|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nika_ Junior

|
Wysłany: Pon Sty 30, 2017 3:47 pm Temat postu: toczeń układowy i rak kości |
|
|
Ma ktoś może doświadczenia w tym zakresie, albo coś slyszał? Stoimy na krawędzi diagnozy raka (90%). Toczeń zdiagnozowany miesiąc temu około, głównie objawy reumatoidalne dawały w kość (o ironio). Poszukuje może informacji z czym to jeść, jak się do tego przygotować.
Czy ktoś może słyszał o pomyłkach w diagnozach w tym zakresie? Nie wiem już czego się trzymać żeby myśleć pozytywnie, co chwile pozytywne myślenie wystawiane na najgorszą próbę, w miesiąc życie wywrócone do góry nogami i jak już pomyślę "gorzej nie będzie" to jest...
Ale wracając - jakieś doświadczenia, opowieści?
PS - szukałam na forum ale nie znalazłam takiego wątku. Jeżeli jest - podsyłajcie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Sty 30, 2017 6:54 pm Temat postu: |
|
|
Nika nie ma takiego tematu . Jesteś pierwsza niestety.
Była biopsja zrobiona ? wynik hist - pat macie ?
Czy to na pewno rak tylko w ten sposob można wiedzieć na 100% bo 90% to niestety za mało.
Nowotwór kości czy to przerzut ?
jak będziecie mieć 100% pewności daj znac co i jak .
wtedy podam Ci namiary na forum i fundację , ktora może pomoc . Forum odpowie na wszystkie wątpliwości i podpowie co robić . dosłownie potrafią prowadzić za rękę .Fundacja także może pomóc . _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nika_ Junior

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2017 11:51 am Temat postu: |
|
|
Dzięki, na pewno się przyda.
Dopiero była zrobiona biopsja węzła chłonnego, to po jej zobaczeniu lekarz stwierdził, że na 90%. Wydaje mi się, że zlecił ją, bo coś zobaczył na skanach całego ciała. Trochę mnie martwi, że to z biopsji węzła chłonnego wywnioskował...
Teraz ma mieć jeszcze w międzyczasie jakieś badania i zobaczymy, niewiele więcej wiem, a też nie chce jej męczyć tym tematem i dopytywać. Mam nadzieję, że i tym razem znajdziemy się po tej mniejszej stronie statystyki i jednak 90% okaże się błędne.
Będę dawać znać, dziękuję, bo kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. Ciężko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Sty 31, 2017 4:14 pm Temat postu: |
|
|
Na razie spokojnie , poczekajcie na wyniki z węzła .
Trzymam kciuki ! _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|