Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ewabielany Junior

|
Wysłany: Nie Lut 21, 2016 3:28 pm Temat postu: nieszczelne jelito |
|
|
Cześć
Dzisiaj przeczytałam o nieszczelnym jelicie, które jest przyczyną CELIAKII, która jest chorobą immunologiczną, aktor twiedzi, że nieszczelne jelito jest przyczyną innych chorub immunologicznych i jedną z metod leczenia jest dieta bezglutenowa, witamina D i kwasy OMEGA 3, Czy słyszeliście już tą teorię, podzielcie się swoją wiedzą na ten temat. Dziekumę
Ewa |
|
Powrót do góry |
|
 |
BenOn Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lut 21, 2016 10:15 pm Temat postu: |
|
|
czytalem na amerykanskich portalach medycznych artykuly o tym, ale to byly tylko artykuly a nie przedstawione konkretne wyniki badan, wiec dla mnie to za malo by sobie wyrobic zdanie, tym bardziej ze nie jestem lekarzem.
Zawsze mozna sprobowac takiej diety i samemu ocenic |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2016 8:36 am Temat postu: |
|
|
Ewabielany teoria nieszczelnego jelita powiązana jest np. z protokołem autoimmunologicznym, którego celem jest uszczelnienie jelit. Dla mnie teoria jest z kosmosu, ale może sprawdzę na swoim organizmie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewabielany Junior

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2016 10:24 am Temat postu: |
|
|
dziękuję, szukam, szukam, szukam, ale chyba nie powinnam. Trzeba opierać się na sprawdzonych badaniach i już |
|
Powrót do góry |
|
 |
aklepka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2016 12:54 pm Temat postu: |
|
|
są osoby, którym to pomaga. Ale na efekty niby się czeka. Wiesz nic nie ryzykujesz próbując, tylko żeby nie odrzucać leczenia konwencjonalnego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|