Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Krysia Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 11:29 am Temat postu: |
|
|
Tak was sobie czytam i jestem zaskoczona. W klinice dr powiedział "na zimę krem z filtrem 60+, na lato 100, kapelusz z woalką, długie rękawy, rękawiczki do łokcia, dalej zapomniałam. Ja strasznie przejęta chcę wyłożyć kasę nawet na rolety, jak teraz było słonko to balam się wyjść z domu bo nie miałam kremu. Czy ja nie przesadzam? |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 11:33 am Temat postu: |
|
|
chyba troszeczke....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 11:37 am Temat postu: |
|
|
3 dni temu utworzyłam specjalny wątek na ten temat - dlaczego i jak należy się zabezpieczać przed słońcem, zapraszam:
Słońce, promienie UV. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krysia Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Lut 22, 2006 4:41 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki Nenyo i sorry, znowu byłam nieuważna  |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 26, 2006 8:24 pm Temat postu: |
|
|
Ledwie słońce wyglada, a moja szyja i dekold od kilku dni przypominają jedna,duża truskawkę,swędząca na dodatek... Br... Zapomnialam posmarowac kremem z wysokimi filtrami i mam,jak na zamówienie. Zanosi sie na to,ze w godzinach dopołudniowych będe siedziec w domku... A jak u Was dziewczyny,tez Was dopadło to paskudne uczulenie?
Pozdrawiam serdecznie.... _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 11:11 am Temat postu: |
|
|
mnie nie... zreszta ja od dluzszego czasu mam zawsze czapke na glowie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Kwi 27, 2006 2:14 pm Temat postu: |
|
|
Moj syn wyszedł w któtkim rękawie i tragedia .....rece wyglądaja fatalnie
plama na plamie ....diagnoza wstepna .moja potwierdzona przez dermatolog.Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 28, 2006 10:18 pm Temat postu: |
|
|
moja mama ma po kazdym wyjsciu na slonce uczulenie. najwiecej na twarzy, szyji i dekolcie. na rekach mniej a to tylko dlatego poniewaz stara sie chodzic w dlugich rekawach ale przewiewnych materialach. ja natomiast nie mialam jeszcze w tym roku uczulenia ale za to przez slonce leze wlasnie pod kocem i choruje bo na chwile siedzialam w cieniu w ktorym w dosc krotkim czasie pojawilo sie slonce. a ze sdrzemlam sie troszke to potem trzeba t odchorowac _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
majka23 Super senior

|
Wysłany: Wto Maj 02, 2006 5:57 pm Temat postu: |
|
|
ja nigdy nie mialam zadnego uczulenia skornego na slonce, u mnie objawia sie to tym ze ja po prostu zdycham posiedze kilkanascie minut na sloncu i mam dzien stracony, robi mi sie niedobrze, wymiotuje i jestem strasznie slaba, teraz troche swieci na dworze i juz po mnie, a to dopiero wiosna...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Maj 02, 2006 7:17 pm Temat postu: |
|
|
Majka dlaczego więc siedzisz na słoncu ......przeciez isc na spacer nikoniecznie to jest to samo co siedzenie na słoncu....staraj sie przebywac w cieniu , lub wybieraj pory wyscia kiedy słonce jest mniej intensywne....wtedy bedzie lepiej ... przeciez nie da sie zamnkąc w dmou i nigdzie nie wychodzić...są pózne popołudnia.a wracając z zajęć mozna iśc stroną bardziewj zacienioną ....bez przesady..... dla mnie slonce jest fatalne.ale przeciez wychodzę i mozna sobie z tym radzić..
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
majka23 Super senior

|
Wysłany: Sro Maj 03, 2006 9:07 am Temat postu: |
|
|
Monika napisalam ze siedze na sloncu zeby sie bardzo nie rozpisywac o wszystkich czynnosciach ktore robie na sloncu A jesli chodzi o chodzenie w zacienionym miejscu to u mnie to bardzo nie wychodzi, bo ja mieszkam na wsi. Nie mam sie za czym kryc. Zostalo mi albo czekac na jakas chmurke albo skakac od drzewa do drzewa jak tajniak Wiec tak jak mowisz - bede czekac na pozne popolodnia albo lepiej spacer wieczorkiem Ja sie w domu nie zamykam bo chyba bym juz calkiem zgłupiala  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Maj 03, 2006 2:37 pm Temat postu: |
|
|
To zmienia postać .rzeczy......ale musisz uważac...jakies nakrycie głowy obowiązkowe.... no cóz musiałabyś mieszkać w lesie .......żeby chowac sie za drzewami......chyba uznano by cie za szkodliwą dla otoczenia jakbyś zaczęła sie tak zachowywac... ...juz widzę jak skaczesz .miedzy cieniem z chmur...... .......fajnie to wygląda...ale uwazaj jak możesz, jesli pewne rzeczy daje sie odlozyc na rano lub pozne popoludnie to ok...jesli nie ........trudno...czapeczka z daszkiem.kapelusik czy chustka na głowe....i ok....
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
foxil Junior

|
Wysłany: Wto Maj 09, 2006 2:12 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam zawsze uczulenie na to pierwsze słońce czyli jak za dużo posiedzę na balkonie w kwietniu czy maju to mnie wszystko swędzi ale jak już jestem troszkę opalona to mogę leżeć na maxa choć wiem że to niekoniecznie dla mnie. Ale ja to po prostu kocham i beż słońca byłoby mi chyba ciężko i smutno.... Oczywiście na głowie zawsze mam czapeczkę ( chyba dlatego żebym wyglądała atrakcyjnie aby to nakrycie osłaniało mnie przed słońcem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
dorotea Senior

|
Wysłany: Sro Maj 17, 2006 12:02 pm Temat postu: uczulenie sloneczne |
|
|
Muj dermatolog powiedzial.:kremik nie tylko na slonce nawet jesli pada.Ja wzywam WICHY 60 i was pociesze ,tu kosztuje 15 euro.Pozatym :kapelusz ,dlugie rekowy.Na silne swedzenie biore ZIRTEC( cetirizyna)-antistaminico. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asia_B Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Kwi 06, 2009 11:24 am Temat postu: |
|
|
Ja muszę się wybrać do apteki po jakiś krem z filtrem. Choć nadal mam nadzieję, że nie mam uczulenia na słońce... _________________ Denerwować się to mścić sie na własnym zdrowiu za głupotę innych.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|