Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Sty 19, 2016 9:08 pm Temat postu: |
|
|
to jest jeśli się nie mylę stary dobry Budesonid i jeszcze coś .
Jesli wziewy to córka i mąż mają je na ryczałt _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 20, 2016 10:02 am Temat postu: |
|
|
Renia trzymaj się i oby udało się dostać szybciej.
Zdrówka życzę  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 20, 2016 6:23 pm Temat postu: |
|
|
Renia bierzesz wziewy i palisz fajki? _________________ Animus aeger semper errat |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 4:17 pm Temat postu: |
|
|
Aniu brałam tylko tydzień dodatkowo , a teraz już nie. Według mnie nie ma potrzeby. _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewabielany Junior

|
Wysłany: Pią Sty 22, 2016 2:09 pm Temat postu: |
|
|
Cześć
Bardzo serdecznie cię witam je też od niedawna jestem na forum, ale bardzo bardzo dużo się już dowiedziałam. Mówiąc szczerze, to u mnie toczeń w formie skórnej wykryto 6 lat temu a teraz przeszedł w formę układową - mam trochę żalu do lekarzy że mnie nie uprzedzili, że to tak może być, ale trzeba żyć. Mnie również bolą nadgarstki, ale także inne stawy, kolana, łokcie, stopy. Czekam teraz na wizytę u reumatologa i jestem ciekawa co mi zaleci. Poczytaj sobie nasze forum jest super, dziękuję Bogu, że mogłam tu trafić
Pozdrawiam cieplutko Ewa |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 22, 2016 2:18 pm Temat postu: |
|
|
Renia rzucaj fajury poczaruję może się uda ?
Ewabielany nasza Renia na forum to już troszku jest i to nawet lat..  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Honoratka Junior

|
Wysłany: Pią Sty 22, 2016 3:33 pm Temat postu: |
|
|
Czesc ja jestem nowa ale jak mogę doradzić to Agnieszka ma racje rzucenie palenia to bardzo dobry pomysł ja rzuciłam po rozpoznaniu choroby i mam mniejsze problemy z trawieniem a nawet skóra zaczęła się regenerować. Więc polecam choć wiem że to nie jest proste pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 22, 2016 4:42 pm Temat postu: |
|
|
Reniu trzymaj się dzielnie !
Ale jak fajczysz tzn. że nie jest tak źle  _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 03, 2016 6:32 pm Temat postu: |
|
|
potrzebuje porady Was mądrzejszych
moja reuma w styczniu odstawiła mi mtx, bo interna stwierdziła ze kaszel może być od mtx., bądź od infekcji, a wiemy ze Renia debil nie odstawiła przy antybiotykach mtx.
Sprawa wygląda tak.
14 stycznia byłam u reumy, dosłownie 4-5 dni potem kaszel całkowicie ustał, ale mam jej polecenie odsawic mtx do momentu co powie pulmunolog. Dziś 3 dawka mtx pominięta, a ja się czuję jak wywłoka, a kaszlu nie ma.
Czy brac z powrotem sama???, czy znowu może nawet na prywatną wizytę pojechać do niej??, tym bardziej że już zasuwam na przeciwbólach, pogoda również daje do wiwatu, a pulmunologa mam dopiero w połowie kwietna, więc jeszcze zanim do niej pojadę to wróci wszystko
Szału nie było, ale jednak ciut lepiej.
I nie wiem czy zganiać moje bolączki na pogode zwariowaną za oknem, przeciążenie organizmu, czy na mtx.
będę wdzieczna za wasze opinie _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 03, 2016 6:50 pm Temat postu: |
|
|
Renia jedz na prywatna wizytę- nie m sensu się tak męczyć.
Moim zdaniem powinnaś wócić do mtx bo się wykonczysz. _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 03, 2016 6:50 pm Temat postu: |
|
|
Renius a nie mozesz sie z nia skonsultować telefonicznie? Jesli nie to ja bym pojechala na ta prywatna ( ) wizyte.
Sama go nie bierz.
Tulasy sle.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 03, 2016 7:51 pm Temat postu: |
|
|
to po matki bozej pieniężnej pojadę, a jutro zadzwonię, może uda im się mnie gdzieś wcisnąć
na pewno nie był kaszel od mtx, bo przeszło zanim go odstawiłam, wiec dla mnie wynik jest prosty jak 2+2 _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 4:28 pm Temat postu: |
|
|
i ja tu
tyle że nie edytuje wpisu robie nowy, a co
czy Wy też macie doczynienia z hematologami???
czy zwiększona liczba leukocytów ma powodować u mnie strach???
bo wlasnie dostałam skierowanie  _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 4:38 pm Temat postu: |
|
|
Reniaileich jest?
ja nie miałam z hematologiem do czynienia nigdy _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Mar 31, 2016 4:43 pm Temat postu: |
|
|
Monia nie wiem co to pierwsze co napisałaś nie jarzę
dzięki za reakcje, jakos mi nie w smak, myślałam ze dostane pigułke i fajrant, a tu masz babo placek _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
|
Powrót do góry |
|
 |
|