Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"
 
 Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

sałatki i inne przetwory
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Odżywianie, Diety, Przepisy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Polka83
Junior
Junior


Dołączył: 08 Kwi 2016
Posty: 8

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2016 1:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A znacie może sałatkę z kuskusem i granatem? Jadłam ją w jednym z barów szybkiej obsługi i była genialna.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
zawer22
Junior
Junior


Dołączył: 10 Sie 2016
Posty: 3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: Sro Sie 10, 2016 5:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oj sałatki zawsze są super. Też mam świetny przepis ale na innym komputerze. Potem Wam wkleje - zobaczycie i ocenicie Smile
_________________
Pozdro,Paweł
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 20 Cze 2005
Posty: 6461
Skąd: Opolskie

PostWysłany: Sro Wrz 14, 2016 9:10 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie znalazłam, chyba że źle szukałam Embarassed

Ketchup z cukinii Smile


1.5 kg cukinii
3 duże czerwone papryki
0.5 kg cebuli
1.5 szklanki cukru
O.5 szklanki octu
2 lub 3 słoiczków przecieku pomidorowego
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka pieprzu
2 łyżeczki soli
Warzywa obrać, pokroić i posypać solą zostawić na 2h po czym
gotować 30 min i zblendować, dodać pozostałe składniki i gotować jeszcze 10 min. Wlać do słoiczków i pasteryzować 10 min.

Jak ktoś woli ostry można dodać odrobinę chili lub więcej ostrej papryki.
_________________
Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mmm...
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 2756
Skąd: Lublin

PostWysłany: Nie Wrz 18, 2016 12:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aguś a ile tego ketchupu Ci wyszło z tych proporcji?
_________________
"To właśnie jest celem istnienia – po prostu żyć i cieszyć się samym życiem"
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 20 Cze 2005
Posty: 6461
Skąd: Opolskie

PostWysłany: Nie Wrz 18, 2016 12:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

18 słoiczków takich po koncentracie pomidorowym Very Happy
Jak ktoś nie przepada za cary można nie dać wcale też dobry próbowałam od kuzynki Smile I chyba taki też jeszcze zrobię Smile
_________________
Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
meguchna
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 25 Maj 2013
Posty: 4349

PostWysłany: Nie Wrz 18, 2016 2:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fajny ten przepis Very Happy
Aga ma byc przecier w słoiczkach
czy koncentrat i w jakich ?
_________________
Każdy z nas ma dwie rzeczy do wyboru:
jesteśmy albo pełni miłości...albo pełni lęku.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 20 Cze 2005
Posty: 6461
Skąd: Opolskie

PostWysłany: Nie Wrz 18, 2016 3:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

koncentrat pomidorowy pojemność190g.
_________________
Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
matuszewski
Junior
Junior


Dołączył: 08 Lis 2016
Posty: 7

PostWysłany: Czw Lis 10, 2016 12:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Super przepis na ten ketchup. Nigdy czegoś takiego nie jadłem, ale bardzo chętnie spróbuję. Tylko mam pytanie na temat pasteryzacji - jak najlepiej jest ją robić? Gotować słoiki w garnku czy wstawić na chwilę do piekarnika? Próbowałem kiedyś przecier pomidorowy pasteryzować w garnku, ale niestety kilka słoików po kilku minutach w gorącej wodzie pękło.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly


Dołączył: 20 Cze 2005
Posty: 6461
Skąd: Opolskie

PostWysłany: Czw Lis 10, 2016 2:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja pasteryzowałam w garnku z wodą do połowy słoiczków 10 min. na dno garnka zawsze daję gazetę lub ściereczkę nigdy nic nie pękło i ustawiam luźno by się słoiczki nie stykały.
W piekarniku nigdy nie robiłam więc nie pomogę.
_________________
Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kinga
Moderator
Moderator


Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 14247

PostWysłany: Pią Lis 11, 2016 1:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja wlewam tylko gorące do słoików, obracam do góry nogami i zostawiam do wystygnięcia Smile
_________________
Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator


Dołączył: 14 Lis 2004
Posty: 17166

PostWysłany: Pią Lis 11, 2016 5:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kinga napisał:
ja wlewam tylko gorące do słoików, obracam do góry nogami i zostawiam do wystygnięcia Smile


ja robię identycznie
kiedyś gotowałam ze ściereczką na dnie garnka - teraz już nie
_________________
Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
przebiśnieg
Junior
Junior


Dołączył: 20 Lis 2016
Posty: 14
Skąd: Gdynia

PostWysłany: Pon Lis 21, 2016 8:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a znacie jakieś zdrowe i w miare lekkie sałatki które mozna zaserwować na boże narodzenie? u mnie w domu było zawsze mnóstwo majonezu we wszystki i po świetach nikt się ruszać nie mógł, chce odświeżyć naszą kuchnię świąteczną ale nie mam pomysłów
_________________
Życie to kwiat, który rozkwita, więdnie, zasypia aby znów ukazać swoje piękno
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kinga
Moderator
Moderator


Dołączył: 14 Mar 2005
Posty: 14247

PostWysłany: Pon Lis 21, 2016 9:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przebiśnieg napisał:
a znacie jakieś zdrowe i w miare lekkie sałatki które mozna zaserwować na boże narodzenie? u mnie w domu było zawsze mnóstwo majonezu we wszystki i po świetach nikt się ruszać nie mógł, chce odświeżyć naszą kuchnię świąteczną ale nie mam pomysłów

zerknij tu
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1123
_________________
Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Odżywianie, Diety, Przepisy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Strona 7 z 7

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Powered by PhPBB © 2001, 2002 phpBB Group