|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika1304 Junior

|
Wysłany: Sro Mar 02, 2016 6:56 pm Temat postu: |
|
|
Moje leczenie istalam prof Klinger z Wroclawia, ponoc keden z najlepszych w Polsce,wiec raczej wie co robic, jakie leki podac i w jakich dawkach. Zazywam Piramil 1/2tabl 2,5mg i Alfadiol 1tabl 0,25mg. Moj bialkomocz po tym zmalal,nie ma podstaw do wykonania biopsji nerki,a innych objawow chorobowych brak. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmm... Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 04, 2016 10:14 pm Temat postu: |
|
|
Monika-ja leczyłam białkomocz. Od niego się zaczęło wszystko, ale u mnie nie spadał bardzo długo. W najostrzejszej fazie miałam 3g białka. Białkomocz 1g to nie jest białkomocz znikomy! I sterydy brałam i dodatkowo endoksan i to wszystko razem i dopiero po jakimś czasie białkomocz drgnął.
Ciesz się, że póko co wystartczyły leki obniżające cisnienie krwi w nerkach a tym samym białkomocz Ci spadł.
Na pytanie czy będziesz miała objawy czy nie to nie ma odpowiedzi. Czas pokaże.
Ja miałam wysypkę i podwyższone p-ciała. I nic więcej. Objawy w ppstaci gorączek i białkomoczu doszły po kilku latach. I dopiero wtedy padła diagnoza toczeń z zaatakowanymi nerkami. _________________ "To właśnie jest celem istnienia – po prostu żyć i cieszyć się samym życiem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|