Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Polka83 Junior

|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2016 1:56 pm Temat postu: |
|
|
A znacie może sałatkę z kuskusem i granatem? Jadłam ją w jednym z barów szybkiej obsługi i była genialna. |
|
Powrót do góry |
|
 |
zawer22 Junior

|
Wysłany: Sro Sie 10, 2016 5:42 pm Temat postu: |
|
|
Oj sałatki zawsze są super. Też mam świetny przepis ale na innym komputerze. Potem Wam wkleje - zobaczycie i ocenicie  _________________ Pozdro,Paweł |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Wrz 14, 2016 9:10 am Temat postu: |
|
|
Nie znalazłam, chyba że źle szukałam
Ketchup z cukinii
1.5 kg cukinii
3 duże czerwone papryki
0.5 kg cebuli
1.5 szklanki cukru
O.5 szklanki octu
2 lub 3 słoiczków przecieku pomidorowego
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka pieprzu
2 łyżeczki soli
Warzywa obrać, pokroić i posypać solą zostawić na 2h po czym
gotować 30 min i zblendować, dodać pozostałe składniki i gotować jeszcze 10 min. Wlać do słoiczków i pasteryzować 10 min.
Jak ktoś woli ostry można dodać odrobinę chili lub więcej ostrej papryki. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmm... Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 18, 2016 12:06 pm Temat postu: |
|
|
Aguś a ile tego ketchupu Ci wyszło z tych proporcji? _________________ "To właśnie jest celem istnienia – po prostu żyć i cieszyć się samym życiem" |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Wrz 18, 2016 12:20 pm Temat postu: |
|
|
18 słoiczków takich po koncentracie pomidorowym
Jak ktoś nie przepada za cary można nie dać wcale też dobry próbowałam od kuzynki I chyba taki też jeszcze zrobię  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
meguchna Master butterfly

|
Wysłany: Nie Wrz 18, 2016 2:40 pm Temat postu: |
|
|
Fajny ten przepis
Aga ma byc przecier w słoiczkach
czy koncentrat i w jakich ? _________________ Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Nie Wrz 18, 2016 3:24 pm Temat postu: |
|
|
koncentrat pomidorowy pojemność190g. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
matuszewski Junior

|
Wysłany: Czw Lis 10, 2016 12:01 pm Temat postu: |
|
|
Super przepis na ten ketchup. Nigdy czegoś takiego nie jadłem, ale bardzo chętnie spróbuję. Tylko mam pytanie na temat pasteryzacji - jak najlepiej jest ją robić? Gotować słoiki w garnku czy wstawić na chwilę do piekarnika? Próbowałem kiedyś przecier pomidorowy pasteryzować w garnku, ale niestety kilka słoików po kilku minutach w gorącej wodzie pękło. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Lis 10, 2016 2:30 pm Temat postu: |
|
|
Ja pasteryzowałam w garnku z wodą do połowy słoiczków 10 min. na dno garnka zawsze daję gazetę lub ściereczkę nigdy nic nie pękło i ustawiam luźno by się słoiczki nie stykały.
W piekarniku nigdy nie robiłam więc nie pomogę. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 11, 2016 1:34 pm Temat postu: |
|
|
ja wlewam tylko gorące do słoików, obracam do góry nogami i zostawiam do wystygnięcia  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lis 11, 2016 5:40 pm Temat postu: |
|
|
kinga napisał: |
ja wlewam tylko gorące do słoików, obracam do góry nogami i zostawiam do wystygnięcia  |
ja robię identycznie
kiedyś gotowałam ze ściereczką na dnie garnka - teraz już nie _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
przebiśnieg Junior

|
Wysłany: Pon Lis 21, 2016 8:51 pm Temat postu: |
|
|
a znacie jakieś zdrowe i w miare lekkie sałatki które mozna zaserwować na boże narodzenie? u mnie w domu było zawsze mnóstwo majonezu we wszystki i po świetach nikt się ruszać nie mógł, chce odświeżyć naszą kuchnię świąteczną ale nie mam pomysłów _________________ Życie to kwiat, który rozkwita, więdnie, zasypia aby znów ukazać swoje piękno |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Lis 21, 2016 9:01 pm Temat postu: |
|
|
przebiśnieg napisał: |
a znacie jakieś zdrowe i w miare lekkie sałatki które mozna zaserwować na boże narodzenie? u mnie w domu było zawsze mnóstwo majonezu we wszystki i po świetach nikt się ruszać nie mógł, chce odświeżyć naszą kuchnię świąteczną ale nie mam pomysłów |
zerknij tu
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1123 _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|