|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tocząca Junior

|
Wysłany: Pią Gru 08, 2017 1:28 pm Temat postu: |
|
|
Z tym psychiatrą to jest tak, że gdy będę chciała to na pewno znajdę kogoś, kto mi te leki przepisze, w sumie, to mam szacun ;p dla tego, bo zawsze właśnie myślałam, że oni przepisują antydepresanty wszystkim na wszystko ;p Jak wyjaśnie sprawy somatyczne to się może przejdę na nowo, jeśli mi nie przejdzie.
Zobaczę co będzie dalej, wygląda na to, że styczeń to będzie miesiąc tryliona badań, no i w styczniu też mam wizytę u nowego reumatologa.
Dzisiaj niestety obudziłam się z bólem stawów i mięśni (nie wszystkich oczywiście) i ze sporym zmęczeniem (pewnie nasilonym wczorajszym intensywnym dniem) i się zaczynam poważnie zastanawiać, czy ta reumatolog racji nie ma z tym toczniem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 18, 2017 9:24 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum
Póki co nie panikuj, diagnoza w każdej chorobie reumatologicznej (reumatycznej???) nie wiem jak się w końcu pisze może być długa i kreta.
Mnie diagnozowali również parę lat
Na początek czekaj co lekarz powie, jak bedziesz mieć wyniki wszystkie ktorych on potrzebuje, pozytyw - wykluczone jedno "dziadostwo" - bolerioza.
Co do Arechiny - nie taka straszna jak ja malują, a dobra na poczatek, wielu ludziom pomaga. Czasem warto uwierz mi nie czytać ulotek Tym bardziej ze w tych chorobah duzo "straszniejsze" są leki niż arechin.
Pytalaś o ból i wieczne zmęczenie - ja mam rzs - jestem wiecznie zmęczona, zobolała, ale nie ma wyjścia trzeba funkcjonować. Zaciskać zęby niejednokrotnie z bólu i brnąć do przodu póki się da.
Tyle na razie ode mnie. Życzę dobrego i dociekliwego lekarza _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
 |
tocząca Junior

|
Wysłany: Sro Gru 20, 2017 5:24 pm Temat postu: |
|
|
renia79 napisał: |
Witaj na forum
Mnie diagnozowali również parę lat
Na początek czekaj co lekarz powie, jak bedziesz mieć wyniki wszystkie ktorych on potrzebuje, pozytyw - wykluczone jedno "dziadostwo" - bolerioza.
Co do Arechiny - nie taka straszna jak ja malują, a dobra na poczatek, wielu ludziom pomaga. Czasem warto uwierz mi nie czytać ulotek Tym bardziej ze w tych chorobah duzo "straszniejsze" są leki niż arechin.
Pytalaś o ból i wieczne zmęczenie - ja mam rzs - jestem wiecznie zmęczona, zobolała, ale nie ma wyjścia trzeba funkcjonować. Zaciskać zęby niejednokrotnie z bólu i brnąć do przodu póki się da.
Tyle na razie ode mnie. Życzę dobrego i dociekliwego lekarza |
i też Ci przepisywali leki w ciemno? bo mnie np obecnie mocno namawia do "spróbowania" internistka, tylko, że zapomina wspomnąć o tym, że jeśli to jest ślepy strzał, to będę miała z niego więcej szkody niż pożytku |
|
Powrót do góry |
|
 |
renia79 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 22, 2017 6:20 pm Temat postu: |
|
|
Arechin dostałam bez diagnozy przy pierwszej pani reumatolog, jak zmieniłam lekarza, po szpitalu znowu arechin itd, wszelkie kombinacje ktore wymusza nfz żeby dostać się na biologiczne leczenie _________________ Płakałam, bo nie miałam butów...
dopóki nie zobaczyłam człowieka bez stóp |
|
Powrót do góry |
|
 |
tocząca Junior

|
Wysłany: Pią Gru 22, 2017 6:38 pm Temat postu: |
|
|
renia79 masakra
Ja dzisiaj odebrałam wynik morfologii jedyne, co wyszło nie tak, to:
za wysokie mono% u mnie 10,1 (norma do 8)
za niskie RDW-SD u mnie 34,9 (norma od 37)
reszta jest w granicach normy, myślicie, że z takim wynikiem opłaca się w ogóle drepnąć do internistki? Bo w sumie to te odhyłki są małe |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|