Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

ANA 2 1:10240
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ewabielany
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Mar 23, 2016 2:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

muszę być cierpliwa i więcej czytać ze zrozumieniem, dziękuję
Ewa
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Ewabielany
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Mar 25, 2016 10:20 am    Temat postu: grupy wsparcia Odpowiedz z cytatem

mam pytanie czy istnieją grupy wsparcia dla chorych na toczeń, pytam bo myślę że ja bardzo bym potrzebowała spotkania w takich grupach. Forum jest super ale bezpośredni kontakt wydaje mi się bardziej wskazany (w moim odczuciu). Jestem z Krakowa i bardzo chętnie bym z takiej grupy skorzystała.
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Mar 25, 2016 10:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewa lekow masz bardzo niewiele, nie warto się tym stresować , szkoda zdrowia.
Czarnowidztwo nie pomaga w powrocie do formy.

Nie ma zadnych grup wsparcia w realu. My sami sobie na forum jesteśmy wsparciem . Zrozumienie to wszystko co możemy sobie dac .
To i tak dużo. Jak ja zaczęłam chorować nie było nic. Ani forum, ani neta .Nie znałam nikogo ,kto chorował na toczeń.
Założyłam że musi być dobrze .

Zawsze możesz skorzystać z pomocy psychologa , lub psychiatry. Bardzo dużo chorych korzysta z takiej pomocy . Warto bo życie z chorobą to nie koniec świata . Zycie przed Tobą , trzeba zadbac o to żeby było na tyle dobre na ile to możliwe. .
Ewabielany
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Mar 29, 2016 1:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monika B napisał:
Ewa lekow masz bardzo niewiele, nie warto się tym stresować , szkoda zdrowia.
Czarnowidztwo nie pomaga w powrocie do formy.

Nie ma zadnych grup wsparcia w realu. My sami sobie na forum jesteśmy wsparciem . Zrozumienie to wszystko co możemy sobie dac .
To i tak dużo. Jak ja zaczęłam chorować nie było nic. Ani forum, ani neta .Nie znałam nikogo ,kto chorował na toczeń.
Założyłam że musi być dobrze .

Zawsze możesz skorzystać z pomocy psychologa , lub psychiatry. Bardzo dużo chorych korzysta z takiej pomocy . Warto bo życie z chorobą to nie koniec świata . Zycie przed Tobą , trzeba zadbac o to żeby było na tyle dobre na ile to możliwe. .

tak to prawda ale początek zawsze jest trudny
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Mar 29, 2016 2:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gorzej jak z początku Ci przyłozą odrazuz 20 tab.
samopoczucie jak na dzien dobry dostajesz 60 mg sterydu ,to jest coś , co będę pamiętaćdo kńca życia.

Początki mogą być trudne ( szczególnie psychicznie )
Fizycznie niestety nie jest lepiej.
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Mar 30, 2016 8:26 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ewa, rozumiem, ze Ci ciezko i ze poczatki sa trudne. Dasz rade. Spojrz na leki w inny sposob. Sa dla nas ratunkiem. To dzieki nim mamy szanse na zapanowanie nad choroba, sa po to, aby nam pomoc. Mamy ogromne szczescie, ze istnieja juz sposoby walki z naszymi chorobskami, ze mozemy cieszyc sie zyciem jak inni. To dar, nie kara! Very Happy

Glowa do gory!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: