Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
katarzynadudek7 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 06, 2015 8:11 pm Temat postu: |
|
|
Ania - jak dobrze doczytałam - Niemcy ? Jeśli tak to są różnice prawne. W Polsce nie musisz dawać orzeczenia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 27, 2016 6:00 am Temat postu: |
|
|
Nie wiem gdzie się wcisnąć z pytaniem
ale postanowiłam tu
Może ktoś jest zorientowany dobrze
w temacie dodatkowego urlopu wymiarze 10 dni
czy należy go wykorzystać jednorazowo bez
dzielenia ? Bo dostałam taką informację
od pracodawcy ale mam wątpliwości. _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
katarzynadudek7 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 27, 2016 7:26 am Temat postu: |
|
|
Ja korzystam z niego normalnie, jak z wypoczynkowego tylko 10 nie przechodzi na rok następny. Nie pamiętam tylko z której puli idzie najpierw :/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdalena laura Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 27, 2016 3:16 pm Temat postu: |
|
|
Dokladnie korzystamy z niego jak z normalnego wypoczynkowego i nie przechodzi na następny rok
Mój były pracodawca ściągał najpierw ten dodatkowy dopiero potem kolejne 26 dni  |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 28, 2016 11:20 am Temat postu: |
|
|
Dzięki kobietki  _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2019 8:32 pm Temat postu: |
|
|
No dobra..
Ratunku.
Jestem zielona.
Czy ktoś może mi wytłumaczyć, krok po kroku jak się za to zabrać? Gdzie się udać?
Chciałabym ( w końcu) zająć się papierologia.
Interesuje mnie też wnioskowanie o przyznanie renty.
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2019 10:23 pm Temat postu: |
|
|
Ewela nie pomogę bo ja rentę na stałe dostałam jeszcze w prehistorii .Pomocna tutaj będzie meguchna . Jak zajrzy to Ci wytłumaczy wsio . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
BenOn Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 30, 2019 10:30 pm Temat postu: |
|
|
Orzeczenie o niepelnosprawnosci,
1. W regionalnym Zespole ds Orzekania o Niepelnosprawnosci bierzesz druczki do wypelnienia, mozna tez pobrac z ich strony internetowej. Dwa powinny byc - zaswiadczenie lekarskie ktore wypelnia lekarz i wniosek ktory Ty wypelniasz. Specjalici tez powinni Ci to wypelnic, im wiecej tym lepiej.
2. Bierzesz ten druczek dla lekarza oraz cala dokumentacje medyczna, idziesz z nia do swojego lekarza prowadzacego oraz wszystkich specjalistow pod ktorych opieka jestes, Druk moze wypelic takze lekarz w szpitalu.
Trzeba to dokladnie opisac, do nich dolaczyc kopie wszystkich dokumentow, oryginaly do wgladu i skladasz to razem ze swoim wnioskiem w siedzibie Orzecznictwa a nastepnie czekasz na wezwanie, ktore przyjdzie poczta.
W ZUS nie wiem jak wyglada, nie staralem sie ale pewno takze cala dokumentacja medyczna i zaswiadczenia od lekarzy i pewnie cos dotyczace zatrudnienia czy stazu pracy, wyksztalecenia. Moze na stronie ZUS maja dokladne informacje co jest wymagane.
Powodzenia!
o mam ze stronu ZUS http://www.zus.pl/swiadczenia/renty/renty-z-tytulu-niezdolnosci-do-pracy/warunki-wymagane-do-przyznania-renty
http://www.zus.pl/swiadczenia/renty/postepowanie-w-sprawie-przyznania-swiadczen |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 31, 2019 8:49 am Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez didulka dnia Pon Lip 22, 2019 5:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lut 01, 2019 1:45 pm Temat postu: |
|
|
Wielkie dzięki za Wasze wskazówki!
Co ja bym bez Was zrobiła.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
doktorowa Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Sie 04, 2021 3:58 pm Temat postu: |
|
|
Jaki stopień niepełnosprawności mieliście orzeczony na podstawie samego (albo głównie) tocznia (lub innej choroby reumatologicznej)? |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 24, 2021 12:57 pm Temat postu: |
|
|
Ja umiarkowany na stałe _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|