Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator
|
Wysłany: Pią Sie 05, 2016 4:43 pm Temat postu: |
|
|
Moja znajoma od 2 trymestru ciąży brała sterydy w dawce 45mg.
Teraz jej dziecko chodzi do 4 klasy podstawówki, uprawia sport, uczy się świetnie , nie choruje .Ona jest z syna baaardzo dumna
Większośc dziewczyn brała sterydy w ciąży i wszystko było dobrze.U Ciebie także będzie. _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
|
|
Powrót do góry |
|
|
ewela.t Master butterfly
|
Wysłany: Sob Sie 06, 2016 8:06 am Temat postu: |
|
|
Nie martw sie na zapas, 5 mg to niewiele.
Musisz przeciez miec sile dla Maluszka.
Trzymam kciuki! _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia.. |
|
Powrót do góry |
|
|
Ri Master butterfly
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2016 12:48 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki Dziewczyny! Wiem, że macie rację i muszę sobie to wbić do głowy _________________ Co nas nie zabije, to nas wzmocni. |
|
Powrót do góry |
|
|
BenOn Master butterfly
|
Wysłany: Pon Sie 08, 2016 10:58 pm Temat postu: |
|
|
Ri moja zona ostatni miesiac ciazy dostawala dexaven, to tez stredy o ile dobrze kojarze.
Glowa do gory, to faktycznie malenka dawka, czasami bez steryda sie nie da, im mniej szkod u ciebie tym lepiej dla maluszka |
|
Powrót do góry |
|
|
Ri Master butterfly
|
Wysłany: Sro Sie 10, 2016 1:01 pm Temat postu: |
|
|
Zaczęłam dziś brać, bo z paluchami coraz gorzej, ciężko złożyć dłonie w pięści i wszystko leci z rąk.
Wczoraj mieliśmy usg i wyszła tachykardia u malucha. Wysłali mnie na szybkie KTG, miał wyskoki do 170 uderzeń, pani doktor stwierdziła, że może się chłopak zdenerwował.
Przed porodem mam przejść z kwasu acetylosalicylowego na heparynę.
Brzuszek mam mały, ale chłopak ponoć duży - 35 tc a niektóre wymiary odpowiadające 37-38 tc.
Jeśli do terminu porodu wg OM nie urodzimy mamy stawić się w terminie na izbie przyjęć, bo jak twierdzi pani doktor nie możemy "przechodzić" terminu porodu. _________________ Co nas nie zabije, to nas wzmocni. |
|
Powrót do góry |
|
|
ewela.t Master butterfly
|
Wysłany: Sro Sie 10, 2016 1:28 pm Temat postu: |
|
|
Trzymam kciuki!!! _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia.. |
|
Powrót do góry |
|
|
ania_75 Master butterfly
|
Wysłany: Sro Sie 10, 2016 4:08 pm Temat postu: |
|
|
Ri kochana - kciuki wszystkie cały czas mocno za was zacisniete! _________________ Przyjaciel to ktoś kto mnie dobrze zna, a mimo to mnie lubi |
|
Powrót do góry |
|
|
meguchna Master butterfly
|
Wysłany: Sro Sie 10, 2016 5:06 pm Temat postu: |
|
|
Ri nieustannie zacisnięte kciuki ! _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
|
|
Powrót do góry |
|
|
BenOn Master butterfly
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2016 9:19 pm Temat postu: |
|
|
Kciuki z ona trzymamy, dacie rade! |
|
Powrót do góry |
|
|
Ri Master butterfly
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2016 8:31 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki! Przydadzą nam się Wasze kciuki, bo od dziś gościmy na patologii ciąży z powodu tachykardii malucha. Chciałam odpocząć przed porodem i poleżeć, bo ciągle coś i gdzieś ale niekoniecznie w ten sposób _________________ Co nas nie zabije, to nas wzmocni. |
|
Powrót do góry |
|
|
kinga Moderator
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2016 9:20 pm Temat postu: |
|
|
Ri napisał: |
Dzięki! Przydadzą nam się Wasze kciuki, bo od dziś gościmy na patologii ciąży z powodu tachykardii malucha. Chciałam odpocząć przed porodem i poleżeć, bo ciągle coś i gdzieś ale niekoniecznie w ten sposób |
trzeba było sprecyzować swoje życzenie
trzymajcie się tam _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
|
|
Powrót do góry |
|
|
agnieszka29 Master butterfly
|
Wysłany: Sob Sie 27, 2016 8:44 am Temat postu: |
|
|
Trzymajcie się dzielnie _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
|
renia79 Master butterfly
|
Wysłany: Sob Sie 27, 2016 10:08 am Temat postu: |
|
|
kciukasy zacisniete _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
|
Ri Master butterfly
|
Wysłany: Pią Mar 24, 2017 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie! Kopę lat
Jestem winna krótkie wyjaśnienie. Zniknęłam z forum na dobre bo pochłonęło mnie rodzicielstwo 15 września zostałam szczęśliwą mamą Tymka. Od tego czasu trwa najpiękniejsza przygoda w moim życiu i po prostu nie mam czasu na nic innego. Chciałam i musiałam zapomnieć o swoich problemach, bo skupiłam się całkowicie na moim maleństwie.
Jako, że od pewnego czasu czuję się średnio zrobiłam na własną rękę badanie ANA2. Otrzymałam wynik "W badanej surowicy krwi STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciwjądrowych o typie świecenia ziarnistym z dodatnimi strefami chromosomowymi w mianie 1:640. Metodą immunodyfuzji (DID) NIE WYKRYTO przeciwciał przeciw antygenom z grupy ENA (RNP, Sm, Ro/SS-A, La/SS-B, PM-Scl, Scl-70, Jo-1, Ku, Rib-P)."
Czyli reaktywacja. Ale ja nie o tym, bo wiedziałam, że tak może być.
Czy spotkaliście się z opisem "o typie świecenia ziarnistym z dodatnimi strefami chromosomowymi"? Mam na myśli strefy chromosomowe... Co to oznacza? Pierwszy raz spotkałam się z takim opisem a wujek gugiel mówi niewiele na ten temat. Będę wdzięczna za wszelkie info. Zamierzam zlecić oczywiście jeszcze ANA3, ale zawsze wychodziło dodatnie bez możliwości oznaczenia konkretnych przeciwciał i nie spodziewam się, by tym razem było inaczej. _________________ Co nas nie zabije, to nas wzmocni. |
|
Powrót do góry |
|
|
ewela.t Master butterfly
|
Wysłany: Sro Kwi 26, 2017 7:15 am Temat postu: |
|
|
Hej.
Przede wszystkim, gratulacje!
I ogromne usciski dla Tymka.
Jestes wytlumaczona - przy maluszku duzo pracy i dobrze jak sie ma czas na swoje podstawowe potrzeby, prawda?
Po porodzie chorobsko czesto o sobie przypomina. Co do okreslenia, o ktore pytasz, to nie mam pojecia (moze ktos cos wyjasni). Pytalas lekarza? Bylas juz na konsultacji?
Pozdrawiam cieplutko i czekam na wiesci. _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|