Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fluxies Junior

|
Wysłany: Pon Cze 05, 2017 2:00 pm Temat postu: |
|
|
Witam Motylki Przejrzałam cały wątek, jednak nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie. Otóż szukam dobrego reumatologa w Szpitalu Uniwersyteckim w Bydgoszczy. Nie znam żadnego z nich.
Obecnie leczę się w Akademii Medycznej w Gdańsku, ale nie jestem zadowolona z tamtejszej opieki. Jest coraz gorzej. Nie ufam swojemu lekarzowi, nie wiem czy dobrze się mną zajmuje. Mam co do tego ogromne wątpliwości...
Zdecydowałam się zarejestrować się do któregoś z reumatologów w Bydgoszczy. Chciałabym by był to lekarz godny polecenia, któremu można zaufać. Jestem z Gdyni i do Bydgoszczy mam spory kawałek. Nie chciałabym by była to droga pokonana na darmo. Dlatego proszę Was o radę Czy jest tu ktoś, kto leczy się w Bydgoszczy i może z czystym sumieniem polecić, któregoś reumatologa? _________________ "Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia." |
|
Powrót do góry |
|
 |
sedoshi Super senior

|
Wysłany: Pon Wrz 18, 2017 8:32 pm Temat postu: |
|
|
Hej. Ja leczę się w Bydgoszczy. W 2010 roku wylądowałem tam na oddziale w "Bizielu" u dr.Jeki. Tam diagnoza, leczenie i tak leci. Jestem pod opieką dr.Mykowskiej w tamtejszej poradni. Chwalę sobie. Byłem tez tam na programie biologicznym (Benlysta). Ogólnie rzecz ujmując jest to oddział kliniczny, uniwersytecki. Robią dużo badań i uczestniczą w różnych programach lekowych.
Dr. Jeka prywatnie przyjmuje w Toruniu w "Naszym Lekarzu". Można próbować się do niego tam dostać...ale terminy ma odległe. Jest dobrym fachowcem. Ja osobiście polecam. _________________ "najciemniej jest tuż przed świtem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
kayetan Junior

|
Wysłany: Nie Paź 22, 2017 9:38 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich. Jestem tu nowy. Moja choroba nie jest jeszcze zdiagnozowana w związku z czym poszukuję dobrego reumatologa - najlepiej Poznań lub Wrocław, który będzie chciał podrążyć temat w kierunku diagnozy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kayetan Junior

|
Wysłany: Nie Paź 29, 2017 8:32 pm Temat postu: |
|
|
Ponawiam swoją prośbę o zarekomendowanie jakiegoś zaufanego specjalisty. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 30, 2017 8:40 am Temat postu: |
|
|
ostatnio coś mało osób tutaj ja akurat leczę się w Opolu w woj. por. reumatologicznej u dok. Katarzyny Suchoń.
Przejrzyj wątek od początku polecali tam specjalistów z tych okolic. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kayetan Junior

|
Wysłany: Czw Lis 02, 2017 12:42 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odpowiedź. Opole to trochę daleko. Dodam, że reumatolog z którym się konsultowałem ma dobrą opinię, ale nie jest w stanie postawić mi diagnozy na podstawie objawów i wyników badań, a dokuczliwe objawy się utrzymują. Dokuczają mi bóle mięśni (szczególnie nogi), czuję to cały czas, bóle stawów, bolą mnie dłonie i stopy. Od czasu do czasu wyskakujące czerwone plamki na dłoniach, które znikają do 2 godz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 02, 2017 5:02 pm Temat postu: |
|
|
no niestety nasze choroby są trudne w diagnozie więc może warto poczekać i dalej drzyć u tego samego lekarza. Powodzenia życzę. _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiniaa92 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Sty 05, 2018 6:46 pm Temat postu: |
|
|
hej, mozecie polecic neurologa z Warszawy?
Reumatolog mi zaleciła konstultacje, aby zrobic testy pod kątem oceny funkcji poznawczych. |
|
Powrót do góry |
|
 |
janinka_11 Junior

|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2018 11:05 am Temat postu: |
|
|
hej,
czy jest ktoś w stanie polecić dobrego dermatologa w Poznaniu?
Z góry dziękuję za sugestie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamatrójki Senior

|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2018 2:37 pm Temat postu: |
|
|
Janinka prywatnie czy na nfz? _________________ Asia |
|
Powrót do góry |
|
 |
janinka_11 Junior

|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2018 8:59 am Temat postu: |
|
|
@mamatrójki
obojętnie!
Kilka nazwisk już w Poznaniu przerobiłam, ale niestety, muszę szukać dalej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamatrójki Senior

|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2018 11:02 am Temat postu: |
|
|
dr Misterska, dr Pietkiewicz - obydwoje b. konkretni, ona bierze za wizytę mniej i są szybkie terminy. Ich mogę polecić na 100% - mojej córce b. pomogli _________________ Asia |
|
Powrót do góry |
|
 |
janinka_11 Junior

|
Wysłany: Nie Wrz 09, 2018 4:12 pm Temat postu: |
|
|
Super, bardzo Ci dziękuję!
Czy mogę mieć jeszcze jedną prośbę? A wśród poznańskich ginekologów, ktoś kto, zna się przy okazji na chorobach autoimmunologicznych? Jesteś w stanie kogoś polecić?
Z góry dziękuję |
|
Powrót do góry |
|
 |
mamatrójki Senior

|
Wysłany: Pon Wrz 10, 2018 7:33 am Temat postu: |
|
|
całym sercem polecam dr Dmochowskiego (tylko prywatnie, niestety trudno się dostać) ale zna się na naszych chorobach, lekach - myśli holistycznie, bardzo dokładny _________________ Asia |
|
Powrót do góry |
|
 |
janinka_11 Junior

|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2018 4:42 pm Temat postu: |
|
|
Asiu,
bardzo Ci dziękuję  |
|