Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ania_75 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 08, 2016 6:43 pm Temat postu: |
|
|
Ktoś coś na podrazniona i peknieta skórę tuż pod okiem?
Mam AZS i ciężko mi coś dobrać. Do tej pory oszczedzalo mi twarz ale niedawno wywalilo właśnie na tej cienkiej i delikatnej pod oczami. Plus to, że pęka i szczypie.
Przecwiczylam juz mazidla które łagodzily zmiany w innych miejscach, ale nic. Do tego różne z wit A itp na pękanie ale też lipa.
Nie dość, że ledwo łażę, to jeszcze wyglądam, jakby mi ktoś oko podbił.
Jakieś pomysły.....? _________________ Przyjaciel to ktoś kto mnie dobrze zna, a mimo to mnie lubi |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ri Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2016 12:00 pm Temat postu: |
|
|
Polecam Cicaplast przyspieszający regenerację naskórka: http://www.laroche-posay.pl/produkty-do-zabieg%C3%B3w-piel%C4%99gnacyjnych/Cicaplast/Cicaplast-p4138.aspx
Tylko konkretnie ten bo Cicaplastów jest kilka.
Mój mąż ma problem ze skórą i bardzo mu pomaga. Ja odkąd jestem w ciąży suchość mam dwa razy większą niż wcześniej i też go używam, jestem zachwycona. Łuszczyła mi się skóra na całej twarzy, nic nie dawało rady. Dwa dni i po problemie. Nie jest najtańszy, ale bardo wydajny. Często są promocje w Super Pharm na dermokosmetyki i zwykle wtedy korzystam. _________________ Co nas nie zabije, to nas wzmocni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2016 12:09 pm Temat postu: |
|
|
Ri a czy wiesz,że nie wszystkie kosmetyki są wskazane dla kobiet w ciąży ? _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ri Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2016 1:59 pm Temat postu: |
|
|
Meguchna, no niby wiem, ale nie za dużo... ale czy masz na myśli coś konkretnego związanego z tym kremem? Wiem, że nie można np. kosmetyków z witaminą A stosować. _________________ Co nas nie zabije, to nas wzmocni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2016 2:20 pm Temat postu: |
|
|
Ri szczegółów nie znam ale
są jakieś ograniczenia w tej kwestii.
Dobry lekarz gin i dermatolog powinni
miec wiedzę na ten temat.
Warto by bylo podpytac. _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2016 3:03 pm Temat postu: |
|
|
Ania - na pękającą skórę w okolicach oczu maść borna mi pomaga; przed laty rodzinna mi poradziła i od tamtej pory tylko ją stosuję |
|
Powrót do góry |
|
 |
ania_75 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 12, 2016 6:45 am Temat postu: |
|
|
dzięki dziewczyny
Ri - pamiętam, że miałam kiedyś jakieś robione mazidło (wg recepty lekarza) na moje atopowe paskudy, i w ciąży musiałam odstawić - zawierało bodajże gentamycynę - ponoć może uszkodzić słuch dziecka  _________________ Przyjaciel to ktoś kto mnie dobrze zna, a mimo to mnie lubi |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ri Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 12, 2016 10:46 am Temat postu: |
|
|
Dzięki Dziewczyny. Gentamycyna to chyba antybiotyk, więc całkowicie rozumiem. Staram się sprawdzać skład, ale trzeba byłoby znać się na wszystkim  _________________ Co nas nie zabije, to nas wzmocni. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pepermint Junior

|
Wysłany: Czw Lis 10, 2016 10:38 am Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, próbowaliście może kremu Bioliq? Mam strasznie suchą skórę i szukam czegoś co nie podrażnia a nawilża. Pozdrawiam
Pepermint |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 10, 2016 10:49 am Temat postu: |
|
|
Pepermit ja nie stosowałam więc nie pomogę, bo nie mam z tym problemów. Wiem że niektórzy polecają kremy z serii Iwostin.
Myślę że ktoś się pewnie odezwie niebawem. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Liluu Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 10, 2016 10:54 am Temat postu: |
|
|
Pepermint Bioliq jest całkiem dobry, ale jeżeli masz bardzo suchą cerę to jednak musisz poszukać czegoś lepszego m.in. może być właśnie Iwostin _________________ "Czytanie książek to najpiękniejsza zabawa, jaką sobie ludzkość wymyśliła" Wisława Szymborska |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdalena laura Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 10, 2016 12:18 pm Temat postu: |
|
|
cześć
również mam problemy ze skórą, która jest przesuszona kiedyś lata temu lekarz polecił mi krem cetaphil do nabycia w w aptekach, od lat nie mam problemów polecam najlepszy krem na świecie.
Półka cenowa niska tym bardziej, że kremu jest spora objętość - dla mnie the best poczytaj na ich temat |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 11, 2016 1:31 pm Temat postu: |
|
|
madzia a który cetaphil dokładnie? _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdalena laura Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 11, 2016 4:02 pm Temat postu: |
|
|
Kinguś krem ultra jest bardziej na lato i jesień bo jest lekki natomiast lipoaktywny na porę teraźniejszą. Mam problem ze skórą i od lat go stosowałam tym bardziej że cena i jego spora ilość w tubie super się sprawdza. Poza tym są dermo więc nawet na bliznę po operacji mogę stosować |
|
Powrót do góry |
|
 |
|