Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dzień dobry
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Krystyna71
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Lut 29, 2016 2:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Meguchna
Jeżeli mozna zapytać to co w morfologii wyszło Ci nieprawidłowo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
aklepka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lut 29, 2016 2:36 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krystyna71 no doktor Sikora jest małomówny albo bardzo konkretny, co rano wizyta i badania na bieżąco. U mnie lekarz podejrzewa spondyloartropatię seronegatywną albo coś toczniopodobnego - ostateczna diagnoza padnie po szpitalu, ale termin dopiero majowy. Dzisiaj do niego jadę to może się coś dowiem. Całą noc miałąm dzisiaj drętwienie prawej dłoni od kr. szyjnego, boli mnie pięta, kolana, mama zapalenie przyczepów mięsniowch. Lekarz chce dodatkowo zrobić mi emg mięsni, rezonans stawów krzyżowo-biodrowych i ana 3 do powtórki.
Powrót do góry
meguchna
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Lut 29, 2016 4:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Leukopenie mam od jakiś 7 lat a w ubiegłym roku dołączyła anemia.
Właściwie anemiczna to byłam całe życie i nigdy nikt
nie dociekał dlaczego.W tej chwili jestem pod opieką reumatologa
i hematologa.I jestem niby chora ale za zdrowa Laughing

Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Lut 29, 2016 6:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krystyna jesteś z Mikołowa , gdzie się leczysz ?
Krystyna71
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Lut 29, 2016 8:47 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monika B napisał:

Moniczko ja dopiero zaczynam leczenie w Poradni na Katowickiej
Powrót do góry
Krystyna71
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Mar 01, 2016 11:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krystyna71 napisał:
Monika B napisał:

Moniczko ja dopiero zaczynam leczenie w Poradni na Katowickiej
, a Ty może tez jesteś z Mikołowa lub okolic
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Mar 01, 2016 11:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krysiu, jak chcesz cos dopisac do wlasnego wpisu, mozesz go edytowac (prawy, gorny rog). Smile
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Mar 01, 2016 4:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mieszkam w Tychach- to rzut beretem.
Obecnie leczę się u siebie ale lata całe jeżdziłam do Katowic -Ligoty do prof Hrycka
Krystyna71
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Mar 01, 2016 7:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny,
dziękuję wszystkich za ciepłe słowa i przyjęcie mnie na forum.
Jak czytam Wasze wcześniejsze posty to uświadamiam sobie że mam wiele objawów takich jak Wy a ja do tej pory myślałam że się po prostu starzeję ( bo am już 45 latjavascript:emoticon('Very Happy'));
suche oczy i gardło -starość, jak mi coś wypadało z rąk to niedołęzność, jak miałam czerwone plamy w kształcie motyla na twarzy - starość skóry, tak jak potworne zmęczenie i osłabienie, bóle męśni, stany podgorączkowe kłopoty z chodzeniem też starość.
Jedyne co mam inaczej to wynik przeciwciał ANA 3 negatywne choć ANA 1 dodatnie 1:1000 więc powiedzieli w Ustroniu że nie mogę mieć choroby tkanki łącznej.
No cóż czekam na wizytę u P. reumatolog.
Pozdrowionka
ps. mam nadzieję że pomimo rzekomego braku choroby tkanki łącznej nie wyrzucicie mnie z forumjavascript:emoticon('Rolling Eyes')
Powrót do góry
aklepka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Mar 01, 2016 8:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tutaj dużo osób ma ana 3 ujemne i rozpoznaną chorobę na podstawie całokształtu. Widzisz, leżałyśmy w tym samym szpitalu a jak tylko u mnie pojawiło się świecenie homogenne, to od raz włączono metotreksat. Możesz opsać swoje problemy z chodzeniem? Bo u mnie taki był początek, byłam u taty w szpitalu i nie mogłam dojść na parking, bóle nóg wzdłuż kości udowych.
Powrót do góry
Krystyna71
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Mar 01, 2016 8:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aklepka napisał:
tutaj dużo osób ma ana 3 ujemne i rozpoznaną chorobę na podstawie całokształtu. Widzisz, leżałyśmy w tym samym szpitalu a jak tylko u mnie pojawiło się świecenie homogenne, to od raz włączono metotreksat. Możesz opsać swoje problemy z chodzeniem? Bo u mnie taki był początek, byłam u taty w szpitalu i nie mogłam dojść na parking, bóle nóg wzdłuż kości udowych.

Zaczęło się od drętwienia rąk, potem ręce przeszły nogi miałam jakby z betonu, bolały jakby mięśnie i żyły chciało wyrwać od kolana w dół. Chodziłam od ściany do ściany nogi były sztywne . Przy badaniu na oddz. neurologicznym mięśni wyszło że przewodnictwo mam poniżej dolnej granicy o dużym rozrzucie. Wprawdzie nogi osttnio trochę lepiej mnie niosą ale ciągle utykam ból w łydkach okropny pozostał, kolano boli pi puchnie o kostkach stopach i stawie skokowym nie wspomnę.
Ręce ma spuchnięte w nadgarstku i ból kciuka.
Pozdrowionka
Powrót do góry
alawa
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Mar 01, 2016 9:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj!
Powodzenia w diagnozowaniu zyczę
Powrót do góry
aklepka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Mar 01, 2016 9:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Krystyna przypomniałaś mi o moich początkowych objawach, własnie miałam takie zdretwiałe nogi od kolan w dól, cięzko się kroki robiło jak nie na swoich nogach. do tego miałam jeszcze zawroty głowy. Neurolog stwierdził u mnie tężyczkę utajona, pobrałam magnez w duzych dawkach i te objawy nigdy nie wróciły. Natomiast po jakimś czasie pojawiły się bóle stawów, i drętwienia dłoni w nocy. A dzisiaj boli mnie posladek, chodź od 3 dni jestem na przeciwbólowych.
Powrót do góry
Krystyna71
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Mar 02, 2016 9:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam dziewczyny
Nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę, że trafiłam na Wasze forum ono bardzo podniosło mnie na duchu.
Myślałam , że ze mną jest coś nie tak i jestem hipochondryczką wmawiam sobie chorobę bo mówiono mi że wyniki mam prawie dobre i nie wygladam na chorą.
Dopiero Wasze wpisy uświadomiły mi że mamy podobne objawy i na samych wynikach z krwi nie można się opierać, lecz trzeba wziąć pod uwagę także i objawy. Jak tak sobie przeanalizuję kilka lat wstecz to choroba już dawaa o sobie znac jakieś 2 lata temu kiedy miałam potworny suchy kaszel że przez 3 m-ce nie przespałam prawie żadnej całej nocy, byłam wtedy w szpitalu i oczywiście nic nie wykryli oprócz kaszlu była oczywiście niemiłosiernie słaba, ale powiedzieli że nie wiedzą z czego. Potem złapało ni ślinanki że gęby za przeproszeniem nie mogłam otworzyć i znowu nic.
Teraz jak to wszystko poskładam do kupy to powoli się układa w całość.
ps. wczoraj znowu miała gorszy dzień wszytkie stawy bolały ale to pewnie zmiana pogody.
Pozdrawiam Wszystkie dziewczyny i jeszcze raz dzięki za ciepłe przyjęcie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: