą ilość płytek krwi. Jestem przerażona ponieważ wysyłają mnie z jednego szpitala do drugiego . Przez jakiś czas byłam załamana gdy powiedzieli mi ze przeszlo na narządy wewnętrzne .
Nie wiem co robić. Nie jestem wogóle przygotowana . Pomóżcie mi zrozumieć przebieg tej choroby . |
|
Powrót do góry |
|
 |
ania_75 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 8:06 am Temat postu: |
|
|
witaj Honoratko
po pierwsze primo - głęboki oddech i głowa do góry
dobrze, że tutaj trafiłaś - poczytaj na spokojnie - jest sporo ciekawych stricte medycznych informacji plus - co np. dla mnie bardzo ważne - są doświadczenia innych chorych - z różnymi objawami, różnym przebiegiem choroby.
A przede wszystkim są ludzie, którzy zrozumieją, doradzą i wesprą
pozdrawiam ciepło  _________________ Przyjaciel to ktoś kto mnie dobrze zna, a mimo to mnie lubi |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 9:29 am Temat postu: |
|
|
Witaj Honorato.
Ja jak zachorowałam miałam 13 lat w tym roku będę mieć 40 więc jak sama policzysz troszku już mam stażu choroby. Ważne by dobrać odpowiednie leki szybka diagnoza i można normalnie funkcjonować.
Ja mam męża dzieci i żyję jak każdy inny .
Poczytaj sobie na spokojnie forum. Uważaj na informacje w sieci które , że tak powiem są absurdalne zwłaszcza z długością życia w chorobie.Dużo zdrowia Ci życzę i więcej optymizmu
Także jak napisała Ania głowa do góry trzymaj się ciepło. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 9:51 am Temat postu: |
|
|
Hej
Witam cieplutko na forum.
Tak jak napisaly dziewczyny-uszy do gory!
Pamietaj, ze przeciez swiat sie nie zawalil.
Zyjemy sobie calkiem dobrze. Czasem cos nam podokucza i tyle jego radochy.
Najwazniejsze aby byc pod kontrola lekarska, dobrac dobre leczenie. Wtedy wszystko jest mozliwe!
Zagladaj, czytaj i ciesz sie zyciem.
Buziaki.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 10:21 am Temat postu: |
|
|
Cześć!
Powtórzę za dziewczynami, głowa do góry, z tym da się normalnie żyć
Po pierwszym szoku, który każdy z nas tu przeżył, należy zacząć szukać informacji, nasze forum jest do tego idealne
Masz tu historię wielu osób, które z tą chorobą normalnie żyją, pracują, mają dzieci, rodziny, uprawiają sporty i funkcjonują jak każdy inny człowiek, no może z tą różnicą, że mamy codziennie kilka kolorowych pastylek do łyknięcia
Czytaj, pisz, pytaj, zawsze ktoś odpowie.
Głowa do góry  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Honoratka Junior

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 5:43 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje wam za tak ciepłe słowa. Mam nadzieje ze to sie poukłada . Jak na razie dobrej diagnozy nie ma ale okaże się po następnej wizycie w szpitalu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 7:28 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Powodzenia w diagnozowaniu życzę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ri Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 22, 2016 1:39 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum Nie można się załamywać, każdy z nas tutaj ma większe lub mniejsze problemy, a zobacz, że wszyscy dajemy sobie nieźle radę Spokój bardzo pomaga w leczeniu! _________________ Co nas nie zabije, to nas wzmocni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sty 23, 2016 8:05 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Doceniam pozytywne nastawienie: to zawsze daje nam duże "fory" w walce z chorobą.
Jeśli chodzi o wytłumaczenie przebiegu choroby, trudno jest "zajawić" sprawę w kilku zdaniach. tym niemniej zasoby forum stoją przed Tobą otworem, możesz też liczyć na odpowiedź na swoje wątpliwości, jeśli zadasz jakieś konkretne pytanie.
Pozdrawiam _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|