|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ewabielany Junior

|
Wysłany: Sro Mar 23, 2016 2:32 pm Temat postu: |
|
|
muszę być cierpliwa i więcej czytać ze zrozumieniem, dziękuję
Ewa |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewabielany Junior

|
Wysłany: Pią Mar 25, 2016 10:20 am Temat postu: grupy wsparcia |
|
|
mam pytanie czy istnieją grupy wsparcia dla chorych na toczeń, pytam bo myślę że ja bardzo bym potrzebowała spotkania w takich grupach. Forum jest super ale bezpośredni kontakt wydaje mi się bardziej wskazany (w moim odczuciu). Jestem z Krakowa i bardzo chętnie bym z takiej grupy skorzystała. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Mar 25, 2016 10:54 am Temat postu: |
|
|
Ewa lekow masz bardzo niewiele, nie warto się tym stresować , szkoda zdrowia.
Czarnowidztwo nie pomaga w powrocie do formy.
Nie ma zadnych grup wsparcia w realu. My sami sobie na forum jesteśmy wsparciem . Zrozumienie to wszystko co możemy sobie dac .
To i tak dużo. Jak ja zaczęłam chorować nie było nic. Ani forum, ani neta .Nie znałam nikogo ,kto chorował na toczeń.
Założyłam że musi być dobrze .
Zawsze możesz skorzystać z pomocy psychologa , lub psychiatry. Bardzo dużo chorych korzysta z takiej pomocy . Warto bo życie z chorobą to nie koniec świata . Zycie przed Tobą , trzeba zadbac o to żeby było na tyle dobre na ile to możliwe. . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ewabielany Junior

|
Wysłany: Wto Mar 29, 2016 1:20 pm Temat postu: |
|
|
Monika B napisał: |
Ewa lekow masz bardzo niewiele, nie warto się tym stresować , szkoda zdrowia.
Czarnowidztwo nie pomaga w powrocie do formy.
Nie ma zadnych grup wsparcia w realu. My sami sobie na forum jesteśmy wsparciem . Zrozumienie to wszystko co możemy sobie dac .
To i tak dużo. Jak ja zaczęłam chorować nie było nic. Ani forum, ani neta .Nie znałam nikogo ,kto chorował na toczeń.
Założyłam że musi być dobrze .
Zawsze możesz skorzystać z pomocy psychologa , lub psychiatry. Bardzo dużo chorych korzysta z takiej pomocy . Warto bo życie z chorobą to nie koniec świata . Zycie przed Tobą , trzeba zadbac o to żeby było na tyle dobre na ile to możliwe. . |
tak to prawda ale początek zawsze jest trudny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 29, 2016 2:55 pm Temat postu: |
|
|
Gorzej jak z początku Ci przyłozą odrazuz 20 tab.
samopoczucie jak na dzien dobry dostajesz 60 mg sterydu ,to jest coś , co będę pamiętaćdo kńca życia.
Początki mogą być trudne ( szczególnie psychicznie )
Fizycznie niestety nie jest lepiej. _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Mar 30, 2016 8:26 am Temat postu: |
|
|
Ewa, rozumiem, ze Ci ciezko i ze poczatki sa trudne. Dasz rade. Spojrz na leki w inny sposob. Sa dla nas ratunkiem. To dzieki nim mamy szanse na zapanowanie nad choroba, sa po to, aby nam pomoc. Mamy ogromne szczescie, ze istnieja juz sposoby walki z naszymi chorobskami, ze mozemy cieszyc sie zyciem jak inni. To dar, nie kara!
Glowa do gory! _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|