|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Agnieszkaaa Junior

|
Wysłany: Pon Sty 30, 2017 9:07 am Temat postu: ciąża z toczniem |
|
|
Witam, choruje na tocznia z zajęciem nerek od 17 lat. Od 1,5 roku staram się o dziecko ale bez pozytywnego skutku. Czy ktoś może polecić dobrego ginekologa - endokrynologa z Trójmiasta? |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszkaaa Junior

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2017 10:43 am Temat postu: ciąża z toczniem |
|
|
Chciałabym zapytać czy ktoś miał podobny problem z zajściem w ciąże i jak długo to u was trwało?
Partner zdrowy w 100% i po badaniu nasienia wszystko oki
U mnie są owulacje okres co 28dni, mam drożny jeden jajowód - zrobione HSG (drugi prawdopodobnie uszkodzony podczas biopsji), przeciwciała p/jądrowe SSA Ro-60 oki, progesteron po owulacji w normie, PCT oki plemniki w śluzie żywe i ruchome, przeciwciała przeciw kardiolipinie w normie dopełniacz C3 i C4 też. Prolaktyna podwyższona ale ponoc to nie ma wpływu tak twierdzi endokrynolog.
Po wizycie w gamecie usłyszałam że jestem nieodpowiedzialna i nie mam szans na inseminacje lub in vitro bo jak urodze dziecko z wadami to mogę pozwać klinikę.
Byłam juz u kilku ginekologów ale mam wrażenie że oni nie bardzo znają się na toczniu. Nefrolog mowi że nie ma przeciwwskazań a jednak się nie udaje. Mam 32 lata i w sumie trochę zaczynam się martwić że jednak się nie udaje
Jakie leki brałyście jak udało wam się zająś w ciąże? Oprócz metypredu przyjmuje Quensyl i CellCept. Czy znacie jakiegoś specjalistę który mógłby przeanalizować moje wyniki?
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2017 11:46 am Temat postu: |
|
|
Agnieszko, cieplutko witam na forum.
Tak, jak napisala Agnieszka, na naszym forum jest duzo watkow dotyczacych ciąży. Przeczytalas? Nazwuska polecanych lekarzy tez tam znajdziesz.
Glowa do gory!
Kciuki sa a i zaklecia sie znajda.
Ps. Skorzystaj z naszej wyszukiwarki ( prawy, gorny rog, tuz pod napisem "toczen.pl")
Pozdrawiam.  _________________ Gubie sie po kawalku kazdego zwyklego dnia..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|