Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gania Junior

|
Wysłany: Pon Paź 03, 2016 7:40 pm Temat postu: Fizjoterapia |
|
|
Witajcie,
mam do Was pytanie odnośnie fizjoterapii. Lekarz ortopeda zlecił mi na bolący kręgosłup trzy zabiegi -pole magnetyczne, elektrostymulację i laser .Z tego co piszecie zabiegi laserowe odpadają ,a może wiecie czy pozostałe dwa są bezpieczne dla osoby z rozpoznanym zapaleniem skórno-mięśniowym ,Będę wdzięczna za Wasze doświadczenia w tej sprawie ,ponieważ na razie nie mogę się skontaktować z reumatologiem ,a zabiegi już rozpoczęłam.pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Paź 03, 2016 7:58 pm Temat postu: |
|
|
ja chodziłam i na laser i na wszystkie inne .Chodziłam wiele razy i nic złego się nigdy nie działo.
3 zabiegi to strasznie mało. Nie poczujesz poprawy _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Paź 03, 2016 8:28 pm Temat postu: Re: Fizjoterapia |
|
|
gania napisał: |
Witajcie,
mam do Was pytanie odnośnie fizjoterapii. Lekarz ortopeda zlecił mi na bolący kręgosłup trzy zabiegi -pole magnetyczne, elektrostymulację i laser .Z tego co piszecie zabiegi laserowe odpadają ,a może wiecie czy pozostałe dwa są bezpieczne dla osoby z rozpoznanym zapaleniem skórno-mięśniowym ,Będę wdzięczna za Wasze doświadczenia w tej sprawie ,ponieważ na razie nie mogę się skontaktować z reumatologiem ,a zabiegi już rozpoczęłam.pozdrawiam |
lekarz nie zlecił Ci fizjoterapii, a samą fizykoterapię
lekarze ortopedzi nie powinni zajmować się rehabilitacją/ fizjoterapią, bo się na tym nie znają, są specjalistami innej dziedziny i na niej się powinni skupić....
a Twoim miejscu poszukałabym dobrego rehabilitanta/ fizjoterapeuty i ulepszyła swój stan
pozdrawiam  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Paź 04, 2016 1:08 pm Temat postu: |
|
|
Też miałam nie raz laser moja doktor mi przepisywała bądź jak byłam w szpitalu na rehabilitacji, nic się nie działo złego po nim.
Moniko mnie się wydaje że te trzy zabiegi to te o których pisze Gania a z każdego pewnie ma po 10 bo tyle zazwyczaj dają.
Udanej rehabilitacji i oby pomogło  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdalena laura Master butterfly

|
Wysłany: Pią Paź 07, 2016 6:16 am Temat postu: |
|
|
cześć
również jak dziewczyny korzystałam z takich zabiegów najczęściej z lasera na kolano.
Z mojego doświadczenia jednak nic tak nie pomogło jak rehabilitacja to o czym mówimy to fizjo.
Pozdrawiam ciepło |
|
Powrót do góry |
|
 |
gania Junior

|
Wysłany: Nie Paź 09, 2016 11:00 am Temat postu: |
|
|
Cześć ,dzięki dziewczyny -jestem po pięciu zabiegach -po jednym z każdego -niestety na razie nie ma efektów -może po kolejnych pięciu coś się poprawi .Kręgosłup i nogi jak bolały tak bolą .Pozdrawiam cieplutko w ta deszczową pogodę Ania |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 09, 2016 3:09 pm Temat postu: |
|
|
Na efekty po serii zabiegów trzeba poczekac
czasami 2-3 tygodnie. _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bonia Super senior

|
Wysłany: Sro Paź 19, 2016 9:28 pm Temat postu: |
|
|
Popieram Kingę dobry fizjoterapeuta potrafi pomóc skuteczniej niż jakieś lasery czy pola magnetyczne. Coś obie na ten temat z Kingą wiemy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
dote Junior

|
Wysłany: Pią Maj 19, 2017 8:44 pm Temat postu: |
|
|
witam, dzisiaj byłam u lekarza od rehabilitacji po zabiegi na kręgosłup (dostałam skierowanie do ośrodka dziennego od reumatologa ) na początku pani doktor stwierdziła że kolagenoza może być przeciwwskazaniem do niektórych zabiegów, potem, że nic mi nie jest ( mam diagnozę uctd) takie niezróżnicowane to nic, a kręgosłup mnie nie boli, tylko mięśnie bo się zbyt lekko ubieram... może i tak, ale w pracy zawsze jestem owinięta ,,kocykiem" bo marznę... Pewnie to za mało. Przy moim obecnym nastawieniu trochę mnie ,,wdeptała'', ale w końcu zabiegi dostałam, tylko nie wiem co, bo spieszyłam się do pracy i szybko zostawiłam skierowanie w rejestracji. Wiem tylko ze mam zabiegi z naklofenem, (chyba jakieś prądy) czy wiecie coś o tym. Pani doktor użyła dookreślenie zastrzyki do tej pory jeśli stosowałam jakiś lek to w formie żelu, czy maści. Czy to tak samo się stosuje jak ,,mazidełka" ? Wszystkie wcześniejsze zabiegi: laser, prądy, masaż pomagały mi, tylko wiadomo nic na stałe nie wykluczy dolegliwości. pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|