Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 19, 2016 8:28 pm Temat postu: |
|
|
Dobrze, ze zrobia Ci kompleksowo badania, cho juz z opisu masz kilka spraw. Powodzenia w ustawieniu leczenia zycze i dobrego samopoczucia
[/u] |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lis 20, 2016 10:50 am Temat postu: |
|
|
To dobrze że zajęli się Tobą tak kompleksowo. Mam nadzieję że szybko rozwieją Twoje wątpliwości. Trzymaj się. A na nudę dobrą książkę polecam.
Daj znać jak po pobycie w szpitalu. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasiek Junior

|
Wysłany: Sro Lis 23, 2016 4:18 pm Temat postu: |
|
|
Już w domu. Diagnoza:Nieokreślone układowe zajęcie tkanki łącznej. Chociaż ustnie lekarz stwierdził, że wszystko wskazuje na tocznia. Czekam jeszcze na wynik biopsji ślinianek, ale pewnie wyjdzie negatywny. Muszę się zebrać sama z sobą |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdalena laura Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 23, 2016 4:54 pm Temat postu: |
|
|
Życzę cierpliwości w oczekiwaniu na wynik, jak i w ogarnięciu sytuacji
dasz radę powoli |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lis 25, 2016 12:02 pm Temat postu: |
|
|
Jakies leczenie? _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasiek Junior

|
Wysłany: Pon Lis 28, 2016 3:27 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za wsparcie:)
Dostałam Plaquenil oraz Accard. Plus suplementacja i dieta.
Czekam jeszcze na wyniki biopsji i jakieś dodatkowe badania z krwi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Kasiek Junior

|
Wysłany: Czw Sty 19, 2017 5:36 pm Temat postu: |
|
|
Mała aktualizacja.
Przeglądając wczoraj forum trafiłam na link http://www.czytelniamedyczna.pl/3215,powiklania-neurologiczne-i-psychiatryczne-w-chorobach-tkanki-lacznej.html i doznałam olśnienia.
W zasadzie po wyjściu ze szpitala i diagnozie, stwierdziłam, że w moim przypadku choroba tak naprawdę jeszcze niczego nie zdążyła "popsuć" i mam szczęście, że tak wcześnie rozpoczęłam leczenie.
Dopiero po przeczytaniu tego artykułu stwierdzam, że objawy, które neurolog przypisała jako objawy tężyczki pasują bardziej do objawów tocznia z zajęciem układu nerwowego. Tym bardziej, że pomimo wdrożonego leczenia tężyczki, nastąpiło raczej nasilenie objawow.
Z badania ANA wyszły mi przeciwciała SS-A (+++) oraz nRNP/SM;Sm, Ro-52 (+/-), a na ww stronie jest "Sm, NRNP, RO (SS-A) I LA (SS-B), P/rybosomom, anti-NMDAR to markery ciężkich postaci tocznia, często z zajęciem układu nerwowego"
Akurat dziś miałam wizytę u innego neurologa i ten po badaniu skierował mnie na diagnostykę, tym razem na oddział neurologiczny na Banacha. Więc chyba coś jest na rzeczy. Jeśli ktoś ma doświadczenia z toczniem+układ nerwowy to chętnie poczytam.
PS. Biopsja ślinianki negatywna, została tylko blizna na wardze:( |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 19, 2017 7:17 pm Temat postu: |
|
|
Ja też leczę się na Banacha, ale w poradni nefrologicznej. Kilka lat temu spędziłam też sporo czasu na tamtejszym oddziale. Wiem jedno, mają tam bardzo dobrych specjalistów.
Powodzenia i szybkiej diagnozy życzę! _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
|