Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Annette Junior

|
Wysłany: Sro Cze 01, 2016 10:18 pm Temat postu: Witam - jestem z Olsztyna |
|
|
Witajcie> 3 dni temu odebrałam pozytywny wynik ANA1. Czekam na ANA2. Mam 33 lata, 3 córki i jak się okazało tocznia....albo inne paskudztwo autoimmuno... Objawy choroby mam od co najmniej roku, motylek coraz wyraźniejszy, właściwie od dłuższego czasu słyszę od znajomych że "chyba jestem zmęczona" i "słabo wyglądam" albo pytanie "czemu płakałam?" Nikomu nie powiedziałam jeszcze o chorobie...nawet mężowi. Nie chcę obciążać innych tym problemem póki sama nie mam na ten temat jasności. Nie ukrywam brakuje mi wsparcia psychicznego dlatego znalazłam się tutaj. A umówienie się do reumatologa w Olsztynie (już mam skierowanie od rodzinnego) graniczy z cudem. Może jest na forum ktoś z mojego miasta, kto przetarł już szlaki, podpowie gdzie znajdę dobrego specjalistę....i po prostu doda otuchy
Pozdrawiam wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 02, 2016 8:57 am Temat postu: |
|
|
Witaj .
Na początek głowa do góry i nie taki Toczeń czy inne choroba auto...straszny jak go malują.
Z chorobą można prawie normalnie żyć ,funkcjonować.
Warto podzielić się z bliską osobą co nam dolega, w kupie raźniej a i wsparcie drugiej osoby bezcenne.
Ja akurat jestem z drugiego końca Polski więc nie pomogę w znalezieniu specjalisty ale jest watek o specjalistach http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=662 i http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4471
Ja choruję już ojej muszę policzyć miałam 13 lat jak zachorowałam niedługo 40 więc 27 Urodziłam dwoje dzieci już prawie dorosłe są i zdrowe.
Nie ma co się zamartwiać ,głowa do góry stres też nam szkodzi. Trzymaj się ciepło ,dużo cierpliwości i oby udało szybko znaleźć lekarza który Cię poprowadzi odpowiednio.
Pozdrawiam.
Na luźne pogaduchy zapraszam do naszej kawiarenki Tutaj
Do usłyszenia. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Cze 02, 2016 6:03 pm Temat postu: |
|
|
witaj
Agnieszka juz napisała to co ważne.
Choroba to nie wyrok, chociaż na początku może przerażać.
Niestety nie pomogę w poszukiwaniu lekarza - mieszkam na Śląsku
znależc dobrego lekarza nie jest proste ale mam nadzieję że Tobie się uda .
pozdrawiam _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Motylek-Lupus Junior

|
Wysłany: Pon Cze 13, 2016 6:07 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Ja tez jestem z Olsztyna i chetnie ci pomoge Lecze sie u dermatolog Agnieszki Owczarczyk Saczonek za pierwszym razem poszlam do niej prywawtnie a ona skierowala mnie do kliniki dermatologicznej przy szpitalu miejskimII gdzie zreszta jest adiunktem prof.Placka Bardzo mi pomogla wlasciwie kiedy weszlam do gabinetu to odrazu mi powiedziala ze to toczen Lecze sie u niej od roku. A to adres gabinetu
ul. Limanowskiego 11/2
Olsztyn
Warmińsko-mazurskie
tel.: +48 (89) 541 71 69
Mam nadzieje ze tobie rowniez pomoze
 _________________ ...Szczescie jest w Tobie i obok Ciebie!!! - Tylko od Ciebie zalezy kiedy w koncu je zauwazysz!!!...<3 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Annette Junior

|
Wysłany: Pią Cze 17, 2016 9:27 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za słowa otuchy! Dziś odebrałam ANA 2 - dodatnie w mianie 1:320, ale metodą ELISA nie stwierdzono SS-A, SS-B, nRNP, Sm, Scl-70 i Jo-1.....cokolwiek to znaczy. Dopiero teraz tez powiedziałam mężowi i dwóm koleżankom o problemie. Reumatolog dopiero w 7 lipca - zapisana jestem do Szpitala Klinicznego UWM. Zobaczymy co czas pokaże, póki co szperam po forum w poszukiwaniu interpretacji wyników, choć wiem, wiem -każdy przypadek jest inny
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
paulina_87 Gość
|
Wysłany: Pią Cze 17, 2016 10:00 pm Temat postu: |
|
|
Przeciwciała ANA masz dosyć niskie. Jaki typ świecenia masz wpisany w wyniku?
Druga część oznacza tylko tyle,ze nie stwierdzono żadnych innych. To bardzo dobrze
Wizyta już niedługo. Musisz uzbroić się w cierpliwość.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Sob Cze 18, 2016 9:21 am Temat postu: |
|
|
Anette witaj
Jakie masz objawy oprócz motyla ? _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|